Регистрирайте сеРегистрирайте се

химия ?!?!?

Форум за математика Форуми -> Друго
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mathinvalidnik
Фен на форума

Местожителство: Вкъщи
гласове: 20

МнениеПуснато на: Tue Jun 16, 2009 8:12 pm    Заглавие: химия ?!?!?

търся помощ по химия или по точно за Принципа на Паули .... Хунд , Клечковски за запълването на електронните слоеве Shocked .... атомни орбитали ... Shocked .... периодична таблица ... и още такива неща,които ме плашат като ги чуя Shocked ...
би трябвало да е нещо такова S,P,D,F слоеве ...те си имат подслоеве и по определен начин се запълват ел. слоеве .... да речем мога да определя първия и последния слой с колко електрона се запълва( не съм сигурен дали е електрони Laughing ),но тия между тях нямам идея....абе ако някой знае за какво става дума и има желание да ми помогне да ми пише на ЛС Rolling Eyes Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Реклама

Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
krainik
Фен на форума

гласове: 44

МнениеПуснато на: Tue Jun 16, 2009 8:19 pm    Заглавие:

Това го има в учебника по химия за 9 клас Wink Учихме го в началото на годината, но съм го позабравил( по-скоро не искам да ти дам грешна информация). Ако ми пратиш утре следобяд ЛС, обещавам да ти ги обясня Wink Има си специално правило, по което се запълват електронните слоеве Wink Не е чак толкова голяма философия, но наистина не искам да те объркам с нещо, пък в момента нямам време да сверявам с учебника Embarassed
ПП Като се вгледах по-обстойно видях, че само част от тези неща ги има в учебника, но все пак малко е повече от нищо Wink
Върнете се в началото
martosss
VIP Gold

Местожителство: Somewhere over the rainbow
гласове: 213

МнениеПуснато на: Tue Jun 16, 2009 8:28 pm    Заглавие:

По принцип запълването на електронната обвивка и на S,P,D и F слоевете ми е ясно, ама не ме бива в обясненията, а и трябва бая писане за тази работа. Ако си ученик бих те посъветвал първо да отидеш при г-жата си по химия и да я помолиш да ти даде 1-2 консултации и да ти обясни как стават нещата Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Друго Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Може да прикачвате файлове