Регистрирайте сеРегистрирайте се

Математическа индукция

Форум за математика Форуми -> Форум за учители по математика
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ганка симеонова
SUPER VIP

Местожителство: софия
гласове: 298

МнениеПуснато на: Fri Oct 02, 2009 8:40 pm    Заглавие: Математическа индукция

Ще ми е интересно, да споделите, ако сте учител (или си представите, че сте учител), как бихте преподали
"Математическа индукция"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Реклама

Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
estoyanovvd
Фен на форума

Местожителство: Видин
гласове: 67

МнениеПуснато на: Sat Oct 03, 2009 12:09 pm    Заглавие:

Колко плащаш за урок? Twisted Evil
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ганка симеонова
SUPER VIP

МнениеПуснато на: Sat Oct 03, 2009 1:27 pm    Заглавие:

estoyanovvd написа:
Колко плащаш за урок? Twisted Evil

Колега, държиш се така, все едно си момченцето от снимката- 2 или 3 годишно.
Ако си мислиш, че не мога да си предам урока, дълбоко се лъжеш.
Зададох този въпрос, точно във форума за учители поматематика.
Интересен ми е подходът, който бихте използвали, за да въведете това понятие.
Върнете се в началото
estoyanovvd
Фен на форума

МнениеПуснато на: Sat Oct 03, 2009 4:37 pm    Заглавие:

Ами кажи първо твоя подход, защото иначе изглежда като изпитване! Има вероятност моят подход да съвпада с твоя, нали?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
NoThanks
Гост

МнениеПуснато на: Sat Oct 03, 2009 6:51 pm    Заглавие:

ганка симеонова написа:

.

Още малко и ще кажете, че можете да си решите всички задачи, които пускате във форума Wink За Вашето поведение пък да не говорим Idea
Върнете се в началото
ганка симеонова
SUPER VIP

МнениеПуснато на: Sat Oct 03, 2009 7:20 pm    Заглавие:

NoThanks написа:
ганка симеонова написа:

.

Още малко и ще кажете, че можете да си решите всички задачи, които пускате във форума Wink За Вашето поведение пък да не говорим Idea

Виж какво, Ноутенкс :
1) Не твърдя, че мога да реша всички задачи. Никой не може да реши всички задачи.
И не е целта, да се решат всички задачи на този свят..
Пример: Последната теорема на Ферма...
2) Поведението ми е, според зависи. Попитали един математик, какво значи достатъчно малко или достатъчно голямо число. Той казал:
"Според зависи, според колкото ви трябва" и разперил ръце.
"Това може да е миниатюрен слон или гигантска муха"
3) Пускам най- нормално тема в раздела за учители, като се надявам, на интересни предложения. Тази седмица ще предавам МИ. Искам да я предам интересно. Аз вече си имам идея, за това как да я обясня. Даже я споделих, с човек от форума..
4) Тъжното е, че мой колега се отнася към въпроса ми пубертетски..
5) Още по- тъжното е, че един начинаещ студент, който си няма и представа от преподаване ми дава квалификация по темата..
6) Най- тъжното е, че темата се превърна в спам
Върнете се в началото
NoThanks
Гост

МнениеПуснато на: Sat Oct 03, 2009 7:49 pm    Заглавие:

Пубертетски са вашите изказвания и заяждания.(в това число и горното). А ако аз съм начинаещ студент, то като ви гледам постовете вие сте един доста начинаещ преподавател Wink
Върнете се в началото
nikko1
Напреднал

гласове: 36

МнениеПуснато на: Sat Oct 03, 2009 8:26 pm    Заглавие:

Престанете да се заяждате и да пускате offtopic-и. Мисля, че г-жа Симеонова зададе въпрос към преподавателите, а не към г-н "Не, благодаря".
Върнете се в началото
NoThanks
Гост

МнениеПуснато на: Sat Oct 03, 2009 8:30 pm    Заглавие:

Не е вярно! (справка: 1вия пост!)
Върнете се в началото
martosss
VIP Gold

Местожителство: Somewhere over the rainbow
гласове: 213

МнениеПуснато на: Sat Oct 03, 2009 8:31 pm    Заглавие:

Добре, не мога да разбера защо спорите, вместо да отговорите на запитването(в частност No thanks, който излишно налива масло в огъня). Според мен Г-жа Симеонова е в достатъчно добра кондиция да си реши всички задачи, които е пуснала досега във форума, та даже и на другите да и остане време да помага. Още повече, че е учител и не би трябвало да се поставя под съмнение въпросът дали ще може да си предаде урока за ММИ или не.
Би било добре, ако, вместо да се спори, всеки изложи своето предложение( това важи и за г-жа Симеонова). С това според мен ще се обогатите много повече, отколкото ако си разменяте червени кръгчета на бял фон.

Ето една интерпретация, която ми дойде на ум(не знам дали е уместна, но по-добре да спорим за това, отколкото дали някой е зрял или дали друг може да решава задачи!) :

Нека имаме един затвор със заключени килии, номерирани с числата от [tex]1[/tex] до [tex]n[/tex] и във всяка една килия да има по един ключ(може да го представите и като училище, пълно със заключени класни стаи, в които има ученици от 11 клас и по 1 ключ Laughing ).
И сега, за да отключим всички килии ни е достатъчно да са изпълнени две условия:
1. да имаме ключ за първата килия.
2. ключът от дадена килия да отключва следващата килия.

Ако тези две условия са изпълнени, то ние влизаме в първата стая, взимаме ключа за втората стая, влизаме във втората стая, взимаме ключа за третата стая и т.н. докато не обиколим всички стаи.

По същия начин стоят нещата и в математиката:
Ако имаме една редица от числа и искаме да докажем, че дадено правило е в сила за тези числа, то трябва да знаем първото число и правило, с което да сме сигурни, че от дадено число може да получим следващото число(все едно от точка А да отидем в точка В, от една стая да отидем в следващата стая или нещо от този сорт) .

И сега вече може да въведете понятията:
Понеже е индукция, то всичко е индукционно!

1. Трябва да имаме хипотеза, тоест предположение каква може да е връзката между числата. Ако трябва да си говорим за стаи и ключове, то трябва да имаме карта с маршрут коя след коя стая да обиколим. Тъй като ние не сме сигурни дали това е вярно, то се нарича индукционно предположение.

2. Трябва да докажем, че нашата хипотеза е изпълнена за първата стойност от разглеждания интервал. С други думи трябва да имаме първия ключ, за да можем да започнем обиколката. Това явно си няма име, това е началото. Very Happy

3. Трябва да докажем, че ако сме стигнали до някоя врата(примерно до вратата на мъжката тоалетна) то задължително като влезнем вътре ще намерим ключа за слеващата врата от маршрута(примерно вратата за дамската тоалетна). С други думи, че ако нашето твърдение е вярно за първите няколко члена, примерно първите k на брой члена( за по-нагледно си представяйте k като някакво число, примерно за първите 10 члена), то е вярно и за следващия, тоест за k+1-вия член( тоест за 11-тия член). Тази стъпка се нарича Индукционна стъпка.

Това трябва да се докаже в общия случай, тоест с буквички, защото ако само заместим с конкретни стойности, то не може да сме сигурни, че ще е изпълнено в общия случай.
Тоест ако проверим САМО това, че от вратата на мъжката отиваме в дамската, не можем да сме сигурни, че от дамската няма да отидем в някоя вече добре позната стая( примерно тази на директора Laughing ).

И това е всичко, нека пак да повторим накратко:

1. правим маршрут( измисляме формула - това е може би най-трудната част от цялото упражнение)
2. намираме първия ключ(доказваме формулата за първото число)
3. доказваме, че от стая № К задължително отиваме в стая № К+1 (Допускайки, че твърдението е изпълнено за к-тия елемент го доказваме за к+1-вия елемент.) - малко е изкуствено, ама все пак сме в час по математика! Smile

Очаквам коментари, мнения и, най-важното, ВЪПРОСИ относно урока(това не трябва да го забравяте. Също така трябва да се опитвате да отговорите по-простичко и, много важно!!!, по различен начин на даден въпрос относно примерно стъпка 3, а не да повторите казаното по-горе, защото явно, че въпросният човек не го е разбрал и затова пита. )
Върнете се в началото
Grievery
Редовен

гласове: 6

МнениеПуснато на: Sat Oct 03, 2009 8:45 pm    Заглавие:

Е, хубаво... и аз да се намеся в тази (за съжаление) тема-спам. Слятам, че г-жа Симеонова е изключително добър и ерудиран преподавател и че всякакви обвинения относно нейната компетентност са напълно безпочвени.
По темата: аз съм ученик, но взехме "Математическа индукция" в четвъртък, така че мога да споделя какъв е бил подходът на моята учителка. Разбира се, не претендирам, че той е идеален. Госпожата започна с пример, докажете, че: [tex]1.2+2.5+...+n(3n-1)=n^{2}(n+1)[/tex]. Каза ни, че прилагането на ММИ се свежда до изпълнението на три основни стъпки. В конкретния случай:

1) Проверка за вярност на твърдението при [tex]n=[/tex]най-малкото възможно естествено число за съответното твърдение. В случая: [tex]n=1[/tex], тъй като нямаме никакви ограничения за [tex]n[/tex].
[tex]1.2=1^{2}(1+1)[/tex] - вземаме съмо първите [tex]n[/tex] събираеми, в случая само първото.
[tex]2=2 [/tex] [tex]\Rightarrow [/tex] твърдението е вярно.

2) Допускаме, че при [tex]n=k[/tex] е вярно:
[tex]1.2+2.5+...+k(3k-1)=k^{2}(k+1)[/tex]

3) Проверка за вярност при [tex]n=k+1[/tex]
[tex]1.2+2.5+...+(k+1)[3(k+1)-1]=(k+1)^{2}(k+1+1)[/tex]
[tex]1.2+2.5+...+(k+1)(3k+2)=(k+1)^{2}(k+2)[/tex]

Вземаме само лявата част на уравнението, като записваме предпоследния и последния елемент на редицата - предпоследният елемент е при [tex]n=k[/tex] - получили сме го от стъпка 2). Освен това знаем, че сбора на първите [tex]k[/tex] елемента е [tex]k^{2}(k+1)[/tex].

[tex]\underbrace{1.2+2.5+...+k(3k-1)}_{k^{2}(k+1)}+(k+1)(3k+2)=k^{2}(k+1)+(k+1)(3k+2)=(k+1)(k^{2}+3k+2)=(k+1)^{2}(k+2)[/tex]

Извод: Според ММИ равенството е вярно за [tex]Vn\in N[/tex].

След това записахме следния "Алгоритъм за приложение на ММИ":
1) Проверяваме верността на твърдението за най-малкото естествено число, за което твърдението е дефинирано.
2) Извършваме индукционно допускане: допускаме, че твърдението е вярно за произволно естествено число [tex]k[/tex].
3) Проверяваме верността на твърдението за естественото число [tex]k+1[/tex].
Ако твърдението е вярно при [tex]k+1[/tex], правим извода: "Според ММИ твърдението е вярно за [tex]Vn\in N[/tex]".

Часът продължи с малко упражнения на новите знания. След това взехме второ приложение на ММИ - за делимост на числа. Отново обяснението беше с конкретен пример...

Докажете, че [tex]n^{3}+5n[/tex] се дели на 6 за [tex]Vn\in N[/tex]. По аналогичен начин като първото приложение:
1) Проверяваме верността при [tex]n=1[/tex].
[tex]1^{3}+5.1=6[/tex]
[tex]6=6 [/tex] [tex]\Rightarrow [/tex] твърдението е вярно.

2) Допускаме, че при [tex]n=k[/tex] твърдението е вярно.
[tex]k^{3}+5k[/tex] се дели на 6. Записваме израза като произведение на числото 6 и някакво друго естествено число. [tex]k^{3}+5k=6l[/tex]

3) Проверяваме верността при [tex]n=k+1[/tex].
[tex](k+1)^{3}+5(k+1)[/tex] дели ли се на 6?
[tex](k+1)^{3}+5(k+1)=k^{3}+3k^{2}+3k+1+5k+5=\underbrace{k^{3}+5k}_{6l}+\underbrace{1+5}_{6}+3k^{2}+3k=6l+6+3k^2+3k=6l+6+3k(k+1)[/tex]
Имаме числата [tex]k[/tex] и [tex]k+1[/tex], които са две последователни естествени числа [tex]\Rightarrow[/tex] едното от тях е четно [tex]\Rightarrow[/tex] можем да запишем произведението им като [tex]2l_{1}[/tex].
Така получаваме че изразът е равен на: [tex]6l+6+3k(k+1)=6l+6+3.2l_{1}=6l+6+6l_{1}=6(l+l_{1}+1)[/tex]
Извод: Според ММИ изразът [tex]n^{3}+5n[/tex] се дели на 6 за [tex]Vn\in N[/tex].

Остана и още едно приложение, но го оставихме за следващия час, който е в понеделник - приложение на ММИ за доказване на неравенства.

П.П. Разбира се, това е стандартния метод, нали така? Все пак смятам, че това дали ще им е интересно на учениците не зависи само от учителя... в много случай ако някой иска да слуша и разбере нещо, ще го направи независимо от обяснението.
Върнете се в началото
ганка симеонова
SUPER VIP

МнениеПуснато на: Sat Oct 03, 2009 8:50 pm    Заглавие:

Хмм, Март, страхотно е.. Very Happy
Аз, знаеш ли, за какво си мислех?
За плочки от домино. Наредени вертикално ( изправени) в редица.
Ако 1- та плочка бутне 2- та, то 2- тата ще бутне 3-тата и т.н.
Тоест всяка к- та плочка ще бутне (к+1)-та, ако е бутната от (к-1) -та.
Бутането на плочката, значи вярно твърдение.
Благодаря, Март и Grievery Very Happy
Върнете се в началото
krainik
Фен на форума

гласове: 44

МнениеПуснато на: Sat Oct 03, 2009 8:55 pm    Заглавие:

Странно, и wikipedia мисли по същия начин. Да не повярва човек!
Върнете се в началото
ганка симеонова
SUPER VIP

МнениеПуснато на: Sat Oct 03, 2009 9:03 pm    Заглавие:

krainik написа:
Странно, и wikipedia мисли по същия начин. Да не повярва човек!

Да не повярва. Явно това е естествена представа, Слави.
Нямам намерение, да доказвам, че имам сестра...
Не мисля, че ако двама решат задача по един и същи начин, значи единият плагиатства..
Върнете се в началото
ганка симеонова
SUPER VIP

МнениеПуснато на: Sat Oct 03, 2009 9:37 pm    Заглавие:

martosss написа:
Добре, не мога да разбера защо спорите, вместо да отговорите на запитването(в частност No thanks, който излишно налива масло в огъня). Според мен Г-жа Симеонова е в достатъчно добра кондиция да си реши всички задачи, които е пуснала досега във форума, та даже и на другите да и остане време да помага. Още повече, че е учител и не би трябвало да се поставя под съмнение въпросът дали ще може да си предаде урока за ММИ или не.
Би било добре, ако, вместо да се спори, всеки изложи своето предложение( това важи и за г-жа Симеонова). С това според мен ще се обогатите много повече, отколкото ако си разменяте червени кръгчета на бял фон.

Ето една интерпретация, която ми дойде на ум(не знам дали е уместна, но по-добре да спорим за това, отколкото дали някой е зрял или дали друг може да решава задачи!) :

Нека имаме един затвор със заключени килии, номерирани с числата от [tex]1[/tex] до [tex]n[/tex] и във всяка една килия да има по един ключ(може да го представите и като училище, пълно със заключени класни стаи, в които има ученици от 11 клас и по 1 ключ Laughing ).
И сега, за да отключим всички килии ни е достатъчно да са изпълнени две условия:
1. да имаме ключ за първата килия.
2. ключът от дадена килия да отключва следващата килия.

Ако тези две условия са изпълнени, то ние влизаме в първата стая, взимаме ключа за втората стая, влизаме във втората стая, взимаме ключа за третата стая и т.н. докато не обиколим всички стаи.

По същия начин стоят нещата и в математиката:
Ако имаме една редица от числа и искаме да докажем, че дадено правило е в сила за тези числа, то трябва да знаем първото число и правило, с което да сме сигурни, че от дадено число може да получим следващото число(все едно от точка А да отидем в точка В, от една стая да отидем в следващата стая или нещо от този сорт) .

И сега вече може да въведете понятията:
Понеже е индукция, то всичко е индукционно!

1. Трябва да имаме хипотеза, тоест предположение каква може да е връзката между числата. Ако трябва да си говорим за стаи и ключове, то трябва да имаме карта с маршрут коя след коя стая да обиколим. Тъй като ние не сме сигурни дали това е вярно, то се нарича индукционно предположение.

2. Трябва да докажем, че нашата хипотеза е изпълнена за първата стойност от разглеждания интервал. С други думи трябва да имаме първия ключ, за да можем да започнем обиколката. Това явно си няма име, това е началото. Very Happy

3. Трябва да докажем, че ако сме стигнали до някоя врата(примерно до вратата на мъжката тоалетна) то задължително като влезнем вътре ще намерим ключа за слеващата врата от маршрута(примерно вратата за дамската тоалетна). С други думи, че ако нашето твърдение е вярно за първите няколко члена, примерно първите k на брой члена( за по-нагледно си представяйте k като някакво число, примерно за първите 10 члена), то е вярно и за следващия, тоест за k+1-вия член( тоест за 11-тия член). Тази стъпка се нарича Индукционна стъпка.

Това трябва да се докаже в общия случай, тоест с буквички, защото ако само заместим с конкретни стойности, то не може да сме сигурни, че ще е изпълнено в общия случай.
Тоест ако проверим САМО това, че от вратата на мъжката отиваме в дамската, не можем да сме сигурни, че от дамската няма да отидем в някоя вече добре позната стая( примерно тази на директора Laughing ).

И това е всичко, нека пак да повторим накратко:

1. правим маршрут( измисляме формула - това е може би най-трудната част от цялото упражнение)
2. намираме първия ключ(доказваме формулата за първото число)
3. доказваме, че от стая № К задължително отиваме в стая № К+1 (Допускайки, че твърдението е изпълнено за к-тия елемент го доказваме за к+1-вия елемент.) - малко е изкуствено, ама все пак сме в час по математика! Smile

Очаквам коментари, мнения и, най-важното, ВЪПРОСИ относно урока(това не трябва да го забравяте. Също така трябва да се опитвате да отговорите по-простичко и, много важно!!!, по различен начин на даден въпрос относно примерно стъпка 3, а не да повторите казаното по-горе, защото явно, че въпросният човек не го е разбрал и затова пита. )

Март, пак го прочетох LaughingМного е яко! Да знаеш, ще го ползвам Laughing
Особено за стаите- на дамската и на директора Laughing
Върнете се в началото
martosss
VIP Gold

Местожителство: Somewhere over the rainbow
гласове: 213

МнениеПуснато на: Sat Oct 03, 2009 9:39 pm    Заглавие:

Ами то принципно само като говоря и нищо не ми идав на ум, като седна да пиша и едно по едно си се напасват нещата. Laughing А и 11-класниците общо взето са на това дередже Very Happy
Върнете се в началото
estoyanovvd
Фен на форума

МнениеПуснато на: Sat Oct 03, 2009 10:39 pm    Заглавие:

Моето скромно мнение е, че ако се ползва подхода на Мартос, то всички ученици ще намразят индукцията или поне няма да я разберат. Би могло да се почне с някоя проста задачка свързана с твърдение за естествени числа. Такива дал господ. И от там съвсем естествено възниква въпросът как да докажем верността на твърдението от задачата за безброй много числа. С проверка? Едва ли. И тук ни идва на помощ аксиомата на Пеано, която кой знае защо не споменахте и на която се крепи метода на математическата индукция, а защо не и самата математика? Та казвате я, значи тази аксиома и след това нещата са ясни. Какво толкова интересно трябва да търсите за да предадете тази индукция не ми е много ясно. Интересното, според мен идва после. Когато трябва да се усвои метода. Пълно е с интересни примери за неточно използване на индукцията и куриозите до които води това.
Да обобщя. Не мисля, че обяснението на една аксиома е кой знае колко интересна работа и второ - смятам за глупаво прекаленото залитане в посоката непременно да представяме математическите знания като забава и удоволствие!!! Не на последно място - г-жа Симеонова е добра учителка по математика, но несъмнено и много надменна женска!!!
Върнете се в началото
ганка симеонова
SUPER VIP

МнениеПуснато на: Sat Oct 03, 2009 10:58 pm    Заглавие:

"Женска" Laughing
Само тази фраза те поставя на едно стъпало с приматите, за съжаление..
ПП Да поясня ли, какво значи примат?
Върнете се в началото
estoyanovvd
Фен на форума

МнениеПуснато на: Sat Oct 03, 2009 11:00 pm    Заглавие:

Постарах се да бъда възможно най-тактичен все пак!!! Twisted Evil
Върнете се в началото
ганка симеонова
SUPER VIP

МнениеПуснато на: Sat Oct 03, 2009 11:01 pm    Заглавие:

estoyanovvd написа:
Постарах се да бъда възможно най-тактичен все пак!!! Twisted Evil

Тактичен примат? Sad
Несъвместимост, на двете понятия Crying or Very sad
Върнете се в началото
krainik
Фен на форума

гласове: 44

МнениеПуснато на: Sun Oct 04, 2009 10:39 am    Заглавие:

ганка симеонова написа:

Само тази фраза те поставя на едно стъпало с приматите, за съжаление..
А в момента на кое стъпало сме? Това е все едно да кажеш на някой, че е на едно стъпало с гръбначните животни?! Така е, когато някой математик се прави и на биолог...
Върнете се в началото
Flame
Редовен

Местожителство: София
гласове: 16

МнениеПуснато на: Sun Oct 04, 2009 11:23 am    Заглавие:

Ако човек се абстрахира от всичко което може да се каже в афектно състояние и се погледне отгоре, ама много тгоре на нещата. Никой неможе да си изкриви мнението и да каже, че МИСИЯТА, която изпълнява Симеонова в този форум, много от нас не могат да изпълнят. Да обясняваме на Ачо дни наред какво е модул, не всички имаме това търпение!
Нека "отсяваме плявата", нея винаги ще я има.

Успех на всички!
Върнете се в началото
NoThanks
Гост

МнениеПуснато на: Sun Oct 04, 2009 11:32 am    Заглавие:

Каква мисия? Ако погледнете по-ранните постове на ганка ще видите, че единствената мисия, която е изпълнявала е да понаучи едно-друго от другите "начинаещи студенти". Сега мисията й е да си рекламира курса, а въпросните й обяснения често се превръщат в откровени заяждания и показване на превъзходство над шестокласници Rolling Eyes Търпението й идва от бедния социален живот и липсата на друго за правене Smile
Върнете се в началото
Flame
Редовен

Местожителство: София
гласове: 16

МнениеПуснато на: Sun Oct 04, 2009 11:39 am    Заглавие:

NoThanks написа:
Каква мисия? Ако погледнете по-ранните постове на ганка ще видите, че единствената мисия, която е изпълнявала е да понаучи едно-друго от другите "начинаещи студенти". Сега мисията й е да си рекламира курса, а въпросните й обяснения често се превръщат в откровени заяждания и показване на превъзходство над шестокласници Rolling Eyes Търпението й идва от бедния социален живот и липсата на друго за правене Smile

Приятелю, повярвай ми дори абсолютно всичко, което казваш да е истина, един ден ще се срамуваш от това, което си писал по тази тема!

Последната промяна е направена от Flame на Sun Oct 04, 2009 2:15 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
NoThanks
Гост

МнениеПуснато на: Sun Oct 04, 2009 11:46 am    Заглавие:

Бих се срамувал, ако съм на 40 и правя постове като горните. Като съм на 18 и отговарям на обидите и подяжданията на една 40-годишна жена не виждам от какво има да се срамувам(но ще се радвам да ми обясниш на ЛС, ако искаш).
Върнете се в началото
ганка симеонова
SUPER VIP

МнениеПуснато на: Sun Oct 04, 2009 12:04 pm    Заглавие:

NoThanks написа:
Каква мисия? Ако погледнете по-ранните постове на ганка ще видите, че единствената мисия, която е изпълнявала е да понаучи едно-друго от другите "начинаещи студенти".

Нямаш прдстава, колко си прав. Има много хора от форума, от които съм научила доста неща и съм доволна от този факт!
Върнете се в началото
_sssss
Фен на форума

гласове: 50

МнениеПуснато на: Sun Oct 04, 2009 12:13 pm    Заглавие:

А аз не мога да разбера какво сте се наежили всички! По колко минуса ще си раздавате за една тема?! Flame е абсолютно прав и е крайно време да престанете.
Това е форум за Математика, а не за мерене на пишки!
Ако ще се обиждате и т.н. - правете го на ЛС, защото едва ли само на мен вече ми се догажда да ви чета глупостите!

Нека спазваме добрия тон и да пишем по темата!*

*Аз самата не го правя в момента, но и не възнамерявам да продължавам. Няма да отговарам на каквито и да било въпроси и/или обиди, свързани с думите ми по-горе.
Върнете се в началото
NoThanks
Гост

МнениеПуснато на: Sun Oct 04, 2009 12:25 pm    Заглавие:

ганка симеонова написа:
NoThanks написа:
Каква мисия? Ако погледнете по-ранните постове на ганка ще видите, че единствената мисия, която е изпълнявала е да понаучи едно-друго от другите "начинаещи студенти".

Нямаш прдстава, колко си прав. Има много хора от форума, от които съм научила доста неща и съм доволна от този факт!

Супер, само дето смисълът на думите ми е съвсем друг. Ама вие ги четете като дяволът евангелието, само и само да не излезе, че някъде/някога сте сбъркали.
П.П и се научете да пишете преди да пояснявате каквото и да било Wink
Върнете се в началото
Grievery
Редовен

гласове: 6

МнениеПуснато на: Sun Oct 04, 2009 1:07 pm    Заглавие:

Не знам защо, но ми се струва, че г-жа Симеонова все пак МОЖЕ да пише... Very Happy На всеки се случва да направи някоя и друга техническа грешка (все пак не е написала морков с "ф")... А и това няма нищо общо с нейните знания по математика...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Форум за учители по математика Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Може да прикачвате файлове
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2005-2021 math10.com.