Регистрирайте се
Най-малко естествено число, което..
Иди на страница Предишна 1, 2
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vladi_mnt Редовен
         гласове: 5
|
Пуснато на: Thu May 14, 2009 9:19 pm Заглавие: |
|
|
| Deli1 написа: | | числото не е 437 |
Т.е. дай малко жокерче - по-малко ли е числото или иначе ми покажи противоречие - как мога да представя 437... ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Deli1 Редовен

гласове: 13
|
Пуснато на: Thu May 14, 2009 10:22 pm Заглавие: |
|
|
| числото не е отговаря на формулата дадена от мен.Търсеното число е по-голямо от 437 и е свързано с най-малкото просто число,отговарящо на исканото свойство. |
|
|
 |
Vladi_mnt Редовен
|
Пуснато на: Fri May 15, 2009 7:22 am Заглавие: |
|
|
| Deli1 написа: | | числото не е отговаря на формулата дадена от мен.Търсеното число е по-голямо от 437 и е свързано с най-малкото просто число,отговарящо на исканото свойство. |
Добре, /тъкмо щях да се САМОнахокам, защото мислех че числото е не 19.23 ами 19.19=371 / числото е 2112=44521. Не може да се разложи на числа, които не изпълняват условието / т.е. могат да се представят по начина в условието; да го наречем Х / защото ако единия множител на числото А=а*б е такова число, то представяме числото А=(p+q)*б, и от това че q е процент от р, то и А се представя по начин Х ; и от първото ест. число е 211 => А=211*211=44521
Сега вече съм сигурен за резултатът  |
|
|
 |
Deli1 Редовен

гласове: 13
|
Пуснато на: Fri May 15, 2009 8:57 am Заглавие: |
|
|
ЕВРИКА....Не беше толкова сложно нали  |
|
|
 |
Vladi_mnt Редовен
|
Пуснато на: Fri May 15, 2009 10:31 am Заглавие: |
|
|
| Deli1 написа: | ЕВРИКА....Не беше толкова сложно нали  |
Мда, ама аз по принцип правя такива тъпи грешки и не едно или две 1 места съм пропуснал заради такива недоглеждания / само в 5 клас имах ЦЕЛИ 5 ВТОРИ места и ТО ЗАРАДИ такива дребни недоглеждания / Тогава ме беше много яд  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|