Регистрирайте се
Книги свързани с математика
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mite94613 Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Jun 01, 2009 9:30 pm Заглавие: Книги свързани с математика |
|
|
Здравейте, обичам да чета философски книги и намерих един сайт в който пише ,че ако прочета тези книги : 1Правила за ръководство на ума" на Декарт 2 Метода на Сократ" - съдържал се неявно в произведенията на Платон 3 "Елементи" на Евклид 4. "Конични сечения" на Аполоний Пергски 5. "Съчинения" на Архимед6. "Арифметика и книга о многоугольных числах" на Диофант7. "Трудовете" на Аристотел. "Диалози засягащи две нови науки" на Галилео Галилей 9. "Геометрия" на Декарт 10."Математические работы" на Нютон ... намерих 7 от тях в интернет, преведени на български....Превръщането на информацията от тези книги в знания щяло да ме издигне на ниво по-високо от това на 82 процента от хората завършващи еди кой си университет ...дъръдъръбъръ... някой чел ли е тези книги и може ли да ми каже дали са подходящи за мен или пък да ми препоръча други подобни като се има на предвид че съм в 8ми клас и по математика не съм кой знае колко добър нали отдава ми се но имам предимно 5-ци и такива средни оценки...А искам от 9-ти клас нагоре да нямам по-ниска оценка от 6... )) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
estoyanovvd Фен на форума

гласове: 67
|
Пуснато на: Tue Jun 02, 2009 11:50 am Заглавие: |
|
|
Значи в момента просто забрави за тези книги! Хвани си през лятото учебниците от 7 и 8 клас и си преговори основните неща, а после се опитай да решаваш сам задачите след уроците. След това вече можеш да минеш на някой сборник със задачки за 7 и 8 клас. Тези книжки, които си изредил, можеш да почнеш да ги четеш след 12 клас. Бих те посъветвал и да си намериш някое по-добро в математиката другарче, ако иска да ти помогне през лятото!  |
|
|
 |
mite94613 Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jun 02, 2009 8:18 pm Заглавие: |
|
|
мда първите 3 май са като за мен ама от 4та нататък нищо не разбирам синус,космосм,вселена по скоро са за студенти...аз сборници си имам предостатъчно а математиката сега ми е много лесна даже и за 9 ти клас мога да решавам някои задачи...ама някои,елементарни например ако ми е дадено лицето и основите на равнобедрен трапец мога да намеря бедрата му искам за през лятото някоя книжка подобна на елементи на евклид ама да е с материала който ще уча в 9 клас |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|