| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Sun Jul 13, 2008 5:56 pm Заглавие: |
|
|
| KPYM написа: | Абе имам въпрос.
За 2в.Разглежданият ъгъл е О2О1А.Защо да е от [0,180] ?Аз мисля че е от [0;90].Все пак ъгълът О2О1А принадлежи на триъгълник O1O2C при всички случаи (който е правоъгълен)?Много се обърках,като го видях това решение с 0,180...Обяснете ми  |
това е, ако r>x.... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Sakata Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jul 13, 2008 5:57 pm Заглавие: |
|
|
| KPYM написа: | | Продължава да не ми е ясно...При r=x този ъгъл=90градуса.При r различно от х ,съществува сраната O1C и |r-x| е различен от 0 (аз с модули си го писах между другото).Щом съществува O1C то даденият ъгъл принадлежи на правоъгълен триъгълник? |
Бъркаш направи си чертежче,ако x>r и забележи,че ъгълът ти е тъп  |
|
|
 |
mema Начинаещ
   гласове: 1
|
Пуснато на: Sun Jul 13, 2008 5:58 pm Заглавие: |
|
|
| и аз си го писах с модули в а, но на в си го направих без модули. ако х>r ъгъл О2О1А си е тъп, правоъгълният триъгълник О1О2С е извън трапеца и ъгъл СО1О2= 108 - а. |
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Sun Jul 13, 2008 6:08 pm Заглавие: Re: не подценявайте лесните задачи |
|
|
| mema написа: | | Цитат: | аз лично разсъждавам така:
в разглеждания интервал ф-та има единствен екстремум, който е минимум и там ще се достига НМС. това е при
понеже граничната стойност на ф-та в х=0 е по- малка от функционалната стойност в х=1=> НГС се достига при
, т.е. двете окръжности са с равни радиуси. |
грешите, защото започвате да изследвате функция на алфа, а после без полагане решавате, че е на sin [tex]\alpha [/tex]. производната е 0 при sin [tex]\alpha =\sqrt{\frac{2}{3 } } [/tex] /от допустимите стойности следва, че sin a>0/, а това се случва за 1 тъп и един остър ъгъл от допустимите /т.е. за cos[tex]\alpha =\pm \frac{1}{\sqrt{3} } [/tex]/. с 2ра производна излиза, коя е min и коя max, а вляво и вдясно /при 0 и 180/ границите са 1.
все пак решение с полагане на cosa=t в интервала (-1;1) е много по-лесно. |
Съгласявам се, с теб  |
|
|
 |
pepsita Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jul 13, 2008 10:31 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за темата!
Цял ден я търся
 |
|
|
 |
Yankoff Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Jul 14, 2008 10:01 am Заглавие: |
|
|
А защо просто не изразим синуса и косинуса чрез х и да заместим в дадената ни функция за алфа, като по този начин получаваме функция за х. Вярно производната става малко сложна, но пак не е нищо невъзможно  |
|
|
 |
Charg3r Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Jul 14, 2008 11:17 am Заглавие: |
|
|
| Yankoff написа: | А защо просто не изразим синуса и косинуса чрез х и да заместим в дадената ни функция за алфа, като по този начин получаваме функция за х. Вярно производната става малко сложна, но пак не е нищо невъзможно  |
Колега...точно така съм направил
От правоъгълния триъгълник включващ височината на трапеца, за които са известни и 3те страни чрез Х и R, в случая =1 изразявам чрез помощта на 2-3 триг. формулки sin2x и cosx и получавам едно по-обемно частно..на което отделно си намерих производната и я проверих 3 пъти ....... и пак получих същите отговори...
x1=2+sqrt(3); x2=2-sqrt(3)
По интересно щеше да е ако трябваше да заместя стойностите на Х във функцията и да намеря стойността на f(α) при тези Х, обаче установих, че това не стои в условието, а в отговорите също са дадени само стойносите на Х
Във функцията участва единствено Х ...като ДМ е Х>0 ...понеже това е някаква отсечка |
|
|
 |
dimitrov89 Начинаещ

Регистриран на: 12 Jul 2007 Мнения: 55 Местожителство: Студентски град
  гласове: 4
|
Пуснато на: Mon Jul 14, 2008 12:05 pm Заглавие: |
|
|
| Вие вече сте ги решили задачките... браво! |
|
|
 |
ViRuS Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Jul 14, 2008 9:23 pm Заглавие: |
|
|
Адски съм щастлив че съм боцнал границата
Иначе ме е яд за 3-та А) тотално съм я оплескал,и 2-ра В) не ми стигна времето да я реша,пък на 2-ра Б) не доказах че височината в триъгълника TAB има уравнение
[tex]TH = \frac{ab}{a+b } [/tex]
взех го наготово,дали ще ме орежат ? |
|
|
 |
Руси Колев Напреднал
    гласове: 3
|
Пуснато на: Thu Jul 17, 2008 4:39 pm Заглавие: Re: 2 зад |
|
|
| mema написа: | | В условието нищо не се казва за r и х, затова трябва да се разгледат 3те случая. |
Даже математиците, които минаваха и отговаряха на въпроси, ни казаха да разглеждаме 3 случая - дори и да не си се сетил разбираш , а аз не бях се сетил бях минал на 3-та
Днес мина и последният изпит.. Успех на всички на класирането - аз обърках математиката и ви го желая искрено  |
|
|
 |
sashkyyy Начинаещ
  гласове: 6
|
Пуснато на: Wed Jul 23, 2008 11:18 pm Заглавие: . |
|
|
| Г-жа Симеонова много лошо се излагаше с тази граница. Иначе задачите изобщо не са толкова лесни колкото всички математически умове тук твърдят.Струва ми се ,че това подценяване понякога може да ви изиграе лоша шега... |
|
|
 |
ObsCure Фен на форума

Регистриран на: 02 Jul 2007 Мнения: 990 Местожителство: Казанлък/Пловдив
  гласове: 28
|
Пуснато на: Thu Jul 24, 2008 8:48 am Заглавие: Re: . |
|
|
| sashkyyy написа: | | Г-жа Симеонова много лошо се излагаше с тази граница. Иначе задачите изобщо не са толкова лесни колкото всички математически умове тук твърдят.Струва ми се ,че това подценяване понякога може да ви изиграе лоша шега... |
Предвид твоята неспособност(вероятно) да се справяш с по-сложни граници,а и въобще с далеч недотам традиционните задачи,критиката ти е напълно неуместна.А и не забравяй,че когато разполагаш с промишлени количества информация,които трябва да 'мобилизираш' и съответно използваш в даден момент,трябва и да се съобразиш с това дали найстина е необходимо това да се прави.Госпожата помага максимално на всеки от форума за всяка задача,и според мен всички са доволни.Още повече,че тя не е задължена да го прави,да не говорим,че има задачи(от тези,с които ти не би се справил),които щяха да си останат нерешени,ако я нямаше асистенцията от нейна страна. |
|
|
 |
Руси Колев Напреднал
    гласове: 3
|
Пуснато на: Fri Jul 25, 2008 8:54 am Заглавие: Re: . |
|
|
| sashkyyy написа: | | Г-жа Симеонова много лошо се излагаше с тази граница. Иначе задачите изобщо не са толкова лесни колкото всички математически умове тук твърдят.Струва ми се ,че това подценяване понякога може да ви изиграе лоша шега... |
Педал!
Тя толкова ни помага, а ти я нападаш - никой не е застрахован от грешки, а нейната грешка дойде заради моята, която направих на изпита. Казах й, че съм получил 1/2 и тя без да иска е нагласила отговора, без да се замисля за синх/х=0 при х->безкр.
Edit: На всичкото отгоре ти дадох положителна репутация без да искам!!!  |
|
|
 |
jape Начинаещ

гласове: 1
|
Пуснато на: Fri Jul 25, 2008 10:14 am Заглавие: |
|
|
| sashkyyy всеки греши понякога и ти нямаш никакво право да критикуваш по-подобен начин, особено г-жа Симеонова. |
|
|
 |
|