Регистрирайте сеРегистрирайте се

Зимни Математически Състезания 2008

Иди на страница Предишна  1, 2

Форум за математика Форуми -> Олимпиади и състезания за 9-12 клас
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
marto_mn
Редовен

гласове: 15

МнениеПуснато на: Tue Feb 05, 2008 10:09 am    Заглавие:

astateoftrance написа:

Може ли да ми кажете къде да намеря решенията за 10клас, че искам да видя как става 3б..

Тук би трябвало да излязат решенията. http://www.ami.ru.acad.bg/zms/tasks.php
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Реклама

Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
ins-
Фен на форума

Местожителство: Роман, София
гласове: 28

МнениеПуснато на: Tue Feb 05, 2008 3:16 pm    Заглавие:

До: angelinka
Според мен може и да си много права. Вече нищо не би ме учудило.
В България повечето неща стават с пари и/или връзки.
За щастие се случват и случайни неща, но с много много труд.
Така, че ако не си успяла - може и да е за добро - човек като губи не знае какво печели.
Преди време - когато кандидатствах изкарах в УНСС 6.00, в ТУ 5.80. А в СУ на втория изпит: 3.38 - ходих да си проверя работата - направих човека разноглед, бях ощетен с 0.5 - 1.5 единици, но нямаше особен смисъл. И друго - ако си от женски пол си е постижение, че изобщо си участвала - повечето жени, които познавам като чуят думата "математика" бягат като дявол от тамян.

Успех в другите състезания...
Върнете се в началото
Who_cares123456
Редовен

гласове: 20

МнениеПуснато на: Wed Feb 06, 2008 7:32 pm    Заглавие:

моля да спрете с оплакванията , тъй като 4 зад на 11 клас беше с най-измисленото решение от всички задачи за всички класове , тъй че ние сме най-набутани .
Върнете се в началото
Grands
Редовен

гласове: 5

МнениеПуснато на: Wed Feb 06, 2008 9:37 pm    Заглавие:

BG Yoda написа:
моля да спрете с оплакванията , тъй като 4 зад на 11 клас беше с най-измисленото решение от всички задачи за всички класове , тъй че ние сме най-набутани .

Дори не си направих труда да мисля по нея.
Върнете се в началото
v1rusman
Напреднал

гласове: 10

МнениеПуснато на: Thu Feb 07, 2008 10:22 am    Заглавие:

Е не разбирам какъв е проблема с тази измислена задача-има 1 човек с 2 точки(Любослав Панчев),двама с по 1 точка,а останалите са с 0,т.е задачата наистина е била супер измислена,но щом никой не я е решил,означава,че класирането е било на базата на първите три задачи.Има ли сте цяла задача по-малко от останалите Very Happy .
Върнете се в началото
marto_mn
Редовен

гласове: 15

МнениеПуснато на: Thu Feb 07, 2008 11:40 am    Заглавие:

v1rusman написа:
Е не разбирам какъв е проблема с тази измислена задача-има 1 човек с 2 точки(Любослав Панчев),двама с по 1 точка,а останалите са с 0,т.е задачата наистина е била супер измислена,но щом никой не я е решил,означава,че класирането е било на базата на първите три задачи.Има ли сте цяла задача по-малко от останалите Very Happy .

Тук става въпрос за 11 клас, а не за 10ти клас, въпреки че картинката е същата Smile
Върнете се в началото
Who_cares123456
Редовен

гласове: 20

МнениеПуснато на: Thu Feb 07, 2008 11:42 am    Заглавие:

да и после с мойте керливи 14 точки на пролетния ще ми кажат - ще видиш контролно за балканиада ама през крив макарон Confused по-добро да не бях 12-ти , ама да имах шанс да искарам повече точки да го ева (цитирано от отец Нафарфоний).
геометрията на мен не ми се отдава и разчитам на останалото и ако то е извадено от следващия епизод на междузвездни войни , ко да прая Question
Върнете се в началото
sd_pld
Начинаещ

гласове: 1

МнениеПуснато на: Thu Feb 07, 2008 2:09 pm    Заглавие:

Проверяващите са оценявали по старата система-проверяваш първо отговора за по-бързо...
Видях работа на ученик ,който има 4 точки на задача(2 за 12 клас),като е считал дължината на отсечката AF за равна на полупериметъра на триъгълника АВС(не както е по условие), в резултат на което само защото е познал отговора(дава се 1 точка ) има толкова точки Shocked
Върнете се в началото
soldier_vl
VIP

Местожителство: София
гласове: 22

МнениеПуснато на: Thu Feb 07, 2008 2:32 pm    Заглавие:

То и на олимпиадата ако познаеш отговора ти дават една точка дори и нищо да не си написал по задачата.
Върнете се в началото
sd_pld
Начинаещ

МнениеПуснато на: Thu Feb 07, 2008 2:34 pm    Заглавие:

soldier_vl написа:
То и на олимпиадата ако познаеш отговора ти дават една точка дори и нищо да не си написал по задачата.

Eми да ,именно, а той има 4
Върнете се в началото
soldier_vl
VIP

Местожителство: София
гласове: 22

МнениеПуснато на: Thu Feb 07, 2008 2:37 pm    Заглавие:

Аааааааа аз нещо не съм те разбрал първия път малко оплетено си го записал. Аз мога да ти кажа друг случай на един приятел доказва една задача като трябва да се докаже че МС=г, той стига до МС=г(sin2x+cos2x) и нещо забива и не се сеща, че трябва на следващия ред да напише МС=г и да реши цялата задача. В крайна сметка му бяха дали 4 точки от 10, за един ред му зимат 6 точки как става това не знам
Върнете се в началото
astateoftrance
Начинаещ

Местожителство: Бургас
Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3

МнениеПуснато на: Thu Feb 07, 2008 10:04 pm    Заглавие:

Абе явно е имало шмекерии при 9ти клас, обаче не знам софиянци защо лаят при положение че тях ги подпират на всички останали състезания, а тогава не се оплакват...
Върнете се в началото
podprian
Начинаещ

МнениеПуснато на: Fri Feb 08, 2008 9:29 am    Заглавие:

Aide sofianci...Zashto da ne se podpirame, kato na osnovata na tezi rezultati:
1. pravish CV;
2. davat ti stipendia za darovito dete
3. davat ti stipendia za otlicnik
4. ucastvash v controlni i tam te podpirat
5. rukovoditelia ti polucava zaplata ot uspehite na ucenicite
6. v kushti si geroi
7. davat te po TV
8. dori te priemat v universitet v 8 class.
Samo mackite ne si padat po matematici.

Az sum ot tezi, koito se kefiat na samite zadaci..., amo kogo go e grija. Do Yammbol.
PS Izviniavam se za latinicata, ama kudeto sum sega e toplo i niama kirilica:)
Върнете се в началото
ins-
Фен на форума

МнениеПуснато на: Fri Feb 08, 2008 12:12 pm    Заглавие:

Затова няма да стигнем до никъде ... задачите може да са много по-трудни.
Ако за такива задачи хора от специализирани гимназии с претенции за най-добрите в
България търсят подпиране - не знам кога страната ще е номер 1 на IMO и BMO.
Ако искате - мога да пусна задачите от олимпиадата на Китай - 1989-2007
да видите хората как се готвят и да седнете да четете и да спрете с "подпиранията", а
има и друго - не съществува човек, който може да реши всички съществуващи задачи
особено, ако няма 18 години и ... 20 годишен опит с математиката, а даже и тогава -
пак не е сигурно. Така, че състезанията са си субективно нещо.
Върнете се в началото
angelinka
Начинаещ

гласове: 3

МнениеПуснато на: Fri Feb 08, 2008 5:24 pm    Заглавие:

Простата статистика показва кои са подпирани. Виж рейтинга на
http://www.math.bas.bg/nt/files/Resources/Others/rating.xls
Класираната на първо място в Русе шуменка Йоана е 20-та, а третата в класирането шуменка Катерина е 17. Виктория от Варна е постоянна в резултатите си и е далеч по-близо до водачите, но не е подпирана- развива се програсивно от 5 клас насам. Не можете да потвърдите това и обобщавайки "софианци". Казаното за Виктория се отнася и за Виктор, Даниел, Кубрат и др. момчета, а и момичета. Да не се обиждаме повече. Дано тези, от които нещо зависи да четат форума и да си правят изводи. Видяла жабата, че коват коня и тя вдигнала крак.
Марто, харасвам те още от както беше при Слави, но ме е срам да ти се открия. Може би някой ден.
Твоя Ангелинка
Върнете се в началото
ins-
Фен на форума

МнениеПуснато на: Fri Feb 08, 2008 6:29 pm    Заглавие:

Айде, Марто, ти си Very Happy не се ослушвай... Момичето даже в математически форум влиза заради теб, а ти ... дремеш.
Върнете се в началото
astateoftrance
Начинаещ

Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3

МнениеПуснато на: Fri Feb 08, 2008 6:39 pm    Заглавие:

Ангелинка ти откъде си? Защото ако си от София е нормално да твърдиш че СМГ не ги подпират. Не че искам да се заяждам, обаче според мен в случая крадеца вика дръжте крадеца. Най-малкото виж международните, където тези от другите градове им скриват шайбата на тея от СМГ...
Върнете се в началото
r2d2
VIP

Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
гласове: 179

МнениеПуснато на: Fri Feb 08, 2008 7:10 pm    Заглавие:

Видях всичко: интриги, терзания, завист, любов (направо латино сериал). Защо никой не говори за задачите?
Върнете се в началото
jojaji
Начинаещ

МнениеПуснато на: Fri Feb 08, 2008 8:32 pm    Заглавие:

astateoftrance написа:
Ангелинка ти откъде си? Защото ако си от София е нормално да твърдиш че СМГ не ги подпират. Не че искам да се заяждам, обаче според мен в случая крадеца вика дръжте крадеца. Най-малкото виж международните, където тези от другите градове им скриват шайбата на тея от СМГ...

Нека отбележа,че това е първият ми и последен пост в този форум Arrow

Преди да почнат досадните въпроси ,ще кажа,че съм от СМГ. astateoftrance , нито те знам кой си,нито ме интересува. Ще те помоля да ми кажеш 1 състезание (говорим за настоящия 9-ти клас),в което човек от СМГ е бил подпрян.Не само няма такова,а и винаги ни ощетяват за сметка на други "даровити деца". Освен това ,би ли ми опреснил спомените къде някой от друг български град е "скрил шайбата " на някой от СМГ(пак става дума за 9.клас).
Лично аз не се чувствам особено подпрян,за сметка на други хора ,които не знам дали дори са се явили на ЗМС , а са заели призови места... Confused
Сега ще дам 1 пример не за подпиране (въпреки че го има в големи дози),а за ощетяване.На ЗМС Русе 2006 ,т.е. преди 2 години,в 7-ми за мен клас,на 3-ма семегейци им бяха отнети първите места. 2-ма от тях на перфектни 4-ти задачи имаха по 5 , а на другия му бяха отнети точки поради това ,че е разглеждал случаи.Сами можете да проверите кой е бил 1-ви тогава... Arrow
Върнете се в началото
astateoftrance
Начинаещ

МнениеПуснато на: Fri Feb 08, 2008 9:20 pm    Заглавие:

Последен пост относно подпирането: същото това състезание 2006 в Русе на нас (тогава бях 8 клас) ни дадоха супер лесна тема и имаше 10 първи и 6 втори места, и доколкото си спомням ми бяха взели една точка за това че написах директно че сбора на нечетно и четно число е нечетен (видях си работата после). А когато бях 7 клас на контролните за младежката балканиада един от наще очевидно го бяха орязали - имаше 36т., а последния в отборите беше от СМГ с 40т. Май не е толкова трудно да му вземат 4т. от общо 80 (пълния възможен брой)... Колкото до 9 клас не знам, обаче сега първото което ми идва наум са резултатите от международната 2007:
BUL1 Deyan Stanislavov Simeonov 7 7 2 7 7 1 31 Gold Medal
BUL2 Nikolay Ivanov Beluhov 7 7 2 7 7 0 30 Gold Medal
BUL3 Tzvetelina Kirilova Tzeneva 3 4 0 7 7 0 21 Silver Medal
BUL4 Elina Mihaylova Robeva 7 7 0 7 2 0 23 Silver Medal
BUL5 Dobrin Ruslanov Urumov 3 3 0 7 7 0 20 Bronze Medal
BUL6 Aleksandar Kirilov Daskalov 7 7 0 7 2 1 24 Silver Medal
Повече няма да се обаждам защото не целя да пораждам вражди или други такива..
Върнете се в началото
jeo
Начинаещ

МнениеПуснато на: Fri Feb 08, 2008 10:42 pm    Заглавие:

Цитат:
Видях работа на ученик ,който има 4 точки на задача(2 за 12 клас),като е считал дължината на отсечката AF за равна на полупериметъра на триъгълника АВС(не както е по условие), в резултат на което само защото е познал отговора(дава се 1 точка ) има толкова точки

Лек, помниш ли кой е или от къде е, щот от 12 клас само двама имат 4 точки на втора задача, аз съм един от тях и аз праих подобни работи Very Happy
Демек май за мен говориш, и да ти кажа дали ще бъда с 4,3,2,1 или 0 точки същата работа не бъркам работите на първите.
Върнете се в началото
babami
Начинаещ

МнениеПуснато на: Sat Feb 09, 2008 9:07 am    Заглавие:

Към r2d2 и podprian
Вашите постинги се допълват. R2d2 като баба рентиерка отговорна за латино сериалите и френската история у дома проверих и виждам че сте модератор в този форум. Или преподавател, възрожденски отдаден на идеята. Затова и призовавате към учениците да се върнат към задачите. Но това е като „ако няма хляб яжте пасти“. Нито един учител, организатор, СМБ или др. отговорно лице не взема отношение по случката за да изпратим учениците да решават задачи. Podprian е ироничен или пределно откровен и показва защо участниците не си решават задачите. Ако платите 60 лв на детектив на ден, което между сапунките мога да си позволя научавате следващия епизод: И.Т. и Ч.Л. са членове на комисия за провеждане на състезания към МОН и дават темите. Те са приятели на М.Х, сътрудник на РИО с която са преживели и ПТП, както и са организирали БМО за малки. И.Т. и Ч.Л. без да искат дават на М.Х. да разбере темите. Освен това я викат да проверява задачи. Резултатът е компрометирано състезание. Въпреки регламента на МОН че работите трябва да се пазят 1 година те са върнати на учениците. Така вече никой нищо не може да докаже. Но и министърът няма основание да даде финансовите стимули описани от podprian. Това би било документно престъпление по служба, свързано с неправомерно присвояване на държавни средства в големи размери, което се наказва със затвор от 3 до 5 г. На длъжностните лица. Тук текат надписите че всяко съвпадение с действителни обстоятелства е случайно.
Върнете се в началото
sd_pld
Начинаещ

МнениеПуснато на: Sat Feb 09, 2008 2:37 pm    Заглавие:

jeo написа:
Цитат:
Видях работа на ученик ,който има 4 точки на задача(2 за 12 клас),като е считал дължината на отсечката AF за равна на полупериметъра на триъгълника АВС(не както е по условие), в резултат на което само защото е познал отговора(дава се 1 точка ) има толкова точки

Лек, помниш ли кой е или от къде е, щот от 12 клас само двама имат 4 точки на втора задача, аз съм един от тях и аз праих подобни работи Very Happy
Демек май за мен говориш, и да ти кажа дали ще бъда с 4,3,2,1 или 0 точки същата работа не бъркам работите на първите.

Ами и за теб да е ставало дума,това няма значение наистина,но случаят е показателен за методите на журито
Върнете се в началото
evldvlkll
Начинаещ

Репутация: 8Репутация: 8Репутация: 8Репутация: 8Репутация: 8Репутация: 8Репутация: 8

МнениеПуснато на: Sun Feb 17, 2008 3:45 pm    Заглавие:

Може ли някой добър човек да пусне темата за 10 клас от ЗМС тази годинал. Smile
Върнете се в началото
astateoftrance
Начинаещ

МнениеПуснато на: Sun Feb 17, 2008 6:25 pm    Заглавие:

Ето:
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Олимпиади и състезания за 9-12 клас Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Може да прикачвате файлове
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2005-2021 math10.com.