| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
uktc VIP

гласове: 15
|
Пуснато на: Fri Jul 06, 2007 11:02 pm Заглавие: |
|
|
А и осмиците в знаменателите защо не ги съкрати в началото, а даже ги повдигна на квадрат и ги държа чак до края?
Това е проява на лоша техника...
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
name01 Фен на форума

гласове: 5
|
Пуснато на: Sat Jul 07, 2007 7:57 am Заглавие: |
|
|
| Тия осмици не променят нещата, задачата и е вярна и разсъжденията също, това си е прецакване според мен 0,40 не е като да си изпуснала корен или нещо такова.
|
|
|
 |
opalescence Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jul 07, 2007 12:04 pm Заглавие: |
|
|
дам прав е случва се май доста често. мен ме прецакаха на истинския изпит моли да не се случи тогава само това мога да ти кажа за утеха
|
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Sat Jul 07, 2007 12:54 pm Заглавие: |
|
|
Без да искам да ходатайствам на проверяващите в УАСГ.
Схемата на разсъждения на LYN изглежда така:
Допускаме, че неравенството е вярно, преобразуваме, получаваме нещо вярно. Значи всичко е наред! Това е пример за грешно математическо разсъждение. Ако искате така да докажете нещо, трябва да покажете, че можете да се върнете до началното допускане с еквивалентни преобразования. (Според мен, това червените точки на края на листа показват, че това не е направено). Ето как би трябвало да изглежда решение на тази задача:
P.S. Иначе за подробно писане, лоша техника и т.н. не се отнемат точки!
И стига с тези прецаквания!
| Description: |
|
| Големина на файла: |
7.14 KB |
| Видяна: |
1385 пъти(s) |

|
|
|
|
 |
napalmov Начинаещ

|
|
|
 |
name01 Фен на форума

|
Пуснато на: Sat Jul 07, 2007 5:33 pm Заглавие: |
|
|
| В случая са ви отнели точки от нищото, иначе не виждам след като покажеш че D=0 и напишеш f(x)>0 какво могат да ти отнемат, но дори да е така на реалния изпит го имай предвид напиши го като за малоумни и после знаеш, че не могат да ти отнемат точки.
|
|
|
 |
uktc VIP

гласове: 15
|
Пуснато на: Sat Jul 07, 2007 5:36 pm Заглавие: |
|
|
Не е хубаво да се описва ЧАК толкова подробно, както ти го съветваш.
Аз например на изпита в СУ писах много много подробно. Резултат- докато стигнах до 4та задача ми гръмна главата от описания...
|
|
|
 |
opalescence Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jul 07, 2007 5:38 pm Заглавие: |
|
|
| значи аз не тръгнах да решавам задачата по нито един от посочените начини. не съм полагал ами директно първа производна и доказваш че маха на функцията е еди си колко . според мен това е най коректното като се има в предвид че кандидаствате в УАСГ и че сме учили производни. друг е въпроса че това си е чисто заяждане и "високото ниво" в УАСГ не може да си позволи да има мн шестици
|
|
|
 |
name01 Фен на форума

|
Пуснато на: Sat Jul 07, 2007 5:39 pm Заглавие: |
|
|
Тук не става дума за роман, а за 2-3 реда повече, като така се застраховаш от такива глупави отнемания, аз доста се съмнявам че на реален изпит е възможно да се случи.
И все пак ако ползваш максимума, както каза r2d2 тогава си вързал гащите, без да има нужда от обяснения.
|
|
|
 |
napalmov Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jul 07, 2007 8:41 pm Заглавие: |
|
|
Вярно си е. Дано само на истинския изпит не взимат така точки. Иначе сте прави за максимума, ама аз исках да обърна повече внимание на третата задача и не съм се замислял толкова на първата. Мерси все пак .
|
|
|
 |
Lyn Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jul 07, 2007 9:51 pm Заглавие: |
|
|
| Да, и аз благодаря за отделеното внимание и споделените идеи и решения. Що се отнася за подробното писане, на мен на миналия пробен ми бяха взели точки, защото нещо не си бях донаписала, та сега съм развила някаква параноя и гледам да пиша всичко, дори да е излишно (аз и осмиците затова ги бях оставила). Ясно е, че на истинския изпит в петък трябва да сме много внимателни, че проверяващите не си поплюват.
|
|
|
 |
napalmov Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 9:08 am Заглавие: |
|
|
| А някой дали ще може да напише решение на 3-тата задача? Мерси предварително.
|
|
|
 |
soldier_vl VIP
   гласове: 22
|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 11:33 am Заглавие: |
|
|
| Не знам защо ма в УАСГ задачите от темите са еднотипни. Аз реших темите от 2003 до 2006 и задачите бяха горе долу едни и същи особено стереометрията.
|
|
|
 |
soldier_vl VIP
   гласове: 22
|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 12:07 pm Заглавие: |
|
|
1б е задача на Коста Коларов, която ми се падна тази година на едно математическо състезание в Ловеч. Наградата за тази задача беше 100лв и една статуетка. Аз си я реших перфектно, но имаше едно момиче, което също я беше решило перфектно и като цяло имаше повече точки на състезанието от мен и тя спечели награда
|
|
|
 |
|