Регистрирайте се
Привет отново едно ирационално уравнение
Иди на страница Предишна 1, 2
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Hacko Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jun 08, 2008 6:56 pm Заглавие: |
|
|
Долу горе разбирам , но наистина квадратния тричлен неможе да е 0 понеже накрая е +1 , което неможе да е 0 ....а колкото до дискриминантата аз знам единствено , че когато е отрицателна ,то няма реални корени неравенството, т.е няма решение ? И как така (може ли по просто) стана ,че следкато D<0 и подкоренната величина става неотрицателна?? това не ми е логично просто..... ако намериш логиката ще ми обясниш ли да те разбера  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Sun Jun 08, 2008 8:32 pm Заглавие: |
|
|
Е ми, ако беше равенство щеше да е както ти казваш, но не е - неравенство е и в този случай Д<0 означава че параболата не пресича абсцизата, тоест f(x)≠0, сега като видим какъв е знака на коефициентът пред най-висшата степен(в случая x² - знака пред него е +) се оказва че параболата(графиката ) е само над абсцизата, тоест винаги е положителна Това важи за всяко уравнение - когато D<0 параболата е само от едната страна на абсцизата и не я пресича => f(x)≠0 от коя страна ще отиде графиката зависи от знака пред x²(или пред най-високата степен) - ако е - у-ето винаги е отрицателно  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|