| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sakata Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 5:39 pm Заглавие: |
|
|
| А на колко е равно D1 +D2 ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
  гласове: 13
|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 5:40 pm Заглавие: |
|
|
| Sakata написа: | | А на колко е равно D1 +D2 ? | Не може да се определи. Вдигни го на квадрат и тогава го гледай . В смисъл ти можеш да го намериш с косинусови теореми, но ще е "красиво" |
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 5:43 pm Заглавие: |
|
|
понеже е много досадно за границата няма да изписвам всеки път, че х клони към пи в/у две
[tex]lim\frac{sin^2\alpha (1-sin\alpha )}{ (\frac{\pi }{2 }-\alpha )^2 }=lim\frac{sin^2\alpha (1-cos(\frac{\pi }{2 }-\alpha )) }{ (\frac{\pi }{2 }-\alpha )^2 }=lim\frac{2sin^2\alpha sin^2(\frac{1}{ 2}(\frac{\pi }{2 }-\alpha ) }{4.\frac{1}{ 4}.(\frac{\pi }{2 }-\alpha )^2 }=\frac{1}{2 } [/tex] |
|
|
 |
Руси Колев Напреднал
    гласове: 3
|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 5:47 pm Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | понеже е много досадно за границата няма да изписвам всеки път, че х клони към пи в/у две
[tex]lim\frac{sin^2\alpha (1-sin\alpha )}{ (\frac{\pi }{2 }-\alpha )^2 }=lim\frac{sin^2\alpha (1-cos(\frac{\pi }{2 }-\alpha )) }{ (\frac{\pi }{2 }-\alpha )^2 }=lim\frac{2sin^2\alpha sin^2(\frac{1}{ 2}(\frac{\pi }{2 }-\alpha ) }{4.\frac{1}{ 4}.(\frac{\pi }{2 }-\alpha )^2 }=\frac{1}{2 } [/tex] |
ХА!!! Тук оная девойка с правилното лице на кварата пред мен има грешка!! Тя беше писала 0-ла, а аз познах (чаках едно приятелче и имах 30 мин свободно време да седя и да се оглеждам...). |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 5:48 pm Заглавие: |
|
|
| Руси Колев написа: | | ганка симеонова написа: | понеже е много досадно за границата няма да изписвам всеки път, че х клони към пи в/у две
ХА!!! Тук оная девойка с правилното лице на кварата пред мен има грешка!! Тя беше писала 0-ла, а аз познах (чаках едно приятелче и имах 30 мин свободно време да седя и да се оглеждам...). |
сметна ли границата? |
|
|
 |
Sakata Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 5:48 pm Заглавие: |
|
|
| И все пак има някъде грешка ! d^2 + d^2 = ???? това незнам как го намери??? Аз си реших по стандартното изразчвам от ABO d_1 i d_2 и после като си замествам cos се унищожава! |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
  гласове: 13
|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 5:51 pm Заглавие: |
|
|
| Sakata написа: | | И все пак има някъде грешка ! d^2 + d^2 = ???? това незнам как го намери??? Аз си реших по стандартното изразчвам от ABO d_1 i d_2 и после като си замествам cos се унищожава! | Направи две косинусови теореми в произволен успоредник след това ги събери почленно => [tex]d_{1}^2+d_{2}^2=2a^2+2b^2[/tex]. В нашият случай a и b са ти равни, защото това е ромб => [tex]d_{1}^2+d_{2}^2=4a^2[/tex]
Последната промяна е направена от nikolavp на Sun Jun 29, 2008 5:51 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 5:51 pm Заглавие: |
|
|
| Sakata написа: | | И все пак има някъде грешка ! d^2 + d^2 = ???? това незнам как го намери??? Аз си реших по стандартното изразчвам от ABO d_1 i d_2 и после като си замествам cos се унищожава! |
погледни ми чертежа на предната страница. приложи питагор за триъгълник АВО
[tex]AO^2+BO^2=AB^2=>\frac{d_1^2+d_2^2}{ 4}=cos^2\alpha =>d_1^2+d_2^2=4cos^2\alpha [/tex] |
|
|
 |
Руси Колев Напреднал
|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 5:56 pm Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | | Руси Колев написа: | | ганка симеонова написа: | понеже е много досадно за границата няма да изписвам всеки път, че х клони към пи в/у две
ХА!!! Тук оная девойка с правилното лице на кварата пред мен има грешка!! Тя беше писала 0-ла, а аз познах (чаках едно приятелче и имах 30 мин свободно време да седя и да се оглеждам и горе-долу и знам отговорите...). |
сметна ли границата? |
Да, тя беше лесна, но аз си мислех, че съм я объркал, защото онази умната получи 0
Обаче аз я получих с намереното от мен лице (съвпадащо с това на @Sakata), т.е. и то е вярно, но не се получават екстремуми в ДС...
Последната промяна е направена от Руси Колев на Sun Jun 29, 2008 6:02 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Sakata Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 5:57 pm Заглавие: |
|
|
Яснооо аз си разбрах грешката като умнойавам d_1 i d_2 съм пруснал единич cos ... карай поне не е фатална оценка ! трябва да работя върху техниката си... Лесни бяха и ме е яд имам и други грешки ...
Последната промяна е направена от Sakata на Sun Jun 29, 2008 5:58 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 5:57 pm Заглавие: |
|
|
| Руси Колев написа: | | ганка симеонова написа: | | Руси Колев написа: | | ганка симеонова написа: | понеже е много досадно за границата няма да изписвам всеки път, че х клони към пи в/у две
ХА!!! Тук оная девойка с правилното лице на кварата пред мен има грешка!! Тя беше писала 0-ла, а аз познах (чаках едно приятелче и имах 30 мин свободно време да седя и да се оглеждам и горе-долу и знам отговорите...). |
сметна ли границата? |
Да, тя беше лесна, но аз си мислех, че съм я объркал, защото онази умната получи 0 А аз нямам намерение да преписвам и си я реших по моя си начин, който се оказа верен  |
евалла
никакво преписване... |
|
|
 |
Руси Колев Напреднал
|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 6:04 pm Заглавие: |
|
|
1. Не преписвам по изпити (в даскалото беше по-различно, мразя разказвателни предмети (без математическите като физика и химия (доста мат има в химията))
2. Трябва да съм супер кретен да преписвам на пробен изпит  |
|
|
 |
Tony_89 Фен на форума
   гласове: 29
|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 6:05 pm Заглавие: |
|
|
На третата колко приятни отговори се получават  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 6:06 pm Заглавие: |
|
|
| Tony_89 написа: | На третата колко приятни отговори се получават  |
дааааа, това писане е досада  |
|
|
 |
Руси Колев Напреднал
|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 6:12 pm Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | | Tony_89 написа: | На третата колко приятни отговори се получават  |
дааааа, това писане е досада  |
Радвам се, че така казвате, защото още като видях какво ми се получава за АВ и АМ написах: Нека АВ=а и АМ=б и после като получа отговор за подусловието, който се получава поне половин ред чрез а и б, пиша: където а=..., б=... Незнам дали е разрешено така, но не ми се заместваше в тези километрични уравнения  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 6:12 pm Заглавие: |
|
|
| да, но на изпита ще трябва да пишеш |
|
|
 |
Lyn Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 7:41 pm Заглавие: |
|
|
Аз на 3а) получих:
MC= h[tex]\sqrt{1+4cotg^2 a[/tex]
AB=2[tex]\sqrt{3} [/tex].h.cotga
S=(h[tex]\sqrt{1+4cotg^2 a[/tex] - p).p.2[tex]\sqrt{3} [/tex].cotga / [tex]\sqrt{1+4cotg^2a[/tex]
Въпреки че го проверих продължава да ми изглежда подозрително  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 7:51 pm Заглавие: |
|
|
| Lyn написа: | Аз на 3а) получих:
MC= h[tex]\sqrt{1+4cotg^2 a[/tex]
AB=2[tex]\sqrt{3} [/tex].h.cotga
S=(h[tex]\sqrt{1+4cotg^2 a[/tex] - p).p.2[tex]\sqrt{3} [/tex].cotga / [tex]\sqrt{1+4cotg^2a[/tex]
Въпреки че го проверих продължава да ми изглежда подозрително  |
абсолютно верен отговор!  |
|
|
 |
diksy Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 8:53 pm Заглавие: |
|
|
| Руси Колев написа: | | Sakata написа: | На мен ми се сториха сравнително по-лесни от предишния.Но все още не са достигнали исктинската трудност на УАСГ. Задача 3-та беше просто много лесна. Ам незнам какво получавате за 2-ра б , но аз получих, че няма НГС лицето  |
Аз пък обратното си мисля - предният беше 100 пъти по-лесен А за лицето и аз получих, че няма, а расте в дадения интервал... А пред мен една девойка получи, че е НГ лицето при [tex]\frac{2}{3 } [/tex]  |
да, и аз получих, че НГС е 2/3, защото лицето се получава S= sin\alpha ^{2}(1-sin\alpha ) и като направиш производна за sin\alpha = t, t \in (0;1) се получава тва.
а иначе за 3та някой има ли нерви да напише целите решения? |
|
|
 |
ObsCure Фен на форума

Регистриран на: 02 Jul 2007 Мнения: 990 Местожителство: Казанлък/Пловдив
  гласове: 28
|
Пуснато на: Sun Jun 29, 2008 8:55 pm Заглавие: |
|
|
| diksy написа: | | Руси Колев написа: | | Sakata написа: | На мен ми се сториха сравнително по-лесни от предишния.Но все още не са достигнали исктинската трудност на УАСГ. Задача 3-та беше просто много лесна. Ам незнам какво получавате за 2-ра б , но аз получих, че няма НГС лицето  |
Аз пък обратното си мисля - предният беше 100 пъти по-лесен А за лицето и аз получих, че няма, а расте в дадения интервал... А пред мен една девойка получи, че е НГ лицето при [tex]\frac{2}{3 } [/tex]  |
да, и аз получих, че НГС е 2/3, защото лицето се получава S= sin\alpha ^{2}(1-sin\alpha ) и като направиш производна за sin\alpha = t, t \in (0;1) се получава тва.
а иначе за 3та някой има ли нерви да напише целите решения? |
Виж на 1-ва страница. |
|
|
 |
wolf4o Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Jun 30, 2008 9:07 pm Заглавие: |
|
|
| В 2в) кое клони към п/2? |
|
|
 |
ObsCure Фен на форума

Регистриран на: 02 Jul 2007 Мнения: 990 Местожителство: Казанлък/Пловдив
  гласове: 28
|
Пуснато на: Tue Jul 01, 2008 9:08 am Заглавие: |
|
|
| wolf4o написа: | | В 2в) кое клони към п/2? |
[tex]\alpha[/tex] |
|
|
 |
yovo Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jul 01, 2008 10:24 pm Заглавие: |
|
|
Първите 2 не ме затрудниха само на 3тата срещнах "малко трудности и със сметките .
За 3та задача лицето на сечението нали е PL.PK.sinα . Аз PK го получавам равно на h√4tgα2+1 - p
А пък PL го получавам 2√3\√4+tgα2
За б) ги преравняваме и изразяваме p . |
|
|
 |
Руси Колев Напреднал
|
Пуснато на: Thu Jul 03, 2008 6:57 pm Заглавие: |
|
|
Някой може ли да ми каже къде греша в намирането на околния ръб:
При основен ръб [tex]AB=2\sqrt{3}hcotg\alpha [/tex] и [tex]MT=\frac{h}{sin\alpha } [/tex], правя Пит. теорема в ▲MTB=> [tex]MB^2=(\frac{AB}{2 })^2+MT^2 = 3h^2cotg^2\alpha + \frac{h}{sin^2\alpha }=> [/tex]
[tex]MB=\frac{h}{sin\alpha }.\sqrt{3cos^2\alpha +1} [/tex]
На 3-та имам 1 точка за намирането на основен и от там всичко объркано А на 2-ра лицето, за което също и @Sakata, съм забравил едно cosa . Естествено и на първа съм сгрешил - 2.2=6 Супер съм ги развеселил сигурно А най-лошото е, че си откривам останалите грешки, но тази горе не мога...Явно е сгрешена МТ, но не трябва да е... |
|
|
 |
Tony_89 Фен на форума
   гласове: 29
|
Пуснато на: Thu Jul 03, 2008 7:08 pm Заглавие: |
|
|
| Руси Колев написа: | Някой може ли да ми каже къде греша в намирането на околния ръб:
[tex]MB=\frac{h}{sin\alpha }.\sqrt{3cos^2\alpha +1} [/tex] |
Не си сгрешил, [tex]h.\sqrt{1 + 4cotg^{2}\alpha} = h.\sqrt{\frac{sin^{2}\alpha + 4cos^{2}\alpha}{sin^{2}\alpha}} = h.\sqrt{\frac{1 + 3cos^{2}\alpha}{sin^{2}\alpha}} = \frac{h}{sin\alpha}.\sqrt{1 + 3cos^{2}\alpha}[/tex] |
|
|
 |
Руси Колев Напреднал
|
Пуснато на: Thu Jul 03, 2008 7:10 pm Заглавие: |
|
|
| Tony_89 написа: | | Руси Колев написа: | Някой може ли да ми каже къде греша в намирането на околния ръб:
[tex]MB=\frac{h}{sin\alpha }.\sqrt{3cos^2\alpha +1} [/tex] |
Не си сгрешил, [tex]h.\sqrt{1 + 4cotg^{2}\alpha} = h.\sqrt{\frac{sin^{2}\alpha + 4cos^{2}\alpha}{sin^{2}\alpha}} = h.\sqrt{\frac{1 + 3cos^{2}\alpha}{sin^{2}\alpha}} = \frac{h}{sin\alpha}.\sqrt{1 + 3cos^{2}\alpha}[/tex] |
Точно ей сега това сметнах и започнах да псувам - шибаната 3-та задача ми е вярна, но с друго преобразование на тригонометрията!!! Тия тъпаци са ме орязали Как щях да им викам ако беше истински изпит , пък и тези, които проверяват и правят задачите, май не са истинските изпитващи, а са от някаква фирма (АЛИСА)... |
|
|
 |
|