Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mathinvalidnik Фен на форума

гласове: 20
|
Пуснато на: Tue Jun 16, 2009 8:12 pm Заглавие: химия ?!?!? |
|
|
търся помощ по химия или по точно за Принципа на Паули .... Хунд , Клечковски за запълването на електронните слоеве .... атомни орбитали ... .... периодична таблица ... и още такива неща,които ме плашат като ги чуя ...
би трябвало да е нещо такова S,P,D,F слоеве ...те си имат подслоеве и по определен начин се запълват ел. слоеве .... да речем мога да определя първия и последния слой с колко електрона се запълва( не съм сигурен дали е електрони ),но тия между тях нямам идея....абе ако някой знае за какво става дума и има желание да ми помогне да ми пише на ЛС  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
krainik Фен на форума
  гласове: 44
|
Пуснато на: Tue Jun 16, 2009 8:19 pm Заглавие: |
|
|
Това го има в учебника по химия за 9 клас Учихме го в началото на годината, но съм го позабравил( по-скоро не искам да ти дам грешна информация). Ако ми пратиш утре следобяд ЛС, обещавам да ти ги обясня Има си специално правило, по което се запълват електронните слоеве Не е чак толкова голяма философия, но наистина не искам да те объркам с нещо, пък в момента нямам време да сверявам с учебника
ПП Като се вгледах по-обстойно видях, че само част от тези неща ги има в учебника, но все пак малко е повече от нищо  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Tue Jun 16, 2009 8:28 pm Заглавие: |
|
|
По принцип запълването на електронната обвивка и на S,P,D и F слоевете ми е ясно, ама не ме бива в обясненията, а и трябва бая писане за тази работа. Ако си ученик бих те посъветвал първо да отидеш при г-жата си по химия и да я помолиш да ти даде 1-2 консултации и да ти обясни как стават нещата  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|