Регистрирайте сеРегистрирайте се

Насоки при започване на работа за първи път?

Форум за математика Форуми -> Форум за учители по математика
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DanailovaS
Начинаещ

МнениеПуснато на: Wed Sep 09, 2009 11:43 am    Заглавие: Насоки при започване на работа за първи път?

Здравейте,
започвам работа като учител по математика, предстои ми да водя 6 и 7 клас и не знам откъде да започна и с какво. На практиката само подготвяхме уроци, но всички останали работи в училище като планове и т.н са ми непознати. Колегите не са много любезни или просто не им се занимава с мен. Ще бъда благодарна за насоки.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Реклама

Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
ганка симеонова
SUPER VIP

Местожителство: софия
гласове: 298

МнениеПуснато на: Wed Sep 09, 2009 1:54 pm    Заглавие:

Браво, че започваш работа като учител Smile
Трябва да се сдобиеш с учебниците за 6 и 7 клас , по които ще работиш.
След това ще трябва да изготвиш тематични планове за учебната година.
Така, ако не ме лъже паметта в 6 и 7 клас се изучава мат по 4 часа седмично, 34 седмици=> трябва да разпределиш учебното съдържание в 136 учебни часа, като отделиш часове за контролни и класни и часове за нови знания и упражнения.
Логично е да започнеш с преговор и да направиш входно ниво.
Най- добре ще е, колега от училището, който е водил миналата година 6 и 7 клас да ти даде тематичните планове. Програмата е същата и тази година за тези класове.
Направо ще е резил, ако не искат да ти помогнат.
Аз водя горен курс, никога не съм водила среден, но ако твоите колеги откажат и ти е трудно, пиши ми на лс и ако си от Сф, ще намеря тематични планове, от моите колеги от среден курс.
Поздрави и успех и горе главата Very Happy
Върнете се в началото
_sssss
Фен на форума

гласове: 50

МнениеПуснато на: Wed Sep 09, 2009 2:02 pm    Заглавие:

Аз съм(бях) ученичка и едва ли мога да Ви помогна, но все пак родителите ми са учители, така че имам някаква представа.
Като за начало ще Ви трябва календарно-тематичен план(в моето училище го искаха в електронен вариант+разпечатка, всичко зависи от това дали директора е нормален човек или педерас). Най-добре е да потърсите от колегата, който е работил по дадения учебник миналата година. Като гледам, включва: седмица, урок, цели, забележка, като последните две графи май не е задължително да се попълват. На заглавната страница има:
Код:
(училище)                            Утвърдил:.....
                                   Директор:(име)

(учебник)
сед. x час. = общо

(учебна година)

Изготвил:(учител по) \\ (име)

Сега, по новата програма, мисля, че има безплатна книга за учителя, в която можете да намерите примерно разпределение, тестове и разни идеи за провеждане на урока. Специално комплектите по англииски имат и диск с книга за учителя в електронен вариант, ако не се лъжа.
Има една голяма книга в учителската стая, в която след всеки час пишете(следете какво правят колегите Ви). Също, в дневника пак трябва подпис(всеки час) и имайте предвид, че веднъж нанесена оценка се поправя с много бумащина, заверки, ядове... Така че внимавайте много с дневника!
Успех! Wink
Върнете се в началото
ганка симеонова
SUPER VIP

МнениеПуснато на: Wed Sep 09, 2009 2:04 pm    Заглавие:

Лилия, ти направо си готов даскал. Браво, момиче Very Happy
Върнете се в началото
DanailovaS
Начинаещ

МнениеПуснато на: Wed Sep 09, 2009 2:28 pm    Заглавие:

Благодаря за отговорите,
колегата, която е била пради мен не може да помогне,защото гледа внуче в друг град.
Ганке, може ли да пиша на лични,ако не те затруднява ще искам малко помощ.
В сайта на министерството има някакви програми за 6 и 7 клас, те за какво са?
Малко сбито се получава за 7 клас всичко в 136 часа, даже не са ми казали колко часа седмично ще имам. Викан ни на 14.09.
Датите за класните още в началото на учебната година ли се определят?
Плановете, които ще направя трябва да са примерно:

Дата .............
какъв материал ще вземем....................
за упражнение или нов урок .......................
и т.н

Книга за учителя не съм видяла по книжарниците, предполагам не всеки учебник има. Сега съм взела учебниците на Паскалев, но видях че има и други утвърдени, някой има ли наблюдения по кои учебници се работи по-добре?

Не съм от Сф.
Върнете се в началото
ганка симеонова
SUPER VIP

МнениеПуснато на: Wed Sep 09, 2009 2:41 pm    Заглавие:

Пиши ми на лс, ще ти дам скайпа си и утре ще мога да ти пратя бланки за тематични планове.
Върнете се в началото
Mihaylova
Начинаещ

МнениеПуснато на: Thu Sep 10, 2009 12:40 pm    Заглавие: Насоки при започване на работа за първи път

Първичен документ при планирането на учебния процес е учебната програма. Учителят изготвя годишното тематично разпределение. Има примерни разпределения в книгите за учителя, които съдържат и методически указания. В сайта на издателство "Архимед" са качени книгите за учителя. Там ще намерите подробно разработени тематични разпределения, които са примерни. Другите издателства също предлагат такива. На учителите, които работят по даден учебник се предоставят безплатно. Авторите на учебниците на издателство "Анубис" също имат много добри книги за учителя, които могат да се поръчат по Интернет. При подготовката и планирането могат да се използват и алтернативните учебници. Успех!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Форум за учители по математика Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Може да прикачвате файлове
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2005-2021 math10.com.