Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
raoulduke Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jun 20, 2009 12:44 pm Заглавие: Векторен анализ |
|
|
дадено е векторното поле [tex]\vec{F}[/tex](x,y,z)=(4x-2z)[tex]\vec{i}[/tex] + (-y+2z)[tex]\vec{j}[/tex] + (x2-2z)[tex]\vec{k}[/tex] търси се неговия поток през сфера зададена с уравнението x2+y2+z2=2ax, а>0.
Принципно тези задачи се решават по теоремата на остроградски но нещо не мога да се справя със задачата само като чета теорията от учебника мн би ми помогнало да видя подобна решена задача, някакъв алгоритъм по който се решават тези задачи или изобщо каква да е добре написана статия в интернет по този въпрос.
Извинявам се ако съм написал условието на задачата неграмотно но я превеждам от френски и терминологията малко ми куца  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Sat Jun 20, 2009 1:06 pm Заглавие: |
|
|
| Какво гласи теоремата на Гаус-Остроградски и как се смята поток на векторно поле? |
|
|
 |
raoulduke Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jun 20, 2009 1:26 pm Заглавие: |
|
|
| [tex]\int_{}^{ }\int_{}^{ }\int_{}^{ }(\frac{dP}{dx} + \frac{dQ}{dy } + \frac{dR}{dz }) dxdydz=\int_{}^{ }\int_{}^{ }(Pcos\alpha +Qcos\beta + Rcos\gamma)d\delta [/tex], като до колкото разбирам в задачата P=4x-2z, Q=-y+2z, R=x2-2z... |
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

гласове: 21
|
Пуснато на: Sat Jun 20, 2009 5:13 pm Заглавие: |
|
|
| raoulduke написа: | | [tex]\int_{}^{ }\int_{}^{ }\int_{}^{ }(\frac{dP}{dx} + \frac{dQ}{dy } + \frac{dR}{dz }) dxdydz=\int_{}^{ }\int_{}^{ }(Pcos\alpha +Qcos\beta + Rcos\gamma)d\delta [/tex], като до колкото разбирам в задачата P=4x-2z, Q=-y+2z, R=x2-2z... |
Като знаеш това кое те затрунява? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|