Регистрирайте се
Математическо мислене
Иди на страница Предишна 1, 2
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DTP Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jul 15, 2008 9:59 pm Заглавие: |
|
|
| nikolavp написа: | | DTP написа: | | stanislav atanasov написа: | DTP прав си, но би ли ми казал как точно си развиваш дясното полукълбо?Според мен чрез математиката не се развива само логическото мислене, но и интуитивното  |
грешиш много....lqvoto полукълбо е свързано с творчеството...Математиката е наука,точна наука,с точно поставени граници,няма място за интуиция при нея.Задачата или е решена или не сещаш се  | Според мен пък доста грешиш. Нямаш ли интуиция за задачата няма как да стане... Развивай си там творческото начало - аз се отказах от него след 7ми клас, когато ми писна да пея и свиря  |
Математиката е супер много логика.Интуицията никаква роля не играе тук,става въпрос за интелект,който е придобид в последсвие на решаване на много задачи.А интуицията е способност за непосредствено схващане на нещата БЕЗ предварителни логически разсъждения.При теста,на който си се явил,човек със силно развита интуиция би изкарал повече от човек над средното ниво и не защото ще решава задачите,а защото интуитивно ще избере ПРАВИЛНИЯ отговор Дали ще е някой от методите на Силва или по негов си начин ,няма значение. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
  гласове: 13
|
Пуснато на: Tue Jul 15, 2008 10:02 pm Заглавие: |
|
|
| DTP написа: |
Математиката е супер много логика.Интуицията никаква роля не играе тук,става въпрос за интелект,който е придобид в последсвие на решаване на много задачи.А интуицията е способност за непосредствено схващане на нещата БЕЗ предварителни логически разсъждения.При теста,на който си се явил,човек със силно развита интуиция би изкарал повече от човек над средното ниво и не защото ще решава задачите,а защото интуитивно ще избере ПРАВИЛНИЯ отговор Дали ще е някой от методите на Силва или по негов си начин ,няма значение. | Няма да споря с теб, но аз за себе си знам, че в повечето случай подхождам точно по интуиция към задачите. Вярно е, че тя е придобита след решаване на подобни, но това няма особено значение. |
|
|
 |
DTP Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jul 15, 2008 10:11 pm Заглавие: |
|
|
| nikolavp написа: | | DTP написа: |
Математиката е супер много логика.Интуицията никаква роля не играе тук,става въпрос за интелект,който е придобид в последсвие на решаване на много задачи.А интуицията е способност за непосредствено схващане на нещата БЕЗ предварителни логически разсъждения.При теста,на който си се явил,човек със силно развита интуиция би изкарал повече от човек над средното ниво и не защото ще решава задачите,а защото интуитивно ще избере ПРАВИЛНИЯ отговор Дали ще е някой от методите на Силва или по негов си начин ,няма значение. | Няма да споря с теб, но аз за себе си знам, че в повечето случай подхождам точно по интуиция към задачите. Вярно е, че тя е придобита след решаване на подобни, но това няма особено значение. |
Както и да е,всеки с вижданията си.Лесно може да се докажат и двете тези,така че консенсус и .Чрез интуиция успяваш в живота,чрез логическо мислене - не  |
|
|
 |
JusTok Редовен

гласове: 24
|
Пуснато на: Wed Jul 16, 2008 2:09 pm Заглавие: |
|
|
Няма такова нещо Просто като решаваш повече задачи, развиваш повече идеи за решаването на други, ама това не те прави по-умен. |
|
|
 |
galeto Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Oct 01, 2008 9:26 pm Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | ...
трябва много ЛЮБОВ( без Нея нищо не се получава), много Хъс, а той се придобива, когато освен Любов, човек реши поне една задача сам и тогава се появява Вдъхновението- видите ли, аз мога.....такова удоволствие е, когато след като си се блъскал с дадена задача, намериш решение...... |
Много си права. аз също се нахъсах, като реших няколко задачки, които мислях, че никога няма да мога да реша. Но после следват по-сложните за мен и много бързо ме връщат крачка назад Все пак са прави казващите, че математиката не е за всеки... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|