| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nona Напреднал

гласове: 163
|
Пуснато на: Wed Jun 11, 2008 1:17 pm Заглавие: |
|
|
От моето училище имаше много кандидати за участие в този турнир, но не знаехме как става записването. Всеки ден питахме учителите и директорката, но те казваха, че нямат информация по въпроса. Един ден преди самия турнир ни съобщиха, че такъв в нашата математическа гимназия няма да се провежда
| Цитат: | | Първият кръг ще се организира по новата схема на кандидат-студентския конкурс по математика в Софийския университет: 10 задачи за 5 часа. Ще се провежда в математическите гимназии в страната и във ФМИ. |
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
soldier_vl VIP
   гласове: 22
|
Пуснато на: Wed Jun 11, 2008 1:49 pm Заглавие: |
|
|
| Малшанс, беше много яко |
|
|
 |
estoyanovvd Фен на форума

гласове: 67
|
Пуснато на: Wed Jun 11, 2008 6:35 pm Заглавие: |
|
|
| Nona написа: | От моето училище имаше много кандидати за участие в този турнир, но не знаехме как става записването. Всеки ден питахме учителите и директорката, но те казваха, че нямат информация по въпроса. Един ден преди самия турнир ни съобщиха, че такъв в нашата математическа гимназия няма да се провежда
| Цитат: | | Първият кръг ще се организира по новата схема на кандидат-студентския конкурс по математика в Софийския университет: 10 задачи за 5 часа. Ще се провежда в математическите гимназии в страната и във ФМИ. |
|
Направо са те прецакали твоите учители, защото не са си направили труда да изпратят един имейл!!! А ти определено си имала шанс да се класираш за втория кръг! Но нищо, до година сме там, нали?! И този път няма да се откажа от втория кръг, както направих тази година, защото задачите не бяха много трудни, а се оказа, че добрите са се издънили!!! Има един малък проблем, че трябва да се изхарчат около 60-70 лв. за нощувка, път и храна, но ако ви прати директора от училище не е проблем. |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Wed Jun 11, 2008 9:08 pm Заглавие: |
|
|
в такъв случай определено следващата година съм там  |
|
|
 |
evgeni91 Редовен
  гласове: 3
|
Пуснато на: Wed Jun 11, 2008 9:39 pm Заглавие: |
|
|
| просто във училищата трябва да се внася колкото се може повече информация около състезанията... пък от тук на там всеки си решава, дали иска да отиде... |
|
|
 |
soldier_vl VIP
|
Пуснато на: Wed Jun 11, 2008 9:46 pm Заглавие: |
|
|
За целта трябва учител, който има желание за тези работи. Аз въпреки, че учех в езикова гимназия, единият от учителите по математика имаше огромно желание и ни съобщаваше за всички съществуващи състезания. Също така ни водеше, ако състезанията бяха в провинцията, като от училище ни покриваха малка част от разниските, т.е. той си идваше на свой гръб. Много често провеждаше часове в извън работно време, без да са му ги заплащали, но той имаше огромно желание и му беше приятно да се занимава с това. Трябва да има повече такива учители  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Thu Jun 12, 2008 7:15 am Заглавие: |
|
|
| Е, при теб е било така, а при мен е обратното! Аз съм учител и имам огромно желание да водя моите ученици по състезания и да ги накарам да решават интересни задачи, нестандартни и всякакви, но те не искат и това си е!!! Просто във Видин нямаме голям избор, защото учениците непрекъснато намаляват и тази година ще кандидатстват 1 човек за место! Понякога се пръкват и добри деца, но това не е всеки випуск, а и да има то са 1-2 деца и масата ги дърпа здраво надолу!!! Но какво да се прави? |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
|
Пуснато на: Thu Jun 12, 2008 7:21 am Заглавие: |
|
|
| estoyanovvd написа: | | Аз съм учител и имам огромно желание да водя моите ученици по състезания и да ги накарам да решават интересни задачи, нестандартни и всякакви |
Искам да ми преподавате
А относно масата, която ни дърпа надолу... и при нас е така... то не може да е друго яче... ако на всички им беше интересна математика кой щеше да продава в магазина храна и кой щеше да ни строи къщите  |
|
|
 |
soldier_vl VIP
|
Пуснато на: Thu Jun 12, 2008 10:49 am Заглавие: |
|
|
| За това с тегленето надолу е много вярно, но може да се избегне, макар и трудно. Но ако и учениците и учителя имат желание, може с допълнителни часове само на подбрани ученици да се запази, дори да се подобни нивото. |
|
|
 |
savage309 Напреднал

|
Пуснато на: Thu Jun 12, 2008 2:20 pm Заглавие: |
|
|
| martosss написа: | | estoyanovvd написа: | | Аз съм учител и имам огромно желание да водя моите ученици по състезания и да ги накарам да решават интересни задачи, нестандартни и всякакви |
Искам да ми преподавате
А относно масата, която ни дърпа надолу... и при нас е така... то не може да е друго яче... ако на всички им беше интересна математика кой щеше да продава в магазина храна и кой щеше да ни строи къщите  |
Да работиш на строеж според тебе не е кой знае какво и всеки го може ли ? Няма лесно, важното е това, с което се занимаваш да ти харесва.
Аз много се радвам, че в университета например групите не се правят по бал, ами на прозиволен принцип. За да го правят така хората е явно, че има смисъл  |
|
|
 |
Anck_Sun_Amun Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jun 14, 2008 6:37 pm Заглавие: |
|
|
| savage309 написа: | | martosss написа: | | estoyanovvd написа: | | Аз съм учител и имам огромно желание да водя моите ученици по състезания и да ги накарам да решават интересни задачи, нестандартни и всякакви |
Искам да ми преподавате
Да работиш на строеж според тебе не е кой знае какво и всеки го може ли ? Няма лесно, важното е това, с което се занимаваш да ти харесва.
Аз много се радвам, че в университета например групите не се правят по бал, ами на прозиволен принцип. За да го правят така хората е явно, че има смисъл  |
Че не е ли по реда на записване? |
|
|
 |
evgeni91 Редовен
|
Пуснато на: Sat Jun 14, 2008 9:03 pm Заглавие: |
|
|
| estoyanovvd написа: | | Е, при теб е било така, а при мен е обратното! Аз съм учител и имам огромно желание да водя моите ученици по състезания и да ги накарам да решават интересни задачи, нестандартни и всякакви, но те не искат и това си е!!! Просто във Видин нямаме голям избор, защото учениците непрекъснато намаляват и тази година ще кандидатстват 1 човек за место! Понякога се пръкват и добри деца, но това не е всеки випуск, а и да има то са 1-2 деца и масата ги дърпа здраво надолу!!! Но какво да се прави? |
... господин Стоянов... аз също съм от Видин. 10клас... =TХТИ~ТИХА... и напълно разбирам за каква апатия относно математиката става на въпрос. Може би наистина проблемът е във факта, че Видин е на крайчето на България...може... но, макър и малко тези хора- дори и намаляващи все още ги има! Надявам се си спомняте всичките "зайци", които бяха наградени на Димитровденското състезание. Децата могат и имат желание... просто трябва да се поощряват... и да не се изпускат от малки...
.., но мисля, че това дали един предмет ще се хареса на учениците зависи не само от външните фактори. Зависи и от това как учителя поднася материята и дали той осъществява контакт с учениците си.
И тук вече е наистина хубаво, че се опитвате да давате колкото е възможно повече на учениците... както Вие така и г-жа Симеонова...!!  |
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Sun Jun 15, 2008 9:28 am Заглавие: |
|
|
| estoyanovvd написа: | Я да ви питам аз вас - Ганка и Мартос, защо не участвахте в турнира за Купата на ФМИ?!
Може би отговорът ви на този въпрос ще просветли малко темата?
Само не се оправдавайте, а кажете истината! |
В интерес на истината, разбрах за този турнир във форума, но с малко закъснение...
Не знаех, че има въобще такъв
Следващата година живот и здраве ще се пробвам  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Sun Jun 15, 2008 9:30 am Заглавие: |
|
|
Най вероятно следващата година ще кажат, че такъв турнир в училище(пловдивската математ. гимназия) не се провежда Иначе съм сигурен, че учителите щяха да ни кажат  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sun Jun 15, 2008 9:51 am Заглавие: |
|
|
Нищо Март, ще ми дойдеш на гости и ще ходим заедно  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Sun Jun 15, 2008 10:42 am Заглавие: |
|
|
хах, ми няма проблем  |
|
|
 |
Пафнутий VIP

гласове: 54
|
Пуснато на: Sun Jun 15, 2008 2:57 pm Заглавие: |
|
|
В Пловдивското МГ се провежда, защото си спомням, че имаше плакат точно на входа и пишеше Турнир по елементарна математика и пишеше 10 лв за участие  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Wed Jun 18, 2008 5:13 pm Заглавие: |
|
|
| stanislav atanasov написа: | В Пловдивското МГ се провежда, защото си спомням, че имаше плакат точно на входа и пишеше Турнир по елементарна математика и пишеше 10 лв за участие  |
Може би не съм го видял, защото никога не чета плакатите, просто трябва да е нещо наистинна интересно, та да ми хване окото  |
|
|
 |
Пафнутий VIP

гласове: 54
|
Пуснато на: Wed Dec 24, 2008 8:58 am Заглавие: |
|
|
Честита 50 годишнина Да си жив и здрав и още дълги години да радваш и съфорумците, и учениците си с хубавите си авторски задачи. Най-важното-много здраве и късмет и успехи във всички начинания през идната 2009 година  |
|
|
 |
Fed VIP

Регистриран на: 24 May 2007 Мнения: 1136 Местожителство: София (Русе)
  гласове: 33
|
Пуснато на: Wed Dec 24, 2008 10:35 am Заглавие: |
|
|
Честито!  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Wed Dec 24, 2008 10:39 am Заглавие: |
|
|
" Туй е нашият математик, дето
във форума появява се със вик"...
Честит Рожден Ден!
Много здраве, смели мечти и дръзновение.
http://vbox7.com/play:8ea3013d |
|
|
 |
astateoftrance Начинаещ

гласове: 1
|
Пуснато на: Wed Dec 24, 2008 12:22 pm Заглавие: |
|
|
| Честит рожден ден! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Wed Dec 24, 2008 3:08 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички от все сърце!!! Трогнат съм!!! Наистина!!! Бъдете и вие живи, здрави и щастливи и мноооого, много успехи във всяко едно начинание!!! Весели празници!!!  |
|
|
 |
Pinetop Smith Фен на форума

гласове: 87
|
Пуснато на: Wed Dec 24, 2008 3:35 pm Заглавие: |
|
|
Честито и от мен, най-вече здраве пожелавам  |
|