Регистрирайте се
Олимпиади, за и против
Иди на страница Предишна 1, 2, 3
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
estoyanovvd Фен на форума

гласове: 67
|
Пуснато на: Fri May 29, 2009 8:29 pm Заглавие: |
|
|
| martin.nikolov написа: | | estoyanovvd написа: | | Колега, ти май бъркаш спорт със състезание. Това не е едно и също!!! Нали самият приемен изпит е едно състезание? Или си и против приемните изпити във Вузовете? |
Приемния изпит е защото не можем да осигурим прием на всички желаещи, както е в Германия например. В идеалната ситуация не би трябвало да има изпит. Влизат всички желаещи и постепено се отсяват къдърните. А не както е сега, веднъж влязъл трябват минимални усилия за завършване.
|
Това изобщо не е вярно!!! Не заблуждавай тези, които не знаят как стоят нещата!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |

|
Пуснато на: Fri May 29, 2009 8:33 pm Заглавие: |
|
|
| martin.nikolov написа: |
Математически таланти ли имаш предвид или ученици с талант за състезания. Ако е второто, да това е начина. Ако е първото, какво означава откриване на таланти. Кой е талантлив и кой не ще си проличи в бъдеще в зависимост от това кой какво ще направи за математиката. Докато са ученици, те само трябва да се насърчават(всичките които имат интерес). А не да се откриват 'таланти'. Откриването на таланти води до обезкуражаването на тези за които се смчта че не са таланти. За талантите също има опасност от възгордяване и 'прегаряне' в рана възраст и провал по късно, примери има. |
Не, имам предвид артистични таланти!!! Кой нормален човек чака времето да покаже кой е талант и кой не, бре?! По цял свят хората се надпреварват да откриват и привличат мозъците при себе си, а ти ми говориш за чакане!!! Просто нямам думи!!! Отказвам се да споря с теб!!!  |
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Fri May 29, 2009 8:36 pm Заглавие: |
|
|
| estoyanovvd написа: | | martin.nikolov написа: |
Математически таланти ли имаш предвид или ученици с талант за състезания. Ако е второто, да това е начина. Ако е първото, какво означава откриване на таланти. Кой е талантлив и кой не ще си проличи в бъдеще в зависимост от това кой какво ще направи за математиката. Докато са ученици, те само трябва да се насърчават(всичките които имат интерес). А не да се откриват 'таланти'. Откриването на таланти води до обезкуражаването на тези за които се смчта че не са таланти. За талантите също има опасност от възгордяване и 'прегаряне' в рана възраст и провал по късно, примери има. |
Не, имам предвид артистични таланти!!! Кой нормален човек чака времето да покаже кой е талант и кой не, бре?! По цял свят хората се надпреварват да откриват и привличат мозъците при себе си, а ти ми говориш за чакане!!! Просто нямам думи!!! Отказвам се да споря с теб!!!  |
Абсолютно съм съгласна с Емил Стоянов. |
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

гласове: 21
|
Пуснато на: Fri May 29, 2009 8:45 pm Заглавие: |
|
|
| estoyanovvd написа: | | martin.nikolov написа: | | estoyanovvd написа: | | Колега, ти май бъркаш спорт със състезание. Това не е едно и също!!! Нали самият приемен изпит е едно състезание? Или си и против приемните изпити във Вузовете? |
Приемния изпит е защото не можем да осигурим прием на всички желаещи, както е в Германия например. В идеалната ситуация не би трябвало да има изпит. Влизат всички желаещи и постепено се отсяват къдърните. А не както е сега, веднъж влязъл трябват минимални усилия за завършване.
|
Това изобщо не е вярно!!! Не заблуждавай тези, които не знаят как стоят нещата!!! |
Кое не е вярно. В Германия няма приемни изпити, а образованието им е добро. Или не си съгласен, че е лесно да се завърши университет в България. Както се казва в приказката и говедо да вържеш пред вуза и то ще изкара. |
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

|
Пуснато на: Fri May 29, 2009 8:50 pm Заглавие: |
|
|
Не става дума за чакане. Просто в днешно време учениците не доказват теореми. Математиката се прави от хора поне 25 години. И кой има математически талант се вижда чак като докаже нещо значимо. Явно съм бил прав, че имаш предвид състезателни таланти а не математически. Виж колко таланти се откриват всяка година, а колко тоереми носят името на Българин? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Fri May 29, 2009 8:52 pm Заглавие: |
|
|
При цялото ми уважение към теб, но на всякъде има изпити- под една или друга форма...
Знаеш ли, например че в Германия зрелостниците празнуват абитуриентската си вечер, в деня, в който получат дипломите си? И, че до тогава ( за разлика от Бг) всеки ден са ходили на училище и са полагали ДЗИ? |
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

|
Пуснато на: Fri May 29, 2009 9:00 pm Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | При цялото ми уважение към теб, но на всякъде има изпити- под една или друга форма...
Знаеш ли, например че в Германия зрелостниците празнуват абитуриентската си вечер, в деня, в който получат дипломите си? И, че до тогава ( за разлика от Бг) всеки ден са ходили на училище и са полагали ДЗИ? |
Уважение или не, в Германия като реши ученика да учи в университет отива и се записва. Няма кандидатстудентски изпит. Пак се отклоняваме от темата. А тя е да си говорим за олимпиадите, а не да си спорим. Някой хора го приемат твърде лично, но аз не виждам нищо лошо в критика. И човек би трябвало да може да поеме малко критика. В крайна сметка важното е това което е добро за чениците и математиката, не зависмо дали учителите трябва да признаят нещо което не им харесва. Освен това аз не казвам, че олимпиадите не трябва да ги има. Казвам, че трябва да се прави разлика между това което са и това което на много им се иска да са. И неосъзнаването на различията вреди на някои ученици и на математиката като цяло. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Fri May 29, 2009 9:02 pm Заглавие: |
|
|
Е те сега, нищо не каза  |
|
|
 |
ins- Фен на форума

Регистриран на: 03 Oct 2007 Мнения: 567 Местожителство: Роман, София
  гласове: 28
|
Пуснато на: Fri May 29, 2009 9:03 pm Заглавие: |
|
|
Има и друга причина да ги има олимпиадите - надарените ученици трябва да имат място, където да се изявят.
За мен са много полезни ... мразех математиката от сърце, но първия път, когато стигнах на общински кръг видях една тема ... задачите бяха много красиви и от тогава ми стана интересно и досега ми е хоби. |
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

|
Пуснато на: Fri May 29, 2009 9:26 pm Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | Е те сега, нищо не каза  |
!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Fri May 29, 2009 9:54 pm Заглавие: |
|
|
Уважение или не, в Германия като реши ученика да учи в университет отива и се записва. Няма кандидатстудентски изпит.
|
Какво значи за теб кандидатстудентски изпит?
 |
|
|
 |
rytimid Редовен
  гласове: 4
|
Пуснато на: Fri May 29, 2009 10:05 pm Заглавие: |
|
|
| martin.nikolov написа: | | estoyanovvd написа: | | martin.nikolov написа: |
Не става дума за чакане. Просто в днешно време учениците не доказват теореми. Математиката се прави от хора поне 25 години. И кой има математически талант се вижда чак като докаже нещо значимо. Явно съм бил прав, че имаш предвид състезателни таланти а не математически. Виж колко таланти се откриват всяка година, а колко тоереми носят името на Българин? |
айде и теореми започна да търсиш.... като начало математиката от давна е в застой и чисто математическите проблеми( например 7те проблема на милениума ) са толкова сложни, че просто може би повечето ' велики математици ' за денят да не им се занимава или просто нямат решение или просто си изкарват прекалено добри пари за да мислят за тях, а може би просто не вярват че уравненият са им излезли верни или някои болни военни отдавна са им опрели пистолет в главата за да си мълчат
времената в които онези хора са измисляли на по 25 години неща са минало, просто защото вече мъжете не са мъже и не си пишат драйверите сами;
например преди няколко месеца един изрелтянин е имал времето докато е работил нощна стража и е решил проблема; ето два примера които си спомням на прима виста - тагамицти( може и да бъркам с няколко букви ) е българин, които първо е допринесъл много за българското образование( по специално преподаването на анализа преди 12 клас ) второ към самият дял анализ; друг пример е георги наджаков които също така е допринесъл за физикиата със своето откритие; преди 1-2 години даваха по бтв няколко епизода за успелите българи
та идеята ми е че не всеки е рюнген( откривателят на ренгеновите лъчи ), които с 20 страници документация избива рибата; факта, че няма български теореми например, не означава, че хората, които работят в своите среди не правят важни открития, а по скоро че са тясно специализирани и трябва да си навътре с нещата за да ги знаеш |
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

|
Пуснато на: Fri May 29, 2009 10:13 pm Заглавие: |
|
|
| debtor_of_death написа: |
айде и теореми започна да търсиш.... като начало математиката от давна е в застой и чисто математическите проблеми( например 7те проблема на милениума ) са толкова сложни, че просто може би повечето ' велики математици ' за денят да не им се занимава или просто нямат решение или просто си изкарват прекалено добри пари за да мислят за тях, а може би просто не вярват че уравненият са им излезли верни или някои болни военни отдавна са им опрели пистолет в главата за да си мълчат
времената в които онези хора са измисляли на по 25 години неща са минало, просто защото вече мъжете не са мъже и не си пишат драйверите сами;
например преди няколко месеца един изрелтянин е имал времето докато е работил нощна стража и е решил проблема; ето два примера които си спомням на прима виста - тагамицти( може и да бъркам с няколко букви ) е българин, които първо е допринесъл много за българското образование( по специално преподаването на анализа преди 12 клас ) второ към самият дял анализ; друг пример е георги наджаков които също така е допринесъл за физикиата със своето откритие; преди 1-2 години даваха по бтв няколко епизода за успелите българи
та идеята ми е че не всеки е рюнген( откривателят на ренгеновите лъчи ), които с 20 страници документация избива рибата; факта, че няма български теореми например, не означава, че хората, които работят в своите среди не правят важни открития, а по скоро че са тясно специализирани и трябва да си навътре с нещата за да ги знаеш |
Глупости, математиката не е в застой и си се развива, даже много по бързо от преди.
п.п. Пише се Тагамлитцки. |
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

|
Пуснато на: Fri May 29, 2009 10:39 pm Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | | martin.nikolov написа: |
Уважение или не, в Германия като реши ученика да учи в университет отива и се записва. Няма кандидатстудентски изпит.
|
Какво значи за теб кандидатстудентски изпит?
 |
Пак се отклоняаваме от темата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sat May 30, 2009 1:01 pm Заглавие: |
|
|
Пише се Тагамлицки!!! Не си се възползвал от съвета ми?!  |
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

|
Пуснато на: Sat May 30, 2009 7:05 pm Заглавие: |
|
|
Да, моя грешка. Няма 'т' в името.
Много си злобен с тези съвети да ходя на психиатър. Успокой се малко, щото от страни изглежда като признак на безсилие. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sat May 30, 2009 7:32 pm Заглавие: |
|
|
| martin.nikolov написа: | | estoyanovvd написа: | | martin.nikolov написа: |
Много си злобен с тези съвети да ходя на психиатър. Успокой се малко, щото от страни изглежда като признак на безсилие. |
Наистина съм безсилен да споря със стената! Съжалявам! |
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

|
Пуснато на: Sat May 30, 2009 8:11 pm Заглавие: |
|
|
| estoyanovvd написа: | | martin.nikolov написа: | | estoyanovvd написа: | | martin.nikolov написа: |
Наистина съм безсилен да споря със стената! Съжалявам! |
Но пък гледам много си силен в спама. Не е нужно да спориш с никого. Просто си пише мнението по темата. |
|
|
 |
krainik Фен на форума
  гласове: 44
|
Пуснато на: Sun May 31, 2009 1:01 pm Заглавие: |
|
|
Глупости, математиката не е в застой и си се развива, даже много по бързо от преди.
п.п. Пише се Тагамлитцки. | Ти въобще направи ли си труда да прочетеш пълноценно горното мнение? Или е прeдостатъчно да се захванеш за първите няколко реда на нечии пост? Математиката не е само теореми. Да не говорим, че голяма част от по-сложните олимпиадни проблеми могат да бъдат формулирани и като теореми... А това, че не знаеш за трудове на български математици е вечен твой личен проблем... |
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

|
Пуснато на: Mon Jun 01, 2009 4:27 pm Заглавие: |
|
|
| krainik написа: | | martin.nikolov написа: |
п.п. Пише се Тагамлитцки. | Ти въобще направи ли си труда да прочетеш пълноценно горното мнение? Или е прeдостатъчно да се захванеш за първите няколко реда на нечии пост? Математиката не е само теореми. Да не говорим, че голяма част от по-сложните олимпиадни проблеми могат да бъдат формулирани и като теореми... А това, че не знаеш за трудове на български математици е вечен твой личен проблем... |
Какво, да не би да не си съгласен и да смяташ, че математиката е в застой? Останалото от поста беше напълно безсмислено и незаслужаваше коментар. Стига с този мой проблем за непознаването. Ето казвам го ясно, познавам(лично) много от българските математици и съм чувал за почти всички от тях. Познавам и работата им(на някой) и съм чел някои от статиите им. Така, че може да спреш да се опитваш да изкривиш нещата да изглеждат, като че ли моето мнение е формирано при липсата на информация. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|