Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
_sssss Фен на форума
   гласове: 50
|
Пуснато на: Wed Jun 10, 2009 10:40 pm Заглавие: И сега... |
|
|
Забелязвам, че във форума има много ученици, които, може би, още отсега имат представа какво искат да правят в бъдеще.
...накъде след гимназията?
специалност@ВУЗ# професия*;
* + Защо ви допада тази професия?(към днешна дата)
PS. Може да споделите и нещо за извънземните, и дали чувате гласове, ако желаете.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
NoThanks Гост
|
Пуснато на: Thu Jun 11, 2009 9:00 am Заглавие: |
|
|
А ти накъде си?  |
|
|
 |
Dian Atanasov<T1BLD> Редовен

гласове: 2
|
Пуснато на: Thu Jun 11, 2009 10:43 am Заглавие: |
|
|
| аз не знам какво ще правя в бъдеще, инак каквото и да е нека е извън България |
|
|
 |
Is it black or white? Напреднал

Регистриран на: 03 Jan 2009 Мнения: 393 Местожителство: Силистра ПМГ
     гласове: 32
|
Пуснато на: Thu Jun 11, 2009 11:51 am Заглавие: |
|
|
Честно казано и аз незнам какво ще правя, явно ще работя цял живот по специалността, която завърша във ВУЗ, затова трябва внимателно да си избера какво да уча. Иначе искам някои ден да напусна тази страна, не знам дали завинаги, но съм се насочил към Франция, Англия и Германия , но за сега, трябва да се задоволя със София
П.С. Като "домакин" на тази тема, беше редно да кажеш първо за себе си :Р, не ме карай да повтарям въпроса на NoThanks |
|
|
 |
_sssss Фен на форума
   гласове: 50
|
Пуснато на: Thu Jun 11, 2009 2:53 pm Заглавие: |
|
|
Засега съм се насочила към Информатика в ПУ. Мечтата ми е да работя нещо от сорта на "аз и компютъра" или "аз и нещо_друго".
Най ми се иска да работя за себе си, защото да бачкаш за някой друг=да те използват за жълти стотинки, но собственият бизнес е свързан с много бумащина и др., а и току виж съм осъмнала с наркотици в раницата.
Казвайте и вие, може да открадна някоя идея.
NoThanks... |
|
|
 |
Spider Iovkov VIP

гласове: 129
|
Пуснато на: Thu Jun 11, 2009 3:08 pm Заглавие: |
|
|
Лилия, ами СУ?  |
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

гласове: 21
|
Пуснато на: Fri Jun 12, 2009 10:38 pm Заглавие: |
|
|
Преди време бях пуснал подобна тема, но не предизвика интерес. Може би сега като са минали матури и изпити(минали ли са?), учениците ще се включат по-активно.
Обикновено като наближи кандидатсването и избор на специалност всички дават съвет, та дам и аз. Обикновено съвета към хора с математически интереси е да не учат специалност математика. Може да не е така директно казано, но имплицитно съвета е такъв. Да се избере компютърна, инженерна, икономическа специалност или нещо подобно, но не е математика. С обяснението, че е по-практично, от гледна точка на намиране на работа, пък и там се учи много математика. Това, разбира се са добри специалности и ако човек иска трябва тях да си избере. Моя съвет е към тези които искат да учат математика. Да се запишат специалност математика, а не друго. Не е вярно, че в другите специалности се учи много математика. Съвсем не е много и в сравнение със специалност математика е малко, а и работа може да се намери. Така, че не ги слушайте тези които ви дават съвет(с изключение на мен ), а си изберете това което ви се иска.
п.с. Сега да не тръгне някой да спори, че в другите специалности се учило много математика. Не, не се учи много математика. Приемете го на доверие. |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Sat Jun 13, 2009 7:47 am Заглавие: |
|
|
| martin.nikolov написа: | | Приемете го на доверие. | Вервайте ми... все едно това ми казваш.. само че това решение не променя само 800 дни от живота ни, а много повече  |
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

|
Пуснато на: Sat Jun 13, 2009 9:56 am Заглавие: |
|
|
| martosss написа: | | martin.nikolov написа: | | Приемете го на доверие. | Вервайте ми... все едно това ми казваш.. само че това решение не променя само 800 дни от живота ни, а много повече  |
Който иска вярва който не иска проверява. Пък и поста съм го писал за тези които искат да учат математика, на теб лично нищо не съм казвал. |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Sat Jun 13, 2009 10:09 am Заглавие: |
|
|
| martin.nikolov написа: | | Който иска вярва който не иска проверява. Пък и поста съм го писал за тези които искат да учат математика, на теб лично нищо не съм казвал. | Този пост го написах, защото не давате никаква обосновка на мнението ви, която да накара човек да си каже "Да! Наистина математиката е моята наука и с нея трябва да се занимавам!". (иначе не го приемам лично, просто се поставям на мястото на читателя ) |
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

|
Пуснато на: Sat Jun 13, 2009 10:22 am Заглавие: |
|
|
| martosss написа: | | martin.nikolov написа: | | Който иска вярва който не иска проверява. Пък и поста съм го писал за тези които искат да учат математика, на теб лично нищо не съм казвал. | Този пост го написах, защото не давате никаква обосновка на мнението ви, която да накара човек да си каже "Да! Наистина математиката е моята наука и с нея трябва да се занимавам!". (иначе не го приемам лично, просто се поставям на мястото на читателя ) |
Аз и не се опитвам да напиша нещо което ще накара читателите да искат да учат математика. Само давам съвет, ако на някой му се учи математика да се запише специалност математика.
А това за доверието беше по повод дали в дугите специалности като инжинерните се учи много математика. Който иска да вярва. Моите наблюдения са, че това не е така. |
|
|
 |
nutcase Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jun 13, 2009 11:06 pm Заглавие: |
|
|
| звездите_ми_говорят написа: | Засега съм се насочила към Информатика в ПУ. Мечтата ми е да работя нещо от сорта на "аз и компютъра" или "аз и нещо_друго".
Най ми се иска да работя за себе си, защото да бачкаш за някой друг=да те използват за жълти стотинки, но собственият бизнес е свързан с много бумащина и др., а и току виж съм осъмнала с наркотици в раницата.
Казвайте и вие, може да открадна някоя идея.
NoThanks... |
Ти не ходиш с раница ве!!!!!!!!
Аз ще уча в София. Все още съм пред дилемата "to be, or not to be" за специалността. Мисля да запиша информатика в СУ, но знам че ще си скъсам задника от учене (то няма как, така или иначе). Та между другото,това звездите ми го говорят. Извънземните са ТУКА!!!! 
Последната промяна е направена от nutcase на Sat Jun 13, 2009 11:28 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|