Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nara Начинаещ
  гласове: 2
|
Пуснато на: Sun Jun 28, 2009 1:55 pm Заглавие: |
|
|
| krainik написа: | | Значи, именно по този начин се отсяват т.нар зубари, които просто научават всички методи в учебника и решават задачите без изобщо да мислят, от тези, които расъждават и наистина имат заложби да решават задачи.Както беше казано, задачите са еднакви за всички, нали? Относно това за МГ-тата и за 6,7 часа по математика - е, ти да не очакваш, че те нямаше да се справят по-добре от останалите и на по-лесен тест? |
Естествено, че не очаквам децата от МГ да не се справят. Тук говорим за друго - че се обезсмисля труда и се обезсърчават децата, които имат заложби, но по една или друга причина не са в МГ. Като излязат резултатите и видим кривата - дали ще е нормално разпределението и къде ще се падне неговия максимум? Задачи от рода на 45 и 49 се даваха като по-трудните подточки по времето , когато изпитът траеше 4 часа и в него имаше 4 задачи...., а не като сега 3 часа за 50 задачи!!! Какво доказваме - колко трудна е математиката и как няма смисъл да се хвърлят усилия за научаването и...
Относно компетентността на Вътева - нейното мнение съвпада с това на тази част от колегията в Бургас, която участваше в проверката - извода оставям на вас.... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
krainik Фен на форума
  гласове: 44
|
Пуснато на: Sun Jun 28, 2009 1:59 pm Заглавие: |
|
|
| Има ли значение дали ще имаш 90 при среден успех 45 или 60 при среден успех 70 при такъв от 35? Е, аз като бях 7клас за нашият изпит имаше такива отзиви и аз изкарах 4,90 ,и в последствие ме приеха в специалността с най-висок бал в града? Наистина малко са се оляли със задачите, но определено предпочитам такъв изпит по математика, отколкото изпит на нивото на този по БГ... |
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Sun Jun 28, 2009 2:10 pm Заглавие: |
|
|
Тази тема е дълбока и необятна..
Пак казвам, че за мен тази форма на изпит не е добра. Намам нищо напротив, да има по- сложни задачи.
Но, има доста кусури.
1) Нека се дават задачи с допълнителни построения, но за тях да има часове в училище, а не учителят да препуска по материала и да се чуди, как да го предаде, камо ли как да се усвои..
2) Учениците, които нямат афинитет към математиката, пак няма да ги усвоят, но тези които имат, ще бъдат облагодетелствани.
3) Логически задачи- мисля, че на тях трябва да се набляга повече, отколкото на куба и паралелепипеда в 5 клас.
4) Има много задачи, които на тази възраст не се усвояват от масовия ученик ( не, че децата са тъпи, просто не могат да ги усмислят)- например параметричните задачи..
5) Самата форма на изпит- с посочване на отговор. Ще дам пример, като проверяващ. И миналата година, и тази се нагледах на следното: Например две последователни задачи , да речем 33 и 34 са с отворен отговор и носят най- много точки. Детето на черновата е смятало вярно, но на листа за отговори разменя решенията, На 33 поставя 34 и обратно.
За съжаление, аз не мога да дам точки, а е видимо, че то решава.
Друг пример- няма почти никаква белова и чертежи, а почти всичко е вярно.
Аз, като учител бих искала да проследявам мисълта на ученика, а не да чета само отговора. Защото, не krainik, а ние, тъпите даскали после берем плодовете.
Да, може да я реши, но не може да я опише.
Това е все едно, като стане голям човек, да се влюби, но да не може да признае любовта си.. |
|
|
 |
m_ilen Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jun 28, 2009 5:16 pm Заглавие: |
|
|
| Jacky написа: | | m_ilen написа: | | Самият факт, че много от задачите на теста са взети от сборник на частна школа за подготовка, говори колко "много" горе от министерството ги интересува какво и как се изучава в училище, за тях е важно да направят реклама на тая школа, а за децата както виждаме не им пука. | Ще съберете ли кураж да кажете коя е школата? |
Не одобрявам частните школи, защото те са продукт на калпавата ни образователна система. Ето ти линк-
http://all.actualno.com/news_247771.html |
|
|
 |
estoyanovvd Фен на форума

гласове: 67
|
Пуснато на: Sun Jun 28, 2009 7:06 pm Заглавие: |
|
|
С риск да стана досаден ще повторя пак! ТЕСТЪТ Е ЕДНАКЪВ ЗА ВСИЧКИ ЯВИЛИ СЕ НА ИЗПИТ!!! Ако трябва да ви го напиша на таджикистански??? Облагодетелствани били децата от математическите - естествено, нали те са се явили на изпит и преди и са били приети след пети клас, примерно. Но не забравяйте, че след седми се приемат много повече деца. И хайде да вземете да преброите кои задачи са с материала за седми клас от учебника и кои са нестандартни, става ли? И стига вече сте се правили на интересни. Може би след време някоя от вас ще напише, че е по-добре да се върне Татовото време!!! Тогава всичко беше супер и нямаше такива изцепки като този тест! Нямаше различни мнения и ... защо ли изобщо се разправям с вас?!  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sun Jun 28, 2009 7:15 pm Заглавие: |
|
|
| m_ilen написа: |
Не одобрявам частните школи, защото те са продукт на калпавата ни образователна система. |
Приятелю, образователната ни система може би е едно от малкото все още не толкова лоши неща в калпавата ни държава!!! Когато от бюджета се отпуснат за образованието поне 10 процента, а не както сега - 4, то ще видите, че нещата не са чак толкова лоши. Ако се разрешат паралелки с по-малко ученици, за да могат да се изключват спокойно деца, които не искам да охарактеризирам, защото нямам толкова богат речник, без страх, че учителите ще бъдат съкратени, защото ще паднат паралелки, то нещата ще станат още по-розови. Ноооо... това е положението!!! |
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Mon Jun 29, 2009 2:25 pm Заглавие: |
|
|
Когато правим задачи за писмен изпит на студенти има правило: Ако асистентът Х може да ги реши за а-минути, на студентите се дават м/у 2*а и 3*а - минути.
Аз този тест не мога да го направя за 1 час! Срам не срам, си го признавам!
Моля този от вас, който може да си го каже!
Май не мога и за час и половина  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Mon Jun 29, 2009 2:26 pm Заглавие: |
|
|
| r2d2 написа: | Когато правим задачи за писмен изпит на студенти има правило: Ако асистентът Х може да ги реши за а-минути, на студентите се дават м/у 2*а и 3*а - минути.
За 3-ка все ще го направите  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Mon Jun 29, 2009 2:38 pm Заглавие: |
|
|
| r2d2 написа: | Когато правим задачи за писмен изпит на студенти има правило: Ако асистентът Х може да ги реши за а-минути, на студентите се дават м/у 2*а и 3*а - минути.
r2d2 го каза точно и ясно.
Аз само веднъж съм се пробвала да решавам тест и на първия час не ми издържаха нервите. Самия факт, че трябва да реша 50 задачи ми донесе досада. |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
|
Пуснато на: Mon Jun 29, 2009 3:35 pm Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | | Самия факт, че трябва да реша 50 задачи ми донесе досада. | А защо не се пробвате с някое Кенгуру Децата като посетят 3-4 такива и са готови за теста след 7-ми клас, поне като бързина Вече за самите задачи стига да са ходили на съответната школа и 6-ците са им в кърпа вързани  |
|
|
 |
dimdim Начинаещ
  гласове: 1
|
Пуснато на: Mon Jun 29, 2009 4:01 pm Заглавие: |
|
|
| gvateva написа: | | В Бургас проверките приключиха тази сутрин. Най-високият резултат е 97 точки. ( тук и аз свалям шапка, браво на детето). Масовката е 35-40 точки. Има и работи с по-малко от 10 точки. Въпросът ми е, дава ли този тест реална оценка за реалните знания на масовия ученик и за работата, която учителите са свършили с тях? |
Т.е. масовият брой точки може да се постигне след решаване на повечето задачи, носещи 1 точка и избор на произволни отговори за останалите (за по-лсено и по-сигурно аз лично бих използвал една и съща буква за висчки останали, особено ако си нямам и понятие за какво става въпрос в задачата).
estoyanovvd, сега забелязвате ли какъв е проблема? |
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

гласове: 21
|
Пуснато на: Mon Jun 29, 2009 4:15 pm Заглавие: |
|
|
| dimdim написа: | | gvateva написа: | | В Бургас проверките приключиха тази сутрин. Най-високият резултат е 97 точки. ( тук и аз свалям шапка, браво на детето). Масовката е 35-40 точки. Има и работи с по-малко от 10 точки. Въпросът ми е, дава ли този тест реална оценка за реалните знания на масовия ученик и за работата, която учителите са свършили с тях? |
Т.е. масовият брой точки може да се постигне след решаване на повечето задачи, носещи 1 точка и избор на произволни отговори за останалите (за по-лсено и по-сигурно аз лично бих използвал една и съща буква за висчки останали, особено ако си нямам и понятие за какво става въпрос в задачата).
Аз, не забелчязвам какъв точно е проблема. |
|
|
 |
dimdim Начинаещ
  гласове: 1
|
Пуснато на: Mon Jun 29, 2009 4:21 pm Заглавие: |
|
|
| martin.nikolov написа: | | dimdim написа: | | gvateva написа: | | В Бургас проверките приключиха тази сутрин. Най-високият резултат е 97 точки. ( тук и аз свалям шапка, браво на детето). Масовката е 35-40 точки. Има и работи с по-малко от 10 точки. Въпросът ми е, дава ли този тест реална оценка за реалните знания на масовия ученик и за работата, която учителите са свършили с тях? |
Е, помисли малко де... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Mon Jun 29, 2009 4:32 pm Заглавие: |
|
|
Изглежда и аз немога да помисля, щото не забелязвам никакъв проблем!  |
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

гласове: 21
|
Пуснато на: Mon Jun 29, 2009 4:33 pm Заглавие: |
|
|
| dimdim написа: | | martin.nikolov написа: | | dimdim написа: | | gvateva написа: | | В Бургас проверките приключиха тази сутрин. Най-високият резултат е 97 точки. ( тук и аз свалям шапка, браво на детето). Масовката е 35-40 точки. Има и работи с по-малко от 10 точки. Въпросът ми е, дава ли този тест реална оценка за реалните знания на масовия ученик и за работата, която учителите са свършили с тях? |
Е, помисли малко де... |
Помислих, не виждам проблем. Що не кажеш какво ти смяташ за проблем вемсто да поучаваш. |
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Mon Jun 29, 2009 6:43 pm Заглавие: |
|
|
| dimdim написа: | Т.е. масовият брой точки може да се постигне след решаване на повечето задачи, носещи 1 точка и избор на произволни отговори за останалите (за по-лсено и по-сигурно аз лично бих използвал една и съща буква за висчки останали, особено ако си нямам и понятие за какво става въпрос в задачата).
Това не е проблем, а е тактика за успех(една от многото). Друга възможност еда си начертаеш с линия и пергелче точен чертеж на последните задачи и да налучкаш отговора без да ги решаваш - така с 1 куршум убиваш 3 заека. И все пак не виждам нищо нередно в това! Който решава по-бързо и му стигне времето ще реши повече(или всички) задачи, останалите... няма да успеят.
Добре, Срахиле. 
Последната промяна е направена от martosss на Tue Jun 30, 2009 6:16 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
Пафнутий VIP

гласове: 54
|
Пуснато на: Tue Jun 30, 2009 6:01 pm Заглавие: |
|
|
Марто, пише се наЛучкваш... Е, значи, не разбираш от дума  |
|
|
 |
marti1295 Редовен
   гласове: 7
|
Пуснато на: Wed Jul 01, 2009 3:02 pm Заглавие: |
|
|
| Е!Резултатите излязоха!Напрежението премина!И тези изпити ги взехме!Доволни ли сте от постиженията си? |
|
|
 |
dareta23 Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Jul 01, 2009 4:36 pm Заглавие: |
|
|
| Не 56 точки имам и ще искам да си вида работата,ЗАЩОТОТ МОЖЕ ДА са ме прецакали със задача 33 |
|
|
 |
darkfenix Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Jul 01, 2009 8:02 pm Заглавие: |
|
|
| Мен също май са ме прецакали с 33 задача и ме е много яд.За тези две точки минавам един приятел с една точка, защото има точно една над мен, пък и бала ми скача нагоре и още по-лесно ще вляза в желаното училище.За него сега имам бал 30, а като ми я оправят, ще стане 30,2 и ще изместя все пак няколко човека. |
|
|
 |
saab Начинаещ
|
Пуснато на: Thu Jul 02, 2009 7:04 am Заглавие: |
|
|
| Как да си обясни човек факта,че при почти еднакъв брой кандидати,средните оценки са със седем процента повече от мин.година?Вероятно с подобрената образователна система.Как очаквате преди политически събития да се намери някой,който да си признае гафа?Останах с впечатлението,че трябва децата да ходят на частни уроци за да просперират.Дали всички от математически гимназии могат да пеят и рисуват прекрасно, а и никой не го иска от тях, и защо като аргумент изтъквате,че са се явявали на изпити и преди? |
|
|
 |
Vladi_mnt Редовен
         гласове: 5
|
Пуснато на: Thu Jul 02, 2009 7:46 am Заглавие: |
|
|
| Колко време е дадено за направата на теста? |
|
|
 |
citozol Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jul 03, 2009 2:03 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте.Бих бил много благодарен на всекиму,който ми помогне да открия къде са публикувани задачите,давани на изпит след 7 клас от 2003 година насам 222 |
|
|
 |
cveta Начинаещ
  гласове: 3
|
Пуснато на: Sat Jul 04, 2009 5:46 pm Заглавие: Изпитите след 7. клас |
|
|
Ето ги:
http://www.kaiowas.biz/math/
Тазгодишните седмокласници трябва да са горди, т.к. МОН очевидно ги смята за многократно по-умни и съобразителни от тези, които вече завършват средно образование!  |
|
|
 |

|
|
|
 |
smart.boy95 Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jul 23, 2009 8:33 am Заглавие: |
|
|
| КАЖЕТЕ КОЙ,КЪДЕ Е ПРИЕТ, С КАКВИ ОЦЕНКИ,В КАКВА ПАРАЛЕЛКА И В КОЙ ГРАД. |
|
|
 |
smart.boy95 Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jul 23, 2009 8:37 am Заглавие: |
|
|
АЗ,МГ"Д-р Петър Берон",БЕЛ:5.268(79.5т)МАТЕМАТИКА:4.393(55т),МАТЕМАТИКА/АНГЛИЙСКИ,ВАРНА.  |
|
|
 |
citozol Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Nov 13, 2009 7:14 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте.Искам да помоля ако някой има възможност да ми реши 31 задача от тазгодишния изпит след 7 клас.Благодаря предварително.  |
|
|
 |
Пафнутий VIP

гласове: 54
|
Пуснато на: Fri Nov 13, 2009 7:26 pm Заглавие: |
|
|
Най-добре я дай, защото надали някой тук я знае наизуст  |
|
|
 |
citozol Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Nov 13, 2009 7:50 pm Заглавие: |
|
|
В компютърна игра вложителят в банката има право да променя наличната сума по влога си ,като я увеличава с 10% или я намалява с 10%. След колко промени най-малко първоначална сума от 100 лв. може д астане 98 лв. и 1 ст.?  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|