| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
farO Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jul 05, 2009 3:15 pm Заглавие: Rоulette...???? |
|
|
Здравеите .....Айде някой ако се занимава с програмиране или има инфо нека каже тези ...RNG (Random number generation) наистина ли числата които генерират наистина са на случаен принцип или има нещо нагласено (говоря конкретно за ел.Рулетките в саитовете за залагане ) ....има ли начин да се победи този алгоритъм...????
Благодаря ви предварително
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
farO Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Jul 06, 2009 5:30 pm Заглавие: Re: Rоulette...???? |
|
|
| Айде бе..... тука няма ли някой програмист да ми отговори....???? |
|
|
 |
krainik Фен на форума
  гласове: 44
|
Пуснато на: Mon Jul 06, 2009 6:26 pm Заглавие: |
|
|
| Дори и да има начин - какво те кара да мислиш, че човекът, който го е открил ще ти го каже? |
|
|
 |
farO Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Jul 06, 2009 6:48 pm Заглавие: |
|
|
| krainik написа: | | Дори и да има начин - какво те кара да мислиш, че човекът, който го е открил ще ти го каже? |
Нищо не искам да ми казва .... просто искам да знам '''RNG (Random number generation) наистина ли числата които генерират наистина са на случаен принцип''' ....????? |
|
|
 |
marshal Напреднал

гласове: 17
|
|
|
 |
farO Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Jul 06, 2009 11:46 pm Заглавие: |
|
|
| marshal написа: | | http://bg.wikipedia.org/wiki/Генератор_на_случайни_числа |
Приятел тези работи в '''wikipedia''' съм ги чел 100 пъти......Това което го пише там е така на теория !!!!.....нещата на практика са доста различни.....Та мисълта ми беше някой в този форум ако се е занимавал с нещо подобно да даде някакво мнение.....Но такъв явно няма темата е безполезна ....нека модераторите изтрият темата.. |
|
|
 |
Grands Редовен
    гласове: 5
|
Пуснато на: Sun Sep 13, 2009 10:18 am Заглавие: |
|
|
Числата които се генерират обикновено не са случайни. Ако искаш направи следния експеримент - на два различни компютъра пусни някой компилатор - например C++ и му дай да изкара 5 произволни числа. На двата компютъра ще изкара еднакви числа.
Но има начини мислата да се направят маалко по-случайни, макар че мисля че винаги следват алгоритъм. |
|
|
 |
xyz Напреднал
     гласове: 12
|
Пуснато на: Thu Sep 17, 2009 1:47 pm Заглавие: |
|
|
Това с двата компютъра не е вярно, защото се използва обикновено таймера на компютъра, а няма начин до милисекунда да стартираш на двата компютъра. Например кодовете за потвърждение, които се пращат от различни web сайтове се генерират на подобен принцип и никак не са лесни за повторение.
При електронните рулетки нещата не стоят така, т.е. вообще не ми е яснен начина на генерирани. Примерно не е изключено да има специална интегрална схема, която примерно може да работи на следния принцип - усилване на нулев сигнал. Примерно, ако усилиш високоговорител, то той почва да шуми, дори и ако няма микрофон. Това се дължи на някакви си физични процеси, а този шум може да се преобразува в доста добър генератор на случайни числа.
При всички случаи генерирането на случайна стойност е сравнително бавна процедура. Затова се използват псевдослучайните последователности, а техния анализ от математическа гледна точна и изключително труден, дори и да знаеш принципа им на действие (а ако не го знаеш, то нещата стават почти невъзможни).
Относно конкретен отговор към farO не е изключено да трябва да потърси отговор от инженер, а не към програмист. Те много по-добре знаят, дали таймерът е единственият източник на случайни събития (в компютрите има доста повече периферни устройства и схеми които могат да се задействат), а и именно те са системните програмисти, т.е. хората които пишат подобен вид функции за доста по-произволни числа от псевдослучайните. |
|
|
 |
|