| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Spider Iovkov VIP

гласове: 129
|
Пуснато на: Mon Jun 22, 2009 1:08 pm Заглавие: Относно изпитите в Софийския университет |
|
|
Кои теореми, формули и т. н. можем да използваме без доказателство на изпитите и кои трябва да доказваме?  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
krainik Фен на форума
  гласове: 44
|
Пуснато на: Mon Jun 22, 2009 1:23 pm Заглавие: |
|
|
| И какво очакваш? Сега някой да ти ги изброи всички теореми, които може да ползваш ли? Ясно е, че се дават да се ползват всички теореми, които се изучават в училище по ЗП и по ПП. |
|
|
 |
werdegang Начинаещ

гласове: 3
|
Пуснато на: Mon Jun 22, 2009 1:53 pm Заглавие: |
|
|
Според мен могат да се използват само теоремите, които са в червения справочник на СУ
Но ако ми се наложи да доказвам Т на Ойлер или на Лайбниц .. бих се замислила, не че са сложни доказателствата, но отнема време и бих преценила на място дали да изпиша още един лист или не  |
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Mon Jun 22, 2009 2:03 pm Заглавие: |
|
|
Може да използвате всяка вярна теорема. Достатъчно е да е я цитирате правилно. Под това разбирам, проверяващият да е наясно коя теорема прилагате.
Разбира се задачите са така подбрани, че да не е необходимо да се прилагат теореми, които не се учат! |
|
|
 |
Spider Iovkov VIP

гласове: 129
|
Пуснато на: Mon Jun 22, 2009 2:27 pm Заглавие: |
|
|
| werdegang написа: | | ... Но ако ми се наложи да доказвам теоремата на Ойлер или на Лайбниц... |
Точно за тези щях да питам. Теоремите на Лайбниц, Ойлер, Чева учат ли се в училище? Те би ли трябвало да се доказват? r2d2, мерси за уточнението. |
|
|
 |
PeperZU Начинаещ
      гласове: 3
|
Пуснато на: Mon Jun 22, 2009 9:30 pm Заглавие: |
|
|
| Ойлер 100% не е нужно да се доказва. Предполагам и за другите е така. Преди бях чувал за един трик който СМГ-гистите са ползвали и минавало понякога. Като имат дадено твърдение което естествено е вярно, но е дълго за доказване го кръщават теоремата на едикойси(някакво екзотично име) и това минавало при проверяващи. Не знам до колко е вярно, но ако няма други опции може да се пробва. Друг е въпроса, че едвали ще ви се наложи да го ползвате на изпитите в СУ, а ако се наложи по-добре си прегледайте написаното до тук. |
|
|
 |
Shanel_1990 Редовен

гласове: 21
|
Пуснато на: Mon Jun 22, 2009 9:58 pm Заглавие: |
|
|
| Ако ползвате нещо,което не е включено в учебния материал,трябва да го докажете. Когато бях на курсовете във ФМИ преподавателката изрично ни казваше кои ф-ли са учебни и кои не,за кои е необходимо доказателство...и така. Успех! |
|
|
 |
|