Регистрирайте се
Задача на Йохан Кеплер (1571-1630)
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ins- Фен на форума

Регистриран на: 03 Oct 2007 Мнения: 567 Местожителство: Роман, София
  гласове: 28
|
Пуснато на: Sat Sep 12, 2009 9:13 pm Заглавие: Задача на Йохан Кеплер (1571-1630) |
|
|
Взети са 3 успоредни прави l, m, n (в този ред). Точката S e в полуравнината, определена от l, несъдържаща m и n. Върху l (в този ред) са избрани точки A, B, C. Лъча SA пресича m в точка Е, лъча SB пресича m в точка F. Лъча SC пресича m в точка H. Избрана е точка P, която не принадлежи на l, m, n и на правите SA, SB, SC. През E, F, H построяваме прави, успоредни съответно на SP, които пресичат n, съответно в точките L, M, N. Да се докаже, че правите: LA, MB, NC се пресичат в една точка.
Последната промяна е направена от ins- на Sat Sep 12, 2009 10:02 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
mousehack Напреднал

гласове: 17
|
Пуснато на: Sat Sep 12, 2009 9:46 pm Заглавие: Re: Задача на Йохан Кеплер (1571-1630) |
|
|
| ins- написа: | | Лъча SC пресича n в точка H. |
Тук трябва лъчът СЦ да пресича м,а не н. |
|
|
 |
inimitably Редовен
     гласове: 25
|
Пуснато на: Mon Sep 14, 2009 7:35 pm Заглавие: |
|
|
Доколкото успях да видя за 5 минути , може да се реши само с подобни триъгълници.
CN∩SP=X , CN/CX=CH/CS , от друга страна имаме BF/BS=CH/CS , тоест MB минава през X , аналогично и AL. |
|
|
 |
ins- Фен на форума

Регистриран на: 03 Oct 2007 Мнения: 567 Местожителство: Роман, София
  гласове: 28
|
Пуснато на: Wed Sep 16, 2009 9:21 pm Заглавие: |
|
|
| Много добра идея, а задачата случайно ми попадна и много ми харесва - за Вас - не знам - дано да сте прекарали приятно времето си с нея. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|