| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Вандер Начинаещ
         гласове: 1
|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 10:37 am Заглавие: |
|
|
По мойто мнение теста беше малко пресилен за седмокласниците Много въпроси и то не от най-лесните като за тях (имайки впредвид средствата, които използват седмокласниците за решаване на такива задачи).До седмица май трябва да излязат окончателните резултати и ще се види тогава.Сигурно ще се влиза масово с 3ки и 4ки
А относно 50та --> на мен ми се струваше твърде straight forward.Събрах първо числата, които се делят на три, получи се много малък сбор и имайки впредвид останалите числа, събрах четирите най-големи и се получи веднага. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
mousehack Напреднал

гласове: 17
|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 11:06 am Заглавие: |
|
|
| Здравейте.Тъй като си из4ислих бала -34,исках да ви попитам дали 6те мога да вляза в някои от елитните паралелки в СМГ |
|
|
 |
cool_witch Начинаещ
  гласове: 3
|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 11:14 am Заглавие: |
|
|
И как точно си изчисли бала, като МОН още не е обявило скалите за оценяване?
С бал 34 се влиза в СМГ. А какво значи елитна в СМГ? Другите - неелитните, какви са? |
|
|
 |
soldier_vl VIP
   гласове: 22
|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 12:15 pm Заглавие: |
|
|
| В СМГ паралелките се формират по БАЛ т.е. хората с няй-висок са в един клас, тези с най-нисък в друг и т.н. Логично е тези с по-висок да са по-добри ученици, а тези с по-нисък по-слаби. |
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 1:11 pm Заглавие: |
|
|
по първоначални данни схемата за оценяване ще е
[tex]\frac{1}{28 }(n+6 8 ) [/tex], където n е броят на точките.
не е 100 гаранция, но може да си направите едно такова изчисление.
16 точки- 3 |
|
|
 |
cool_witch Начинаещ
|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 2:20 pm Заглавие: |
|
|
Това нали е формулата от миналата година?
А ако наистина двойките са много, би трябвало да вдигнат точките за 3, което автоматично вдига следващите оценки. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 2:22 pm Заглавие: |
|
|
| cool_witch написа: | Това нали е формулата от миналата година?
А ако наистина двойките са много, би трябвало да вдигнат точките за 3, което автоматично вдига следващите оценки. |
не са много |
|
|
 |
cool_witch Начинаещ
|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 2:26 pm Заглавие: |
|
|
Значи почваме да смятаме оценките. Досега се въздържах.  |
|
|
 |
gvateva Редовен

гласове: 12
|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 2:28 pm Заглавие: |
|
|
Ако се вдигнат точките за 3, означава повече двойки. Но не са ни проблем двойките, проблем са малкото оценки над 5,50, пък дори и тези около 5,00 - 5,49.
Имам забележки към формулата, а тя е наистина от миналата година. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 2:32 pm Заглавие: |
|
|
| gvateva написа: | Ако се вдигнат точките за 3, означава повече двойки. Но не са ни проблем двойките, проблем са малкото оценки над 5,50, пък дори и тези около 5,00 - 5,49.
Имам забележки към формулата, а тя е наистина от миналата година. |
да, от миналата година е. казах, че не 100 % сигурно, но днес казаха, ч еможе би ще е като миналата година.... |
|
|
 |
mousehack Напреднал

|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 3:17 pm Заглавие: |
|
|
| soldier_vl написа: | | В СМГ паралелките се формират по БАЛ т.е. хората с няй-висок са в един клас, тези с най-нисък в друг и т.н. Логично е тези с по-висок да са по-добри ученици, а тези с по-нисък по-слаби. |
С бал 34 имам ли 6анс за паралелките с по-висок бал |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 3:31 pm Заглавие: |
|
|
| преди две години дъщеря ми с бал 34, 92 влезе на 1- во класиране. ако наистина е толкова имаш, разбира се. това си е сериозен бал |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 3:41 pm Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | | преди две години дъщеря ми с бал 34, 92 влезе на 1- во класиране. ако наистина е толкова имаш, разбира се. това си е сериозен бал |
И аз имах толкоз, ама гледайте къде се набутах  |
|
|
 |
mousehack Напреднал

|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 3:48 pm Заглавие: |
|
|
| е моя бал е 34.2,та за това питам |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 3:52 pm Заглавие: |
|
|
| martosss написа: | | ганка симеонова написа: | | преди две години дъщеря ми с бал 34, 92 влезе на 1- во класиране. ако наистина е толкова имаш, разбира се. това си е сериозен бал |
И аз имах толкоз, ама гледайте къде се набутах  |
че, лошо ли ти е  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 3:56 pm Заглавие: |
|
|
Ако зна3те какъв таланлив клас имам... обеси единия заколи другия  |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
  гласове: 13
|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 3:59 pm Заглавие: |
|
|
| martosss написа: | Ако зна3те какъв таланлив клас имам... обеси единия заколи другия  | Нищо не можеш да говориш за момента. Повярвай хората се променят точно за една година и съм го виждал, особено сега покрай кандидат-студентските изпити . |
|
|
 |
gvateva Редовен

гласове: 12
|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 3:59 pm Заглавие: |
|
|
И крайно време е съставителите на теста да излязат от анонимност и да си кажат своите аргументи при съставянето му.
Не стига, че часовете по математика в училище намаляват, ами нивото на тестовото изпитване се покачва. Дайде догодина 70 задачи и най-добре е да се закрият накрая елитните гимназии, щото няма да има елит ..... |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 4:01 pm Заглавие: |
|
|
| gvateva написа: | И крайно време е съставителите на теста да излязат от анонимност и да си кажат своите аргументи при съставянето му.
Не стига, че часовене по математика в училище намаляват, ами нивото на тестовото изпитване се покачва. Дайде догодина 70 задачи и най-добре е да се закрият накрая елитните гимназии, щото няма да има елит ..... | Защо ревете срещу трудните задачи не мога да разбера. Точно така се отсяват учениците. Това, че например няма да има 5.50 няма никакво значение. Та то дори и да няма нали тия с най - високите оценки пак ще се набият в елитните гимназии. Друг е въпроса, че децата така наистина се стресират докато видят класиранията. |
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 4:03 pm Заглавие: |
|
|
| gvateva написа: | | Не стига, че часовете по математика в училище намаляват, ами нивото на тестовото изпитване се покачва. Дайде догодина 70 задачи и най-добре е да се закрият накрая елитните гимназии, щото няма да има елит ..... |
Талантливи деца винаги ще има, не можеш да ги спреш Стига да изкарат 3 на двата изпита(което не е толкоз трудно в крайна сметка) могат да влязат в профилирана паралелка така че няме виждам какъв е проблема А относно промяната.... Дал Бог в повече  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 4:11 pm Заглавие: |
|
|
| nikolavp написа: | | gvateva написа: | И крайно време е съставителите на теста да излязат от анонимност и да си кажат своите аргументи при съставянето му.
Не стига, че часовене по математика в училище намаляват, ами нивото на тестовото изпитване се покачва. Дайде догодина 70 задачи и най-добре е да се закрият накрая елитните гимназии, щото няма да има елит ..... | Защо ревете срещу трудните задачи не мога да разбера. Точно така се отсяват учениците. Това, че например няма да има 5.50 няма никакво значение. Та то дори и да няма нали тия с най - високите оценки пак ще се набият в елитните гимназии. Друг е въпроса, че децата така наистина се стресират докато видят класиранията. |
абе, я да те пусна само една седмица в училище, да преподаваш...на 7 клас  |
|
|
 |
Overlord Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 2:43 pm Заглавие: |
|
|
| Лошото е ,че в обикновените училища (поне в моето) не се решават нито се убясняват задачи като триточковите.То ние в час логически не решаваме,караме само по зубарския материал,та дори и него не го взимаме на такова ниво каквото е в изпита.То бива,бива отсяване ма чак толкова.В училище решаваме само едноточкови тук там някоя,която се приближава до двуточковите.Вярвам,че и в другите училща е така. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 3:26 pm Заглавие: |
|
|
| stanislav atanasov написа: | | ганка симеонова написа: | я ми кажете, кога един учител в час би могъл да обучи децата на тестове( след като часът му е 40 мин), да решава логически и нестандартни задачи ( след като учебното съдържание за 7 клас едвам успява да го предаде)
после, що се стимулирали частните уроци.. |
Права си, но все пак смисълът на изпита е да се отсеят най-добрите Според мен, решаването на логически задачи НЕ МОЖЕ да се обучи-или го можеш или не  |
не съм съвсем съгласна, с теб... |
|
|
 |
Pinetop Smith Фен на форума

гласове: 87
|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 8:10 pm Заглавие: |
|
|
| Няма зубърски материал бе, не го ли разбрахте вече? |
|
|
 |
ObsCure Фен на форума

Регистриран на: 02 Jul 2007 Мнения: 990 Местожителство: Казанлък/Пловдив
  гласове: 28
|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 8:12 pm Заглавие: |
|
|
| Николай.Каракехайов написа: | | Няма зубърски материал бе, не го ли разбрахте вече? |
Има хора с амбиция,желание и целенасоченост,както и такива без нито едно от трите. |
|
|
 |
Мартин Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 9:18 pm Заглавие: |
|
|
А аз преди изпита бях за тест , а не за тема, но вече си пормених решението...Много малко време дават та това са 50 задачи и имаше толкова много геометрични и те изискват време.А също ми интересно защо нямаш много много логически задачи!  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 9:55 pm Заглавие: |
|
|
Ех, адаш, ние Мартинчовците явно мислим еднакво Аз макар 10-ти клас все пак мисля че тема със задачи е по-добре Макар че то си е пак нож с две остриета - като ти дадат трудни задачи,които не можеш да решиш и става лощо Аз на изпита имам 5:40, защото не успах да го докарам б) Ама пък на теста има 4-5 задачи като на моето б), тъй че едва ли е по.-лесен  |
|
|
 |
Мартин Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jul 01, 2008 6:46 pm Заглавие: |
|
|
| Да! Това е гадното н атемата, че може да запецнеш някъде... |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
|
Пуснато на: Tue Jul 01, 2008 7:11 pm Заглавие: |
|
|
| Мартин написа: | | Да! Това е гадното н атемата, че може да запецнеш някъде... | До колкото си спомням и по мое време беше тема и аз не успях да докарам 3б). Много ме беше яд, ма те бяха нечовешките... |
|
|
 |
mousehack Напреднал

|
Пуснато на: Thu Jul 03, 2008 10:07 am Заглавие: |
|
|
| ееее седмокалсници излезнаха резултатите от изпитите.Аз имам по бел-5.482 и по математика-5.464.Как ви се струва този резултат |
|
|
 |
|