Регистрирайте се
Май има грешка в изпита...
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Mladchi Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 2:03 pm Заглавие: Май има грешка в изпита... |
|
|
В една област има 3 града: А, Б и В. Жителите на А винаги казват истината, жителите на Б
винаги лъжат, а жителите на В – ако веднъж са излъгали, следващия път задължително казват
истината, а ако са казали истината, следващия път задължително лъжат. В един от градовете
избухнал пожар и жител от областта провел следния разговор с дежурния на единствената
пожарна:
– В нашия град има пожар!
– Къде е пожарът?
– В град В.
За кой от градовете трябвало да се отправи пожарната?
А) А Б) Б В) В Г) не може да се определи
Според мен решението не е отговор А, а Б |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
cupboard Начинаещ
|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 2:18 pm Заглавие: |
|
|
Добре.
1.Неможе да говори жител на А ,тъй като той говори само истината и следователно неможе да каже ,че има пожар в неговия град ,а след това да каже ,че пожара е в град В.
2.Жител на В неможе да говори ,защото той един път лъже един път казва истината.Следователно ,ако първият път казва истината то втория път трябва да излъже или обратното ,но това е невъзможно ,тъй като той живее в град В и неможе да каже ,че пожара е там ,защото това е в противоречие с условието.
От тук стигаме до това ,че говори жител на града Б.Той лъже винаги и след като каже ,че има пожар в неговия град това моментално означава ,че пожара е в един от другите градове.Тук вече играе ролята ,че говорещият казва:
- Пожарът е в град В.
Това е лъжа и следователно задължително пожарната трябва да отиде в град А.
Страшно ме е яд ,защото успях да я реша ,но по погрешка написах отговор Б ,тъй като забравих какво точно се пита в условието.  |
|
|
 |
L0g1n Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jun 30, 2009 8:22 pm Заглавие: |
|
|
| cupboard написа: |
Страшно ме е яд ,защото успях да я реша ,но по погрешка написах отговор Б ,тъй като забравих какво точно се пита в условието.  |
И аз така  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|