Регистрирайте се
задача със синус , косинус,тангенс......
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
denis.vasilev Начинаещ
|
Пуснато на: Thu Jun 11, 2009 7:26 pm Заглавие: задача със синус , косинус,тангенс...... |
|
|
Здравейте математици!
Искам да ви помоля за 1 задача , която ми не мога да я реша , а и 2-пъти ми я дават на контролна , и не мога ..... помощ :
ето я ..
Тангенсът на острия ъгъл на правоъгълен триъгълник е 3/4.
Хипотенузата му е 10 см.Намерете медианата към по-малкия катет , косинуса на острия ъгъл , лицето на триъгълника и радиуса на вписаната окръжност. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Пафнутий VIP

гласове: 54
|
Пуснато на: Thu Jun 11, 2009 7:39 pm Заглавие: |
|
|
| Означаваш си срещуположия на този ъгъл катет с 3, а прилежащия с x. С питагорова намираш страните.За косинуса ползваш, че [tex]tg\alpha=\frac{sin\alpha}{cos\alpha}[/tex] и заедно с [tex]sin^2\alpha+cos^2\alpha=1[/tex] правиш с-ма и намираш косинуса. След това ползваш формулата за медиана или косинусова теорема, за да намериш медианата. Лицето мисля, че и сам ще сетиш как да го пресметнеш.А за радиуса - ползваш [tex]r=\frac{a+b-c}{2}[/tex] в правоъгълен (при стандартни означения). |
|
|
 |
denis.vasilev Начинаещ
|
Пуснато на: Thu Jun 11, 2009 8:26 pm Заглавие: |
|
|
| сега ако можете да ми я направите тази задача с програмата Паскал |
|
|
 |
ObsCure Фен на форума

Регистриран на: 02 Jul 2007 Мнения: 990 Местожителство: Казанлък/Пловдив
  гласове: 28
|
Пуснато на: Thu Jun 11, 2009 11:24 pm Заглавие: |
|
|
| denis.vasilev написа: | | сега ако можете да ми я направите тази задача с програмата Паскал |
Окей,но за написването на тази програма изискваме заплащане.Такива са правилата...За 1 стринг-2 лева. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|