Регистрирайте се
Сложна за решаване задача
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
draganov Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jul 03, 2009 10:44 am Заглавие: Сложна за решаване задача |
|
|
Здравейте на всички!
Бих искал да ви представя за решаване една сложна житейска задача. Ето я и нея.
До пети клас бях отличник по математика и най-добрия ученик в класа. Представях се отлично на олимпиади, а много задачи решавах по-бързо от учиелката ми. Налагаше се да ми дават допълнителни задачи от сборници за домашна работа, защото успявах да реша всички задачи от урока в часа. Обичах математиката и ми беше любим предмет наравно с историята. След това обаче, когато бях шести клас до училището отвориха една компютърна зала и аз се зарибих по компютърните игри. Зарязах математиката и учението като цяло и се отдадох на детски компютърни игри. Успеха ми падна с две единици само за една учебна година. Всички учители бяха в шок и недоумение. Падението продължи и се стигна до там, че последната ми тройка по математика я бях изкарал в първия срок на седми клас след което ме пускаха по милост да завърша седми и осми клас, но в девети се случи неизбежното и останах да повтарям. Станах частен ученик и по милост бях избутан до 12-ти клас. След това обаче попаднах на едни добри хора, които ме мотивираха да уча и да се опитам да кандидатствам за висше образование. Предстояха ми две матури по БЕЛ и История и аз започнах да се потготвям. Явих се на двете матури само, за да видя как протичат и предадох и на двете празни листове. Исках да получа двойки, за да мога да се явя септември отново. Идеята ми беше да спечеля малко време, за да се потготвя и да изкарам добри оценки. Планът ми сработи и по БЕЛ изкарах 4.88, а по История 5.54, което за мен беше голям успех. Това се случи през миналото лято. Сега кандидатствам за висше в ПУ и шанса да бъда приет е доста голям, защото потготовката ми по история е доста добра. Но въпроса ми към вас е следния. Какво да правя с математиката? Знанията ми по математика са на ниво пети клас, а ми предстои да уча висша математика. Иска ми се да наваксам пропуснатото,а то както виждате е много. Какво бихте ме посъветвали да направя относно математиката? Какво бихте направили на мое място?
Надявам се да можете да намерите решение на тези въпроси и на тази задачка!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
baroveca Напреднал

гласове: 14
|
Пуснато на: Fri Jul 03, 2009 11:25 am Заглавие: |
|
|
| Да ти кажа чесно на мен това не ми прилича на задача, а това е собствената ти история мисля аз.Ами на твое място аз веднага бих потърсил учител и веднага започвам частни уроци.Бих направил и невъзможното,за да се справя.Ще наваксаш пропуснатото с много решаване,без почивка и самосъжаление.Решавай много от сборници,учебници и може би нещо ще ти влезе в главата.Не се предавай.Учи доколкото можеш и ще наваксаш.Всеки ден по 23 часа от денонощието учи ,половин час ядене и пиене и половин час сън и ще видиш как ще научиш всичко.Наистина ти казвам,че това не ми прилича на задача,а именно собствената ти история.Това е от мен. |
|
|
 |
Mandos Начинаещ

гласове: 6
|
Пуснато на: Fri Jul 03, 2009 1:12 pm Заглавие: Re: Сложна за решаване задача |
|
|
| draganov написа: | Здравейте на всички!
Сега кандидатствам за висше в ПУ и шанса да бъда приет е доста голям, защото потготовката ми по история е доста добра. Но въпроса ми към вас е следния. Какво да правя с математиката? Знанията ми по математика са на ниво пети клас, а ми предстои да уча висша математика. Иска ми се да наваксам пропуснатото,а то както виждате е много. Какво бихте ме посъветвали да направя относно математиката? Какво бихте направили на мое място?
Надявам се да можете да намерите решение на тези въпроси и на тази задачка!  |
Ти пишеш по-горе че ще кандидатсваш с история в ПУ но после пишеш, че ще учиш висша математика - тука не мога да разбера коя специалност приема с изпит по история и после изисква от студентите да знаят висша математика.
Дори и да има такъв странен за мен казус, не е нужно да решаваш задачи като луд от 5-12 клас за да наваксаш до ниво висша математика. Трябва само да научиш теорията която ще ти трябва за висша математика, а тя е:
Алгебра:
1)всякакъв вид елементарни функции (линейни,квадратни,тригонометрични, логаритмични и т.н.)
2)алгебрични изрази(редици, прогресии,граници)
3)уравнения(квадратни, логаритмични и т.н.)
Геометрия:
1)тригонометрия
2)равнинни и пространствени фигури (лица, връзки между отсетчки/ъгли)
Ако все още имаш желанието да учиш математика, може да стане с много учене и решаване но ако искаш просто да си вземеш изпита по висша математика е по-хубаво да отидеш при някой учител. Тук вече е въпрос на приоритети. Ако мислиш да се занимаваш с математика занапред ще трябва да положиш неимоверни усилия. |
|
|
 |
draganov Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jul 03, 2009 2:44 pm Заглавие: |
|
|
| С изпит по история може да се кандидатства за специалностите Социология, Маркетинг, Макроикономика, Стопанско управление. Във всички тях има изучаване на висша математика. |
|
|
 |
g_kulekov Напреднал
      гласове: 18
|
Пуснато на: Fri Jul 03, 2009 5:24 pm Заглавие: |
|
|
Написано от Николай Хайтов и изречено от Григор Вачков:
"Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш".
И понеже една работа за да свърши, трябва да почне, почвай. Пропуснал си лесния начин, сега трябва да го направиш по трудния - с много труд. А вече ако не ти стигат силите или времето, тогава търси помощ. |
|
|
 |
zaio Редовен

гласове: 12
|
Пуснато на: Tue Jul 14, 2009 12:53 pm Заглавие: |
|
|
Поздравления за мотивировката!
Висшата математика 1 и 2 са песен, няма от какво да се притесняваш. Звучиш достатъчно мотивиран и едва ли ще ти създадат сериозни проблеми, стига да си системен в ученето. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|