| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Mathemagician Начинаещ

Регистриран на: 26 Feb 2009 Мнения: 47 Местожителство: Solar System
       гласове: 3
|
Пуснато на: Thu Jun 11, 2009 5:37 pm Заглавие: Колко завършихте за годината??? |
|
|
Колко завършихте??
Аз лично пълно 6  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
werdegang Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jun 11, 2009 5:41 pm Заглавие: |
|
|
| 12 години 6.00 |
|
|
 |
Is it black or white? Напреднал

Регистриран на: 03 Jan 2009 Мнения: 393 Местожителство: Силистра ПМГ
     гласове: 32
|
Пуснато на: Thu Jun 11, 2009 6:22 pm Заглавие: |
|
|
| werdegang написа: | | 12 години 6.00 |
Минутка за реклама  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Thu Jun 11, 2009 6:52 pm Заглавие: |
|
|
| werdegang написа: | | 12 години 6.00 |
Дадоха ли ти някаква грамота за отличен успех? |
|
|
 |
werdegang Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jun 11, 2009 7:29 pm Заглавие: |
|
|
Не само една, цяла статуетка получих  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
|
Пуснато на: Thu Jun 11, 2009 9:36 pm Заглавие: |
|
|
| werdegang написа: | Не само една, цяла статуетка получих  |
ЕЕ супер... значи много здраво ще съжалявам за 5-цата си по БГ тази година.до сега 10 години съм имал 6.00, ама сега явно няма да е така Най-вероятно ще завърша с 1 5-ца.. по БГ  |
|
|
 |
marshal Напреднал

гласове: 17
|
Пуснато на: Fri Jun 12, 2009 1:34 pm Заглавие: |
|
|
| Шест години завършвам с 6.00, но от миналата година се мярка по някоя петица сред срочните оцени. |
|
|
 |
marshal Напреднал

гласове: 17
|
Пуснато на: Fri Jun 12, 2009 2:13 pm Заглавие: |
|
|
-----
Опа сори за повторението...
-----
Последната промяна е направена от marshal на Wed Jun 17, 2009 9:14 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Fri Jun 12, 2009 5:32 pm Заглавие: |
|
|
| marshal написа: | | Шест години завършвам с 6.00, но от миналата година се мярка по някоя петица сред срочните оцени. |
Хаха та кой ти говори за срочни оценки? Тук се пита за годишния успех Ти пък сега.. мълчи си  |
|
|
 |
werdegang Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jun 12, 2009 9:23 pm Заглавие: |
|
|
Точно така, важен е крайният резултат  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Sat Jun 13, 2009 7:45 am Заглавие: |
|
|
Мда, не знаеш колко си права! В случая обаче това не е оценката, а знанията, с които излизаш от даскало  |
|
|
 |
rytimid Редовен
  гласове: 4
|
Пуснато на: Sun Jun 14, 2009 11:08 pm Заглавие: |
|
|
винаги съм се водил от принципа да не мина метър и за това с 5и50 винаги първо е плюскането после идва морала |
|
|
 |
zaio Редовен

гласове: 12
|
Пуснато на: Tue Jun 16, 2009 9:26 pm Заглавие: |
|
|
Интересно, че модераторите са оставили тази меко казано безсмислена тема, а заключиха тази за баловете . |
|
|
 |
Tinna Редовен
    гласове: 19
|
Пуснато на: Tue Jun 16, 2009 9:41 pm Заглавие: |
|
|
| zaio написа: | Интересно, че модераторите са оставили тази меко казано безсмислена тема, а заключиха тази за баловете . |
Интересно, че модераторите са оставили и всички твои безсмислени изказвания (меко казано!).  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Tue Jun 16, 2009 9:55 pm Заглавие: |
|
|
Доста грубо от твоя страна Tinna  |
|
|
 |
Tinna Редовен
    гласове: 19
|
Пуснато на: Tue Jun 16, 2009 10:05 pm Заглавие: |
|
|
Да, знам! Но доста глупости изчетох във форума извън математиката и затова го казах.
Освен това не срещнах никакав каментар, решение или твърдение на zaio, свързано с математиката(може и нещо да съм пропуснала).
Защо тя смята, че нещо е безсмислено от нейна гледна точка? Различните хора се вълнуват от различни неща. |
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

гласове: 21
|
Пуснато на: Tue Jun 16, 2009 10:18 pm Заглавие: |
|
|
| Според мен оценките са безсмислени и ненужни. Достатъчно е да има някакъв минимум и оценките да са задоволително/незадоволително, като при втората се ходи на изпит доакто стане задоволително. Сега оценките само подтикват към зубрачество и повдигане на самочувствитето без покритие. За някои учители са средство за издевателстване над учениците. И любознателноста е много по-голям стумул за учене от оценките. Както казах те са по-скоро стимул за зубрене, а не мислене и само могат да погубят любознателноста. Ако нямаше оценки, нямаше да има омразни предмети. |
|
|
 |
zaio Редовен

гласове: 12
|
Пуснато на: Wed Jun 17, 2009 1:41 pm Заглавие: |
|
|
Абсолютно!
Мн си прав. Отличният успех не показва отлични знания, показва степента на заучаване в дадения момент.
Аз също бях отличник на випуска и имам сувенирна чаша и чиния. |
|
|
 |
ObsCure Фен на форума

Регистриран на: 02 Jul 2007 Мнения: 990 Местожителство: Казанлък/Пловдив
  гласове: 28
|
Пуснато на: Wed Jun 17, 2009 1:55 pm Заглавие: |
|
|
| В някои държави липсва система за оценяване,като в края на всяка учебна година се пишат единствено характеристики на учениците.Информацията засяга не само тяхното "академично" представяне и прогрес(регрес),но и забележки и препоръки по отношение на поведението им.И тази практика,разбира се,притежава + и -,но поне стреса и съревнованието между средношколците намаляват.И не,по-голяма конкуренция не означава по-голяма дейност както повечето смятат,напротив-притискани от родители и учители,учениците често прибягват към зубренето като доказан метод за хващане на скъпоцената стипендия.Както и да е,тази година я завършвам с 5,63. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Wed Jun 17, 2009 6:22 pm Заглавие: |
|
|
Драги, ObsCure, конкуренцията оказва изключително голямо влияние . Дали защото малкото момченце, което години наред, докато другите деца мечтаеха да станата полицаи, пожарникари, космонавти ..., мечтаеше да стане политик и да поведе една нация към нейния подем, осъзна, че светът, в който живее не е такъв, какъвто си го представяше, или просто защото прекалено много харесах метаматиката, аз се отказах да следвам политология, отказах се да следвам мечтата си. Но определено изгубих интерес към това да се доказвам със знания по историята, защото конкуренцията в моя град не беше голяма, за разлика от това усетих, че аз съм просто един от всичките тези добри математици в града и за да се издигна, трябваше да се заема здраво с математика, което и направих. Това, че винаги имаше някои пред мен на състезанията(понякога, даже и само 1 човек) ме караше да се мотивирам и да решавам все повече и повече задачи. Ако конкуренцията и за ВУЗ-овете беше по-голяма, кандидатстващите щяха да са с далеч по-големи знания, става дума за всички предмети
П.С. Днеска си видях дипломата - 5.96, петък официално ще ми я връчат  |
|
|
 |
_sssss Фен на форума
   гласове: 50
|
Пуснато на: Wed Jun 17, 2009 7:10 pm Заглавие: |
|
|
Какви са тия шестици, бе?  |
|
|
 |
Korpiklaani Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Jun 17, 2009 7:15 pm Заглавие: |
|
|
| zaio написа: | Абсолютно!
Мн си прав. Отличният успех не показва отлични знания, показва степента на заучаване в дадения момент.
Аз също бях отличник на випуска и имам сувенирна чаша и чиния. |
Трябвало е да си поискаш вилица, лъжица и нож, та комплектът да е пълен.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Wed Jun 17, 2009 7:18 pm Заглавие: |
|
|
| звездите_ми_говорят написа: | Какви са тия шестици, бе?  |
Питай звездите, защо питаш нас? Или пак не те слушат, като онзи път :Р  |
|
|
 |
ObsCure Фен на форума

Регистриран на: 02 Jul 2007 Мнения: 990 Местожителство: Казанлък/Пловдив
  гласове: 28
|
Пуснато на: Thu Jun 18, 2009 10:53 am Заглавие: |
|
|
Dear Black und White,тя оказва-ама в много случаи не е положително!Но знаеш-всяко правило с exceptions(ей като теб).Ако се вдигне летвата,голяма е вероятността да се вдигне и т.нар. "изкуствено завишаване на оценки",както и нивото на зубренето
П.С. Поздравления за резултата.Дано продължиш поредицата и в уни-то  |
|
|
 |
Spider Iovkov VIP

гласове: 129
|
Пуснато на: Thu Jun 18, 2009 11:15 am Заглавие: |
|
|
| На нас ни дават дипломите днес, и аз имам [tex]5,96[/tex]. Никога преди дори не съм си и мислел, че ще искам да уча математика, винаги съм смятал, че това е медицината (сигурно затова и до днес ме привлича Медицинският университет). В девети клас нещата се измениха. Попаднах на една страхотна учителка, която изискваше много, беше строга, просто нямам думи. Тя ми показа красотата на математиката (която аз бях започнал да откривам в края на осми клас) и оттогава насам не съм се откъсвал от тази наука. Конкуренцията определено оказва влияние, понякога в по-малка степен, понякога – в по-голяма. Учех с едно много добро момиче, което също разбираше математиката, постоянно се съревновавахме на контролни и някакви малки състезания, организирани от училище. Именно това да покажа, че съм ù равностоен противник с не по-малко знания от нейните, ме мотивираше да не се отказвам. Даже когато първия срок бяхме само на алгебра в девети клас, аз си учех геометрията... По трагични стечения на обстоятелствата обаче останах сам със знанията си и мерака да се състезавам с нея. Беше в края на десети клас. Оттогава до ден-днешен съм сам в любовта си към математиката, няма с кого да я споделя (не визирам сайта). Но и сега, когато я няма, уча и заради нея... Много болна тема... |
|
|
 |
CnapKu Начинаещ
Регистриран на: 23 Jun 2009 Мнения: 16 Местожителство: In your dreams..

|
Пуснато на: Tue Jun 23, 2009 9:50 pm Заглавие: |
|
|
7 клас завършвам с 5.81 С 3 5-ци по Химия, Физика и Рисуване И имам грамота  |
|
|
 |
|