Регистрирайте се
Как си представяте вашия учител по математика?
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Fri Aug 14, 2009 2:27 pm Заглавие: Как си представяте вашия учител по математика? |
|
|
Как си го представяте? Какъв трябва да бъде, как да се отнася с вас, как да ви учи?
Ще ми е интересно, а и от полза вашето мнение. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
_sssss Фен на форума
   гласове: 50
|
Пуснато на: Sat Aug 15, 2009 11:33 am Заглавие: |
|
|
На първо място да се справя с дисциплината.(макар че не ми се вижда възможно)
Предпочитам да е от мъжки пол, физически силен и с хладни оръжия около кръста. Така ще съм спокойна за сигурността му.
Също така - да обяснява разбираемо, но с малко думи(не е литератор все пак), да показва набързо откъде са дошли тия формули, не просто да ги пише на дъската. И за десерт да дава трудни задачи и да пише реални оценки. Добре е всеки да знае колко точно е тъп. Прекалено високото самочувствие е... досадна черта.
Отношение към мен е добре да няма, защото с тези 40kg съм на един шамар живот.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sat Aug 15, 2009 12:01 pm Заглавие: |
|
|
Хареса ми  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Sat Aug 15, 2009 4:08 pm Заглавие: |
|
|
Ако за учител трябва да говорим като за човек, който се опитва да втълпи на 25 човека, че математиката е нещо вълшебно, идеалният ще е такъв, който ще успее!
Принципно си го представям като някой човек на преклонна възраст, който е отдаден на работата си и обича децата. Знам че външността в случая е без значение, но все пак ще кажа, че трябва да може да пише що-годе красиво на дъската и да е между 40 и 120 кг (в противен случай ще ме е страх да не се разпадне на подиума или ще имам затруднения с видимостта). Също така трябва да се занимава активно с деца, които имат изявени интереси по математика и да ги подготвя за олимпиади и състезания. И на последно място, като най-важно, трябва да си знае перфектно материята, да е в състояние да атакува всяка една задача, успешно при това (поне по математика) и да може да обяснява разбираемо.
Преди време бях гледал една снимка във форума и сега я намерих. Сама за себе си тя е достатъчно показателна:
учител мечта
Така като се загледам всичко е идеално - задачите са трудни, учениците слушат и записват(поне този на първия чин, за тези отзад не знаем, но то се доказва по индукция ) |
|
|
 |
Пафнутий VIP

гласове: 54
|
Пуснато на: Sat Aug 15, 2009 6:13 pm Заглавие: |
|
|
| martosss написа: | | Принципно си го представям като някой човек на преклонна възраст, който е отдаден на работата си и обича децата. | Владо Кузов е твоят избор Сега сериозно - това за преклонната възраст е тъпотия - ако си разбира от работата и на 14 е, пак става.Иначе трябва да не решава задачи само от учебника и да дава нестандартни и интересни задачи, с които да подтиква зрителски интерес у аудиторията. Естествено, да преподава неща извън матрала или да дава право на ученици да преподават уроци, за да разберат какво е да ти висят на главата 25 идиота, респективно 25 души, държащи се по твой образ и подобие . За кг- пак тъпотия на Марто ( виж Симеонов ;] ).А... и като говорим за кг - как ти е спицата? По възможност с чувство за хумор, на акъл-максимум да е като за 5 клас или поне да се държи така(справка- вижте Симеонов ) и с достатъчно търпение, за да може да ме трае в часовете (това е най-трудното за постигане- Симеонов ми намери цаката - освободи ме от часовете ). |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Sat Aug 15, 2009 6:18 pm Заглавие: |
|
|
Добре, аз така си го представям, ако за теб учител представлява човек на 14 години, добре, това си е твой модел, моят е на по-стар човек. А и освобождаването от часовете не вярвам да е най-смисленото нещо, което един учител може да направи... по който и да е предмет.
А спицата се чупи, защото устройството е лошо, а не от мен. На старото колело не съм чупил нито 1 спица(и повярвай ми, макар и по-малък, и тогава бях с такова тегло ). |
|
|
 |
Пафнутий VIP

гласове: 54
|
Пуснато на: Sat Aug 15, 2009 8:17 pm Заглавие: |
|
|
Ми, по тая логика никой учител да не започва да преподава, докато не навърши 50 години?!? Или примерно до 50-годишна възраст да преподава по БЕЛ и след това по математика Важни са знанията, а не годините...
ПП Е, мен като ме освободи от някой час отивам да досаждам на някой друг учител - най-вече при Молхо по информатика - тя е единствената, която ме търпи  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sat Aug 15, 2009 9:13 pm Заглавие: |
|
|
Моят любим учител по математика в горния курс се казваше със странното име
Нафталин Симеонов ( лека му пръст)
Няма да забравя първия час, когато се представи... Написа химическата формула на нафталина
Май така ни зариби и после всичките 4 години бяха невероятен празник в часовте по математика
Никога няма да го забравя.
Една година ни събра няколко ученика у дома си, за подготовка за олимпиада на доброволни начала- около 5 човека
Беше спретнал едни картони на стената, които беше залепил и като се изпишеха ги махаше и слагаше следващите.
Работеше с невероятно желание и хъс. Май той ме запали по математиката. |
|
|
 |
ins- Фен на форума

Регистриран на: 03 Oct 2007 Мнения: 567 Местожителство: Роман, София
  гласове: 28
|
Пуснато на: Sat Aug 15, 2009 10:29 pm Заглавие: |
|
|
Според мен трябва да има следните качества:
1. Да си обича работата.
2. Да е добър като специалист и да има широк набор от задачи и голям набор от познания при решаването на задачи, както и да е креативен и да му хрумват нестандартни идеи.
3. Да провокира интереса на децата и да обяснява нещата просто и запомнящо се.
4. Външният вид и възрастта не би трябвало да са от значение.
5. Да се развива непрекъснато.
6. Да има щедър спонсор. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|