Регистрирайте се
"НАП: Блогърите трябва да се осигуряват"
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dim Напреднал

гласове: 21
|
Пуснато на: Tue Jul 21, 2009 10:01 pm Заглавие: "НАП: Блогърите трябва да се осигуряват" |
|
|
http://news.ibox.bg/news/id_1724256090
Какво мислите за това ?
Мен ми излежда доста абсурдно. От много гледни точки. Би ми било интересно и вашето мнение. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
112358-1,618-3,14 Начинаещ

гласове: 1
|
Пуснато на: Wed Jul 22, 2009 12:56 am Заглавие: Re: "НАП: Блогърите трябва да се осигуряват" |
|
|
| dim написа: | http://news.ibox.bg/news/id_1724256090
Какво мислите за това ?
Мен ми излежда доста абсурдно. От много гледни точки. Би ми било интересно и вашето мнение. |
Кое ти се струва абсурдно? Че искат да ги обложат с ДАНЪЦИ?
Ами... така си е. Прав си.
Те гледат да си приберат парите. В момента почти всички пари (приходи) са обложени с данъци. Но явно има и необложени с данъци. Така банката и хазната губят, а бедните хорица ПЕЧЕЛЯТ без да си платят за това, което за някои е недопустимо . В днешно време ако печелиш трябва да си плащаш, което си е абсурдът. И да бяха данъци като данъци, а то... По телевизията (май по някои от новините) бях чул, че хората на държавна длъжност работят за себе си (за своята заплата) едва 20-30% от времето, в което работят (като цяло). Всичко друго отива в държавната хазна.
Пример: работите 100 дни годишно. Заплащат Ви се само 30. Другите дни работите безвъзмездно (става дума за държавни служители). Не съм сигурен за процентите
ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ - с българското здравеопазване този израз звучи смешно, че и НАГЛО  |
|
|
 |
xyz Напреднал
     гласове: 12
|
Пуснато на: Wed Jul 22, 2009 7:55 am Заглавие: |
|
|
Това наистина е абсурдно - не като твърдение, а като реализация. За трудово осигуряване ли става въпрос, т.е. че си работиш сайт ще се счита за трудов стаж? Ама какви са ти приходите от сайта - ако са си просто 0 или пък напротив - отрицателни то тогава? А кога може да се приеме, че работиш сайт - писането във форум значи ли че работиш web сайт? Или може би ако си админ или модератор? Или ако значи да имаш пълен контрол, то като пишеш статии за пари, то значи ли че не работиш уеб сайта. Как ще разберат кой си ти всъщност - може просто 30 човека да се договорят с 1 админ, който да им препредава работата, т.е. на практика 1 админ ще се води че прави 30 сайта, вместо реалното 30 човека 30 сайта...
Като говорим за трудова дейност, то като си измажеш къщата ти прилагаш трудова дейност. А трябва ли да се осигуряваш за това???
Междо другото, когато печелиш от Интернет, то и сега по закон си длъжен да си регистрираш прихода, като го облагат с 10%-ния плосък данък.
Иначе оставете хората да си фантазират. Национална агенция за приходите за приходи си бълнува... |
|
|
 |
dim Напреднал

гласове: 21
|
Пуснато на: Wed Jul 22, 2009 2:40 pm Заглавие: |
|
|
Мен ми звучи абсурдно и като твърдение и като реализация. Такова нещо може според мен да предложи само някой който си няма хабер от интернет.
Не мога да си представя как държавата притиска домейните да спрат сайтовете на клиентите си, които не са си платили данъците. Айде, дори да стане тук, щотото все пак сме си в Абсурдистан, не виждам кой ще ме спре ако дойменът ми не е български. Изобщо как ще ме индексират като притежател на сайт? Да не говорим, че аз поне не съм чувал за подобен закон никъде по света. Просто през определен период от време нашите хора избухват с абсолютните простотии.
Аз като решавам задачи примерно извършвам трудова дейност естествено и трябва яката да ме обложат с данъци. Изобщо ако гледат толкова формално на формулировката за трудова дейност би трябвало да ни карат да се осигуряваме, защото дишаме... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|