| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Belov Начинаещ

гласове: 2
|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 9:32 am Заглавие: Национална Олимпиада по Математика (България 2007) |
|
|
Ето и задачите от двата дена над които се мъчихме в София:
П.С.: И ако някой като BG Yoda и мислят че присъствитето там дори като си 9 клас няма смисъл далеч е от истината и е ясно що не са там!
ако може модаретора малко да ги смали че скоро реиснталвах и нямам подходяща програма :/ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Who_cares123456 Редовен
     гласове: 20
|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 9:47 am Заглавие: |
|
|
Добре де , признавам, изцепих голяма глупост. Нека Деветокласницити повече да нe се засягат и да се сърдят само на мен
Следващия път ще си обмислям по- добре думите, преди да ги кажа.
А за туй що не съм на 3 кръг - вече съм го казвал - е щото съм тъп , не може всички да са умни я
Sorry още веднъж 
Последната промяна е направена от Who_cares123456 на Mon May 14, 2007 10:00 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
uktc VIP

гласове: 15
|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 9:54 am Заглавие: |
|
|
Пред тези задачи се чувствам безсилен...  |
|
|
 |
Boyan Начинаещ
|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 10:15 am Заглавие: |
|
|
ще ги видим задачите .. определено не са много приятни ама щом Сашо е изкарал 3 точки аз ли не мога  |
|
|
 |
Who_cares123456 Редовен
|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 10:34 am Заглавие: |
|
|
Ботев само 3 ли има ?
Е значи аз щях да имам -30
макар че на 6 имам някаква идея как се почва:
f(x)=x2k+a2k-1x2k-1+...+a2x2+a1x+a0=t2
при x=0 a0=t2 (вмисъл, че е точен квадрат)=>
f(x)=x2k+n1.p.x2k-1+n2.p2.x2k-2+.. +n2.p2k-2.x2+n1.p2k-1.x+p2k=(x+p)2k
това идва от триъгълника на паскал и също n1=2k - пак от него
=> g(x)=(x+p)k, което повече от точка не заслужава, тъй като трябва p=const , k=const ,ама пак е нещо  |
|
|
 |
Belov Начинаещ

|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 11:22 am Заглавие: |
|
|
| BG Yoda написа: | Ботев само 3 ли има ?
Е значи аз щях да имам -30
макар че на 6 имам някаква идея как се почва:
f(x)=x2k+a2k-1x2k-1+...+a2x2+a1x+a0=t2
при x=0 a0=t2 (вмисъл, че е точен квадрат)=>
f(x)=x2k+n1.p.x2k-1+n2.p2.x2k-2+.. +n2.p2k-2.x2+n1.p2k-1.x+p2k=(x+p)2k
това идва от триъгълника на паскал и също n1=2k - пак от него
=> g(x)=(x+p)k, което повече от точка не заслужава, тъй като трябва p=const , k=const ,ама пак е нещо  |
еми попринцип си прав, но далеч не е във вярната посока... колкото до изказването за безсилие за задачите.... еми 1ва е АДСКИ лесна ма аз нея не я изкарах щот мн ми се спеше... и аз нз що ма ко да прая :/
Колкото до точките... еми реших 4та вярно, после грешно и познаите кое решение съм написал накрая...
П.С.:Който иска решения ще ги покажа но минимум след 1-2 седмици да се помъчите, а ако някой е в правилната посока за начало ще му даам малко хелп |
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 12:38 pm Заглавие: |
|
|
| Някой би ли си направил труда да ги поства като отделни задачи. Мониторът ми е малък и не мога да ги прочета. |
|
|
 |
Titu_Andrescu Напреднал

гласове: 29
|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 1:02 pm Заглавие: |
|
|
| Корегирах снимките. |
|
|
 |
*UKTC* Редовен

|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 3:07 pm Заглавие: |
|
|
| Има ли някой идея колко са били участниците в 3-ти кръг |
|
|
 |
Who_cares123456 Редовен
|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 6:55 pm Заглавие: |
|
|
| belov написа: |
Колкото до точките... еми реших 4та вярно, после грешно и познаите кое решение съм написал накрая...
|
за тез проверяващи чернова няма ли
и мен ме дразнят мноо , щото аз ако не реша нещо до край , после на беловата не пиша частични решения (от мързел разбира се) и зарад туй имам после на половин решена зад 0 точки  |
|
|
 |
Belov Начинаещ

|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 7:36 pm Заглавие: |
|
|
| *UKTC* написа: | | Има ли някой идея колко са били участниците в 3-ти кръг |
Мисля че присъсстващите бяха към 52...
Бяхме в 2 зали по някъде към 24-25 човека.
Yoda.. ти кой точно си я да чуя... а пък и чесно да ти кажа чернови абсолутно никога не се проверяват за коет и аз нямам нищо срещу проверявашите.. сам съм си виновен.
А някой познава ли изрода от 9кл дет ходи на всеуросийската тая година?? |
|
|
 |
zzz Начинаещ
    гласове: 1
|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 7:41 pm Заглавие: |
|
|
Ми аз знам, че се казва Любослав Панчев от СМГ иначе не го познавам. А класиране от олимпиадата някой може ли да даде. Белухов кво е направил сичко под 40 точки е излагация  |
|
|
 |
Who_cares123456 Редовен
|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 8:23 pm Заглавие: |
|
|
аз не съм бил на 3 кръг. Говоря по принцип.
а за черновите по принцип трябва да се проверяват, макар че напрактика не става така.
Веднъж аз поисках да си взема черновата , щото не даваха лисчето със задачите, квесторката отиде да пита математик и той казал ,че черновите СЪЩО СЕ ПРОВЕРЯВАТ .
Да , ама не , проверяват се - чушки  |
|
|
 |
Boyan Начинаещ
|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 8:56 pm Заглавие: |
|
|
| tromsyo написа: | Ми аз знам, че се казва Любослав Панчев от СМГ иначе не го познавам. А класиране от олимпиадата някой може ли да даде. Белухов кво е направил сичко под 40 точки е излагация  |
той си беше лидера на 9ти клас тази година няма спор .. догодина ще е друг  |
|
|
 |
Belov Начинаещ

|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 9:04 pm Заглавие: |
|
|
| tromsyo написа: | Ми аз знам, че се казва Любослав Панчев от СМГ иначе не го познавам. А класиране от олимпиадата някой може ли да даде. Белухов кво е направил сичко под 40 точки е излагация  |
хах ... еми те 1во че никога не се побликуват... а и то за наще тря благодаря на Добчо(Добрин Урумов) койт ни ги предаде...
И не мога да не кажа че не познаваш сегашните математици щот доколкот знам няма човек с повече от шанс за над 32т.. Белухов че е първи ясно ма мисля че имаше някъде към 4 решени.. не му давам повече от 30т./42т. Ценева е след него. Добчо се класира и влиза в 12те. Нямаме вече звезди като Баронов(койт е саквартирант на Батко) и Лишков.
ПС: А ве боба ти да нямаш надежди некви... и тоз там 9класника след кат беше анмерил отговора на 5та ... може и да не я е rешил... ма поне го е намерил някак си!
Последната промяна е направена от Belov на Mon May 14, 2007 9:07 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
Boyan Начинаещ
|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 9:06 pm Заглавие: |
|
|
| аз ти говоря че е време или ти да направиш нещо голямо или Владича или евентуално аз .. |
|
|
 |
Who_cares123456 Редовен
|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 9:22 pm Заглавие: |
|
|
| що не изброиш целия отбор на варна от 9 клас още малко |
|
|
 |
Belov Начинаещ

|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 9:33 pm Заглавие: |
|
|
| BG Yoda написа: | | що не изброиш целия отбор на варна от 9 клас още малко |
ХАХАХАХА еми то нече нещо ма не виждам що има такива надежди...
Аз кат гледам задачите си мисля че и цял век да ги мисля пак няма да има напредък. |
|
|
 |
Who_cares123456 Редовен
|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 9:43 pm Заглавие: |
|
|
щом сте при маджарува , със сигурност до 12 кл някой ще влезе в отбора на българия (ботев и ганев например - едната година , емича и владича - другата, третата - диана и още някой - не казвам кой точно да няма сърдити ), ама бобата както е сложил туй многоточие излиза ,че всички сте се запътили натам.
ps пък може и никой да не се класира ,ако все цъкате сфара преди състезание аз следващия път ще взема тесте само от шпоци и ше ви го пробутам да видя кво ше праите |
|
|
 |
sd_pld Начинаещ
|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 10:16 pm Заглавие: |
|
|
| Belov написа: | | tromsyo написа: | Ми аз знам, че се казва Любослав Панчев от СМГ иначе не го познавам. А класиране от олимпиадата някой може ли да даде. Белухов кво е направил сичко под 40 точки е излагация  |
хах ... еми те 1во че никога не се побликуват... а и то за наще тря благодаря на Добчо(Добрин Урумов) койт ни ги предаде...
И не мога да не кажа че не познаваш сегашните математици щот доколкот знам няма човек с повече от шанс за над 32т.. Белухов че е първи ясно ма мисля че имаше някъде към 4 решени.. не му давам повече от 30т./42т. Ценева е след него. Добчо се класира и влиза в 12те. Нямаме вече звезди като Баронов(койт е саквартирант на Батко) и Лишков.
ПС: А ве боба ти да нямаш надежди некви... и тоз там 9класника след кат беше анмерил отговора на 5та ... може и да не я е rешил... ма поне го е намерил някак си! |
Кажи кой друг се класира и колко човека са зад теб |
|
|
 |
Who_cares123456 Редовен
|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 10:26 pm Заглавие: |
|
|
| нз ама на първа много лесно изкарвам , че AB||CD и тогава то е ясно , че AX.DY= BX.CY . Тъй ли е в авторските решения? |
|
|
 |
sd_pld Начинаещ
|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 11:16 pm Заглавие: |
|
|
| BG Yoda написа: | | нз ама на първа много лесно изкарвам , че AB||CD и тогава то е ясно , че AX.DY= BX.CY . Тъй ли е в авторските решения? |
Ми то тва противоречи с условието за сбора от ъглите |
|
|
 |
Who_cares123456 Редовен
|
Пуснато на: Tue May 15, 2007 8:44 am Заглавие: |
|
|
и къде е противоречието :
<BAD+<BCD > 180°
няма противоречие
Къде изчезнаха условията? |
|
|
 |
Belov Начинаещ

|
Пуснато на: Tue May 15, 2007 9:06 am Заглавие: |
|
|
| BG Yoda написа: | и къде е противоречието :
<BAD+<BCD > 180°
няма противоречие
Къде изчезнаха условията? |
Момче я първо прочети задачата... имаш <bcd+<acd>180 и сиа де е противоречието??? |
|
|
 |
Who_cares123456 Редовен
|
Пуснато на: Tue May 15, 2007 9:10 am Заглавие: |
|
|
не ми отваря условията . Как да го видя ?
Ама то пак си е лесно и с туй условие(и също няма противоречие-ако <BCD=150° acd+bcd>180°)
ПС я постни решението на задачата с cos-а , че там нямам абсолютно никаква идея кво се прави (2 или 3 беше) само знам че до 6 числата стават , при 7 сигурно ще е отговора, ама как се доказва нз |
|
|
 |
zzz Начинаещ
|
Пуснато на: Tue May 15, 2007 9:47 am Заглавие: |
|
|
| Belov написа: | | tromsyo написа: | Ми аз знам, че се казва Любослав Панчев от СМГ иначе не го познавам. А класиране от олимпиадата някой може ли да даде. Белухов кво е направил сичко под 40 точки е излагация  |
ПС: А ве боба ти да нямаш надежди некви... и тоз там 9класника след кат беше анмерил отговора на 5та ... може и да не я е rешил... ма поне го е намерил някак си! |
Знам че не го публикуват толкова бързо, идеята ми беше ако някой го знае да го напише и още ми е интересно ако някой знае да казва. Иначе не знам колко съм запознат. Едно време Барзов късаше шортите на всички международни(даже си спомням как на последната си Балканиада не отиде, за да "даде път на младите" ей велик беше да знайте). Негов наследник беше определено Лишков, който от 8 клас ходи на международни (сега си учи в Принстън и не му пука ко стаа тука). В 11-12 клас нещо май го хвана пубертета и лидер определено стана Кралев. На последната си международна заби 42 точки и показа кой крив кой прав. От техния клас беше и Иван Димитров, който учеше в МИТ, но защо по дяволите му трябваше да си купува мотор и да го кара в 3 по сред нощ. Замина си от този свят един невероятен човек. Да почива в мир и дано знае, че всички ще го помним. След това си прав, че дойде времето на пловдивчани конкретно Баронов и Симеонов. Само дето Симеонов е в Щатите, а пък Баронов май е в СУ.(същия пример бих дал с Артур, ако някой не го знае да си спомни за Красавицата и Отличника по бтв). С тях беше и Ценева, макар и година по малка тя показа, че е една от малкото лидерки жени в нашия отбор (дами да не се обидите). И още си спомням как от нищото, буквално от нищото се пръкна Белухов. До 9 клас май никой не го беше чувал и никой не разбра какво стана. Миналата година, когато беше 10 клас, той стана първенец на Всерусиийската с максимален брой 56 точки. След това на националния кръг на олимпиадата имаше 40 точки, а на първото контролно беше 7,7,7,7,0,7. Резултатът беше ясен -капитан на отбора ни и най-добро представяне на международната. Тази година е най-добър и на Балканиадата. Така че няма да се учудя ако сега има някакъв подобен на миналогодишния си резултат. А ти лек, който си не знам кой клас и си милсиш, че си наясно с математиците ни, ти пожелавам успех и дано след време да представяш България на някоя международна. Пожелавам ти успехи и здраве. |
|
|
 |
Boyan Начинаещ
|
Пуснато на: Tue May 15, 2007 9:57 am Заглавие: |
|
|
| BG Yoda написа: | | не ми отваря условията . Как да го видя ? |
как разбра задачата тогава ? Първата задача е решима .. |