Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
112358-1,618-3,14 Начинаещ

гласове: 1
|
Пуснато на: Fri Jul 17, 2009 1:15 pm Заглавие: |
|
|
| krainik написа: | | До ge0rg1: Ти на тъп ли се правиш или да? Добре, покажи ми защо съм приложил грешно метода ти, т.е кажи ми защо са толкова различни двете задачите и защо метода ти да решава едната, а другата да не може? И сега не ми излизай с номера, че искаш да ти покажа защо метода ти е неприложим в горната задача. Не можело да се използва метода от една задача на друго - да, да... Както казва Иван Тонов - Метода е трик, който използваме повече от веднъж! |
Ок - все едно да ползваш формулата за правоъгълен триъгълник ([tex]c^{2}=a^{2}+b^{2}[/tex]) за равностранен триъгълник. Много ясно, че при втория триъгълник няма да свърши работа.
То ако така ставаше - с едно решение да се решават всички задачи - нямаше да има наука математика.
ПС:Не ме обиждай повече. Не се прави на мъж в нета - за пореден път ти казвам. Не създавай напрежение във форума. И то след като е отминал спорът ни. И - да - докажи, че решението ми НЕ става за първата задача. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
krainik Фен на форума
  гласове: 44
|
Пуснато на: Fri Jul 17, 2009 1:21 pm Заглавие: |
|
|
Добре, спираме. Не знам в случая кой се прави на мъж (и защо "пак" ми го казваш- да е имало предишен път )- не аз започнах да водя спора или да търся правописни грешки :O в чуждите постове. Горният ти довод за правоъгълния триъгълник - еми, честно казано, не виждам никаква аналогия. Айде аз излизам и довечера ще видя, ако нещо си написал по темата. |
|
|
 |
Пафнутий VIP

гласове: 54
|
Пуснато на: Fri Jul 17, 2009 9:02 pm Заглавие: |
|
|
| Абе, спрете си, бе. Защо спорихте за глупости. Честно казано и аз не виждам никаква логика в думите на ge0rg1, но ще се въздържа от коментари. |
|
|
 |
112358-1,618-3,14 Начинаещ

гласове: 1
|
Пуснато на: Fri Jul 17, 2009 10:23 pm Заглавие: |
|
|
| Пацул написа: | | Честно казано и аз не виждам никаква логика в думите на ge0rg1, но ще се въздържа от коментари. |
В кои думи по-точно - когато отговорих на задачата (първата) или за примера ми с триъгълниците? (за да обясня по-просто... Не ми започвай и ти спор както направиха krainik и martosss - започнаха да ми спорят за глупости на 2 места... :X)
ПС: Тя (логиката) да не е картина, че да я ВИДИШ .Тя се усеща. Пък и не е казано, че всички хора могат да разберат кое е логично и кое - не . |
|
|
 |
Пафнутий VIP

гласове: 54
|
Пуснато на: Sat Jul 18, 2009 7:07 am Заглавие: |
|
|
За това, че логиката не се вижда - да си чувал за фразеологизми? Не ми стана ясно защо в първата задача методът ти върви, а във втората - не? Може и по-сложни примери  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|