| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ObsCure Фен на форума

Регистриран на: 02 Jul 2007 Мнения: 990 Местожителство: Казанлък/Пловдив
  гласове: 28
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 7:55 pm Заглавие: |
|
|
| nikolavp написа: | | Shanel_1990 написа: | А за най-голяма стойност с каква ф-ла трябва да се работи (че не схванах)?  | Намираш си екстремуми в този случай това е върха на парабулата -b/2a, след това чертаеш и съобразяваш какво ти трябва . Не се стреми да ги учиш, а да ги разбираш  |
Те още не са учили екстремуми А твоят съвет е най-правилният.Учене с разбиране. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
  гласове: 13
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 8:44 pm Заглавие: |
|
|
| ObsCure написа: | | nikolavp написа: | | Shanel_1990 написа: | А за най-голяма стойност с каква ф-ла трябва да се работи (че не схванах)?  | Намираш си екстремуми в този случай това е върха на парабулата -b/2a, след това чертаеш и съобразяваш какво ти трябва . Не се стреми да ги учиш, а да ги разбираш  |
Те още не са учили екстремуми А твоят съвет е най-правилният.Учене с разбиране. | Ми щом аз от келявата езикова гимназия с 2 часа математика на седмица съм ги учил, значи и те са, още повече, че върха на парабулата трябва да знае как се определя  |
|
|
 |
Shanel_1990 Редовен

гласове: 21
|
Пуснато на: Tue Jun 17, 2008 12:47 pm Заглавие: |
|
|
Знам как се определя върха на параболата,просто си помислих,че най-голямата стойност може да се намира по друг начин,а колкото до екстремумите-не сме ги взели все още  |
|
|
 |
Руси Колев Напреднал
    гласове: 3
|
Пуснато на: Wed Jun 18, 2008 9:42 pm Заглавие: |
|
|
| Shanel_1990 написа: | Знам как се определя върха на параболата,просто си помислих,че най-голямата стойност може да се намира по друг начин,а колкото до екстремумите-не сме ги взели все още  |
Аз също учих до тази година в езикова, но намиране на екстремуми беше още първoтo писмено в 12 клас и то за 20 мин. , но пък учителката ни е малко строга ... Явно от езикова до езикова има разлика... Но пък имаме 3 часа математика седмично... |
|
|
 |
Sakata Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Jun 18, 2008 10:38 pm Заглавие: |
|
|
| Колко пълни 6-ци предполагате, че има на матурата по математика? Не съм видял никакви статистики относно математика. |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
|
Пуснато на: Thu Jun 19, 2008 11:59 am Заглавие: |
|
|
| Sakata написа: | | Колко пълни 6-ци предполагате, че има на матурата по математика? Не съм видял никакви статистики относно математика. | Не предполагам има точно 900
P.S. http://education.actualno.com/news_167082.html
ЕДИТ: Хмм това са с 100 точки, а иначе сигурно има още  |
|
|
 |
ObsCure Фен на форума

|
Пуснато на: Thu Jun 19, 2008 12:09 pm Заглавие: |
|
|
А колко от тези 6-ци са плод само на знания и умения е друг въпрос  |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
|
Пуснато на: Thu Jun 19, 2008 12:19 pm Заглавие: |
|
|
| ObsCure написа: | А колко от тези 6-ци са плод само на знания и умения е друг въпрос  | Имам познат, който има 2.00 в ТУ на предварителния, а сега на матурата има 5.95 . Много интензивно е научил математика  |
|
|
 |
ObsCure Фен на форума

|
Пуснато на: Thu Jun 19, 2008 12:31 pm Заглавие: |
|
|
| nikolavp написа: | | ObsCure написа: | А колко от тези 6-ци са плод само на знания и умения е друг въпрос  | Имам познат, който има 2.00 в ТУ на предварителния, а сега на матурата има 5.95 . Много интензивно е научил математика  |
Мда,то така се учи математика,излезе,че половин Бг са съвременните Нютоновци и Ойлеровци,бре въобще,комедия голяма.Но сега идва и ред на ножът с 2 остриета от страна дори на елитните университети,а именно приема с матура.Историята се повтаря-университетите се пълнят с плиткоумници,но естественно,всички го осъзнават към краят на годината,започва едно затягане на мерките уж да влизат само по-способните,а и това не става. |
|
|
 |
ObsCure Фен на форума

|
Пуснато на: Thu Jun 19, 2008 12:42 pm Заглавие: |
|
|
| Найстина дразнещото в цялата ситуация е,че в момента някой тъпанар със знания по математика,разпростиращи се до дял планиметрия примерно(и то много орязана,ако сме честни) като нищо може да заеме мястото на човек,обхванал всички дялове и запознал се доста повече с тънкостите на материята.И то само защото поради късмет/преписване 'гениалният' е писал б) за разлика от самостоятелно работещият и твърде често смущаван от връстниците си зрелостник. |
|
|
 |
Sakata Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jun 19, 2008 11:41 pm Заглавие: |
|
|
Ето сега става интересно!Щом има толкова много 6-ци интересно какви задачи ще пуснат УАСГ.Защото пълното 6 се равнява на 4.50 на изпита.А до колкото знам половината е за 3... => за да минеш тези 900 пълни 6-ци трябва да се изкара по високо от 4.50... а всички знаем какви дадачи дават....И излиза , че е супер несправедливо.Аз лично усилено се готвя от 2 години и се оказва, че един наркоман от моя клас изкарва с 0.02 стотни по ниска оценка от моята съответно 5.98. Как става така?Е това ако е справедливост.... Гадно е де ама се пак аз лично несъжалявам за тези 2 години.Математиката изклуяително ми допада и се радвам, че научих толкова много. И се пак то с времето ще си проличи кои колко знае Особенно за инжинерните специалности в УАСГ-то знам много добре какво е механиката и колко проблеми създава на тия дето незнаят нищо по математика  |
|
|
 |
Умник Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jun 21, 2008 9:11 am Заглавие: |
|
|
| Ако някой ми предостави линк към падналата се матура по Математика ще съм много благодарен. |
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Sat Jun 21, 2008 9:16 am Заглавие: |
|
|
| отвори сайта на МОН. там са качени, с отговорите |
|