Регистрирайте се
Симулативен изпит УАСГ 06.07.2008г.
Иди на страница Предишна 1, 2, 3
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dilyana Редовен

гласове: 9
|
Пуснато на: Fri Jul 11, 2008 11:48 am Заглавие: |
|
|
Само че когато не си сигурна дали можеш да го полазваш без доказателство, по-добре търси друг начин, защото може и да не ти го зачетат. Освен разбира се ако не знаеш доказателството, което на Ойлер специално не е много трудно  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
dilyana Редовен

|
Пуснато на: Fri Jul 11, 2008 11:50 am Заглавие: |
|
|
| nikolavp написа: | | Мири написа: | Иххх еми да приемем,че се обоснове..какво ще кажеш относно отговора  | Задачата не я бях решавал, но разстоянието ти е равно на h-R-r , и няма нужда от Ойлер. Сега ще я пусна . Ето ги мойте на прима виста:
[tex]\left. h=2\sqrt{2}\\ r=\frac{\sqrt{2}}{2} \\ R=\frac{9\sqrt{2}}{8}\right}\Rightarrow d=2\sqrt{2}-\frac{\sqrt{2}}{2}-\frac{9\sqrt{2}}{8}=\frac{16\sqrt{2}-4\sqrt{2}-9\sqrt{2}}{8}=\frac{3\sqrt{2}}{8}[/tex] |
ахаа така като го видях се сетих вече, че и аз толкова получих
иначе много почвам да забравям.. от годинките  |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
  гласове: 13
|
Пуснато на: Fri Jul 11, 2008 11:53 am Заглавие: |
|
|
| dilyana написа: | | nikolavp написа: | | Мири написа: | Иххх еми да приемем,че се обоснове..какво ще кажеш относно отговора  | Задачата не я бях решавал, но разстоянието ти е равно на h-R-r , и няма нужда от Ойлер. Сега ще я пусна . Ето ги мойте на прима виста:
[tex]\left. h=2\sqrt{2}\\ r=\frac{\sqrt{2}}{2} \\ R=\frac{9\sqrt{2}}{8}\right}\Rightarrow d=2\sqrt{2}-\frac{\sqrt{2}}{2}-\frac{9\sqrt{2}}{8}=\frac{16\sqrt{2}-4\sqrt{2}-9\sqrt{2}}{8}=\frac{3\sqrt{2}}{8}[/tex] |
ахаа така като го видях се сетих вече, че и аз толкова получих
иначе много почвам да забравям.. от годинките  | Старост нерадост   . |
|
|
 |
Мири Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jul 11, 2008 11:58 am Заглавие: |
|
|
Мерси за отговорите ви  |
|
|
 |
dilyana Редовен

|
Пуснато на: Fri Jul 11, 2008 12:24 pm Заглавие: |
|
|
| nikolavp написа: | Старост нерадост   . |
кандидат-лелка съм вече |
|
|
 |
Руси Колев Напреднал
    гласове: 3
|
Пуснато на: Sat Jul 12, 2008 11:26 am Заглавие: |
|
|
Моят мързел е безкраен.. Чак сега погледнах 3-та в) ... Някой ще сподели ли дали съм прав като получавам за отношението на обемите 1:5 ?
Така... Може да се докаже, че [tex]\angle B_1AB=30[/tex]. Нека т.О е център на вписаната в трапеца окръжност и център на основата на цилиндъра. Построяваме ОН към АD и ОН1 към BC. HH1=[tex]\frac{3}{ 2}l [/tex], а ъгъл [tex]H_1HH_2=30^\circ [/tex] (където [tex]H_3\in C_1B_1, H_3[/tex] се проектира ортогонално в [tex]H_1[/tex] в равнината АВС, a H2 лежи някъде по H1H3 (на кратко търся височината H1H2, а H2 лежи по права успоредна и равна на BB1).
Намираме Н1Н2=[tex]\frac{\sqrt{3}}{2 }l [/tex]
Намираме обема на конуса с тази височина на горния ред и радиус на дадения цилиндър. Изважаме този обем от целия на цилиндъра и прави съотношение = 1:5 по мои сметки (аз много греша в сметките, така че не давам гаранции )
На изпита от 6-ти нямам грешка За пръв път в живота си не съм направил технически грешки от сорта на 2.2=6...А на 3 в) нямам точки естествено - все пак решавам друго условие  |
|
|
 |
mayCho Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Jul 06, 2009 2:37 pm Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | | Sakata написа: | За 1б съм сгрешил! Не е нужно да разгледам 6 случая, по-малко са Моля г-жа Симеонова за помощ аз стигнах до следния отговор:
при a[tex]\ge[/tex] [tex]\sqrt{2} - 1[/tex] НМС е [tex]g(1-\sqrt{2}) [/tex]= [tex]2\sqrt{2}-1[/tex]
при а<[tex]\sqrt{2} -1[/tex] НМС е [tex]g(-a)=\frac{-a^2+a-2}{a-1 } [/tex] |
мисля че е вярно
аз лично си начертах графиката и така лесно се установява. |
При а<[tex]\sqrt{2} -1[/tex] НМС не е ли [tex]f(a) [/tex] ? Защото при а<[tex]\sqrt{2} -1[/tex] [tex]f(-a)<0[/tex] и [tex]|f(-a)|>f(a)[/tex].
Знам, че е минало доста време откакто сте решавали тази задача, но се надявам все пак някой да обърне внимание на въпроса ми.  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|