Регистрирайте се
Призма , сечение и направление за сечението
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
clanrbr Начинаещ

|
Пуснато на: Sat May 30, 2009 11:45 am Заглавие: Призма , сечение и направление за сечението |
|
|
Здравейте, имам още една задача , на която не мога да направя чертеж-а или по точно не ми е ясно това нещо със направлението за успоредна проекция.
Ето я задачата:
Дадена е триъгълна призма ABC...C1. Toчките E и F са среди съответно на A1B1 и B1C1, a D дели ръба BB1 така , че BD:DB1=7:3 .Да се построи успоредната проекция на ▲DEF върху равнината ABC по направление B1A и да се намери периметърът на получения триъгълник , ако AB = 10 см.
П:С 20 см и 28 см
Мерси предварително. Доволен съм на чертеж и малко обяснение за направление на успоредна проекция , тъй като в Коста Коларов има много такива задачи , а аз не мога да си го представя ...
Съвсем случайно попаднах на един справочник по стереометрия
http://www.solema.hit.bg/Zip_Files/Stereometria.pdf
Проектиращо направление – Правата l определя проектиращото направле-
ние, т.е. всяка права успоредна на l, заедно с l, се нарича направление на
правата l.
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Sat May 30, 2009 12:43 pm Заглавие: |
|
|
Ясно е, че при това проектиране D->D1 и E->E1. Проблем е как да намерим образа на F -F1.
1.EF || ABC -> при проектирането се изобразява в права || EF , но EF||AC -> през E1 построяваме права p || на АС.
2.Намираме пробода на FD в равнината АВС, FDxBC=X. Проекцията на FD в АВС е XD1.
3.Намираме пресечната точка на XD1 и p. Това е F1!
| Description: |
|
| Големина на файла: |
34.16 KB |
| Видяна: |
2447 пъти(s) |

|
|
|
|
 |
clanrbr Начинаещ

|
Пуснато на: Sat May 30, 2009 4:54 pm Заглавие: |
|
|
Лол какво е това нещо от 30 мин се опитвам да му намеря страните то не става поне при мен намирам само 1ната някакви съвети аз написах един "x" на околният и така се опитвам да изразя всички страни ам ...
|
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Sun May 31, 2009 10:45 am Заглавие: |
|
|
| Това ли е пълното условие (дали призмата не е правилна) и защо в отговора има две числа, като се търси само периметъра?
|
|
|
 |
clanrbr Начинаещ

|
Пуснато на: Sun May 31, 2009 12:16 pm Заглавие: |
|
|
| опа да забравил съм да кажа, че е правилна, а за 2та отговора, са дадени наистина 2 - 20 и 28
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|