Регистрирайте сеРегистрирайте се

Rоulette...????

Форум за математика Форуми -> Математиката и ежедневието
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
farO
Начинаещ

МнениеПуснато на: Sun Jul 05, 2009 3:15 pm    Заглавие: Rоulette...????

Здравеите .....Айде някой ако се занимава с програмиране или има инфо нека каже тези ...RNG (Random number generation) наистина ли числата които генерират наистина са на случаен принцип или има нещо нагласено (говоря конкретно за ел.Рулетките в саитовете за залагане ) ....има ли начин да се победи този алгоритъм...????

Благодаря ви предварително
Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Реклама

Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
farO
Начинаещ

МнениеПуснато на: Mon Jul 06, 2009 5:30 pm    Заглавие: Re: Rоulette...????

Айде бе..... тука няма ли някой програмист да ми отговори....????
Върнете се в началото
krainik
Фен на форума

гласове: 44

МнениеПуснато на: Mon Jul 06, 2009 6:26 pm    Заглавие:

Дори и да има начин - какво те кара да мислиш, че човекът, който го е открил ще ти го каже?
Върнете се в началото
farO
Начинаещ

МнениеПуснато на: Mon Jul 06, 2009 6:48 pm    Заглавие:

krainik написа:
Дори и да има начин - какво те кара да мислиш, че човекът, който го е открил ще ти го каже?

Нищо не искам да ми казва .... просто искам да знам '''RNG (Random number generation) наистина ли числата които генерират наистина са на случаен принцип''' ....?????
Върнете се в началото
marshal
Напреднал

Местожителство: София
гласове: 17

МнениеПуснато на: Mon Jul 06, 2009 9:24 pm    Заглавие:

http://bg.wikipedia.org/wiki/Генератор_на_случайни_числа
Върнете се в началото
farO
Начинаещ

МнениеПуснато на: Mon Jul 06, 2009 11:46 pm    Заглавие:

marshal написа:
http://bg.wikipedia.org/wiki/Генератор_на_случайни_числа

Приятел тези работи в '''wikipedia''' съм ги чел 100 пъти......Това което го пише там е така на теория !!!!.....нещата на практика са доста различни.....Та мисълта ми беше някой в този форум ако се е занимавал с нещо подобно да даде някакво мнение.....Но такъв явно няма Sad темата е безполезна ....нека модераторите изтрият темата..
Върнете се в началото
Grands
Редовен

гласове: 5

МнениеПуснато на: Sun Sep 13, 2009 10:18 am    Заглавие:

Числата които се генерират обикновено не са случайни. Ако искаш направи следния експеримент - на два различни компютъра пусни някой компилатор - например C++ и му дай да изкара 5 произволни числа. На двата компютъра ще изкара еднакви числа.

Но има начини мислата да се направят маалко по-случайни, макар че мисля че винаги следват алгоритъм.
Върнете се в началото
xyz
Напреднал

гласове: 12

МнениеПуснато на: Thu Sep 17, 2009 1:47 pm    Заглавие:

Това с двата компютъра не е вярно, защото се използва обикновено таймера на компютъра, а няма начин до милисекунда да стартираш на двата компютъра. Например кодовете за потвърждение, които се пращат от различни web сайтове се генерират на подобен принцип и никак не са лесни за повторение.

При електронните рулетки нещата не стоят така, т.е. вообще не ми е яснен начина на генерирани. Примерно не е изключено да има специална интегрална схема, която примерно може да работи на следния принцип - усилване на нулев сигнал. Примерно, ако усилиш високоговорител, то той почва да шуми, дори и ако няма микрофон. Това се дължи на някакви си физични процеси, а този шум може да се преобразува в доста добър генератор на случайни числа.

При всички случаи генерирането на случайна стойност е сравнително бавна процедура. Затова се използват псевдослучайните последователности, а техния анализ от математическа гледна точна и изключително труден, дори и да знаеш принципа им на действие (а ако не го знаеш, то нещата стават почти невъзможни).

Относно конкретен отговор към farO не е изключено да трябва да потърси отговор от инженер, а не към програмист. Те много по-добре знаят, дали таймерът е единственият източник на случайни събития (в компютрите има доста повече периферни устройства и схеми които могат да се задействат), а и именно те са системните програмисти, т.е. хората които пишат подобен вид функции за доста по-произволни числа от псевдослучайните.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Математиката и ежедневието Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Може да прикачвате файлове
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2005-2021 math10.com.