Регистрирайте сеРегистрирайте се

Бълха

Иди на страница Предишна  1, 2

Форум за математика Форуми -> Забавна математика
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
112358-1,618-3,14
Начинаещ

гласове: 1

МнениеПуснато на: Fri Jul 17, 2009 1:15 pm    Заглавие:

krainik написа:
До ge0rg1: Ти на тъп ли се правиш или да? Добре, покажи ми защо съм приложил грешно метода ти, т.е кажи ми защо са толкова различни двете задачите и защо метода ти да решава едната, а другата да не може? И сега не ми излизай с номера, че искаш да ти покажа защо метода ти е неприложим в горната задача. Не можело да се използва метода от една задача на друго - да, да... Както казва Иван Тонов - Метода е трик, който използваме повече от веднъж!

Ок - все едно да ползваш формулата за правоъгълен триъгълник ([tex]c^{2}=a^{2}+b^{2}[/tex]) за равностранен триъгълник. Много ясно, че при втория триъгълник няма да свърши работа. Laughing

То ако така ставаше - с едно решение да се решават всички задачи - нямаше да има наука математика.

ПС:Не ме обиждай повече. Не се прави на мъж в нета - за пореден път ти казвам. Не създавай напрежение във форума. И то след като е отминал спорът ни. И - да - докажи, че решението ми НЕ става за първата задача.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Реклама

Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
krainik
Фен на форума

гласове: 44

МнениеПуснато на: Fri Jul 17, 2009 1:21 pm    Заглавие:

Добре, спираме. Не знам в случая кой се прави на мъж (и защо "пак" ми го казваш- да е имало предишен път Rolling Eyes)- не аз започнах да водя спора или да търся правописни грешки :O в чуждите постове. Горният ти довод за правоъгълния триъгълник - еми, честно казано, не виждам никаква аналогия. Айде аз излизам и довечера ще видя, ако нещо си написал по темата.
Върнете се в началото
Пафнутий
VIP

гласове: 54

МнениеПуснато на: Fri Jul 17, 2009 9:02 pm    Заглавие:

Абе, спрете си, бе. Защо спорихте за глупости. Честно казано и аз не виждам никаква логика в думите на ge0rg1, но ще се въздържа от коментари.
Върнете се в началото
112358-1,618-3,14
Начинаещ

гласове: 1

МнениеПуснато на: Fri Jul 17, 2009 10:23 pm    Заглавие:

Пацул написа:
Честно казано и аз не виждам никаква логика в думите на ge0rg1, но ще се въздържа от коментари.

В кои думи по-точно - когато отговорих на задачата (първата) или за примера ми с триъгълниците? (за да обясня по-просто... Не ми започвай и ти спор както направиха krainik и martosss - започнаха да ми спорят за глупости на 2 места... :X)

ПС: Тя (логиката) да не е картина, че да я ВИДИШ Laughing Twisted Evil .Тя се усеща. Пък и не е казано, че всички хора могат да разберат кое е логично и кое - не Wink .
Върнете се в началото
Пафнутий
VIP

гласове: 54

МнениеПуснато на: Sat Jul 18, 2009 7:07 am    Заглавие:

За това, че логиката не се вижда - да си чувал за фразеологизми? Не ми стана ясно защо в първата задача методът ти върви, а във втората - не? Може и по-сложни примери Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Забавна математика Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Може да прикачвате файлове
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2005-2021 math10.com.