| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
aleks0* Начинаещ

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
marti1295 Редовен
   гласове: 7
|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 5:20 pm Заглавие: |
|
|
| И да не забравяме как ви се сториха задачите?Кои ви затрудниха?
|
|
|
 |
aleks0* Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 5:30 pm Заглавие: |
|
|
Всичкитв
Ти колко точки изкара Марти
|
|
|
 |
marti1295 Редовен
   гласове: 7
|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 5:40 pm Заглавие: |
|
|
Аз имам 82 точки. Очаквах повече, но паниката ме обзе.Решавах задачите, правех допълнителни построения, но в сметките бърках, например 106-60=56 (50 задача).
Иначе имаше много интересни задачи.Някои от задачите за 2 точки ме затрудниха повече от тези за 3.Имаше много текстови и много логически.
ПП:Очаквам и експертно мнение за трудността на задачите.
|
|
|
 |
aleks0* Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 6:01 pm Заглавие: |
|
|
| Някой може ли да ми каже дали приблизително 5.200 по мат и 5.400 по бел ще ми стигнат за СМГ с НЕ.И ако има някой от там нека пише на лични че имам въпросчета ...
|
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 6:31 pm Заглавие: |
|
|
| aleks0* написа: | | Някой може ли да ми каже дали приблизително 5.200 по мат и 5.400 по бел ще ми стигнат за СМГ с НЕ.И ако има някой от там нека пише на лични че имам въпросчета ... |
Не се знае. Има много неизвестни
|
|
|
 |
aleks0* Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 6:46 pm Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | | aleks0* написа: | | Някой може ли да ми каже дали приблизително 5.200 по мат и 5.400 по бел ще ми стигнат за СМГ с НЕ.И ако има някой от там нека пише на лични че имам въпросчета ... |
Не се знае. Има много неизвестни  |
Госпожо Симеонова вие как оценявате теста ? И мислите ли че резултат от 77 точки е добър ?
|
|
|
 |
cupboard Начинаещ
|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 6:54 pm Заглавие: |
|
|
| Вие сте си добре, аз изкарах 40 точки г/д ,но хубавото е ,че за в моя град са ми достатъчно.
|
|
|
 |
svejarka Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 6:54 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте на всички Бих искала да ви помоля ако някой може да ми каже какво точно е решението на 35та задача от теста??? Тук трима възрастни се опитваме да я решим и..нещо не ни се получава ((
|
|
|
 |

|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 7:14 pm Заглавие: |
|
|
| svejarka написа: | Здравейте на всички Бих искала да ви помоля ако някой може да ми каже какво точно е решението на 35та задача от теста??? Тук трима възрастни се опитваме да я решим и..нещо не ни се получава (( |
Задачата се свежда до неравенства в триъгълник. Нека [tex]DB=x=>[/tex]
[tex]\Delta ABD=>AB-AD<DB<AB+AD=>2<x<14=> [/tex], че в [tex]\Delta DCB [/tex], [tex]CB [/tex]
е най- голямата страна. Тогава:
[tex]BC<DB+DC=>16<4+x=>x>12=>x=13 [/tex]
|
|
|
 |
aleks0* Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 7:15 pm Заглавие: |
|
|
| aleks0* написа: | | ганка симеонова написа: | | aleks0* написа: | | Някой може ли да ми каже дали приблизително 5.200 по мат и 5.400 по бел ще ми стигнат за СМГ с НЕ.И ако има някой от там нека пише на лични че имам въпросчета ... |
Не се знае. Има много неизвестни  |
Госпожо Симеонова вие как оценявате теста ? И мислите ли че резултат от 77 точки е добър ? |
|
|
|
 |

|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 7:25 pm Заглавие: |
|
|
Имам противоречиво мнение.
За мен, като математик, задачите са интересни и предполагат мислене и това ми харесва.
Но като учител, който всеки ден се сблъскава с реалността в училище и с учебните планове, с недостатъчния брой часове, тестът за повечето деца е труден
|
|
|
 |
wizard_59 Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 7:52 pm Заглавие: |
|
|
Срещам различни мнения...Вие писахте ли нещо на беловата? На нас ни казаха, че е задължително да се решат там задачите със свободен отговор? На други са им казали, че това е като допълнителна чернова, на трети са им казали, че не е задължително. Вие какво мислите?
ПП. Всички, който "са казали" са квестори.
|
|
|
 |
nara Начинаещ
  гласове: 2
|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 7:52 pm Заглавие: и аз като специалист:-) |
|
|
| Напълно съм съгласна, че авторът на теста е прекалил!!! Не може да напълниш теста с логически задачи, които по програма НЕ се изучават в училище и с геометрични задачи , чиято трудност е равностойна на по-трудните подточки от годините, когато се даваха 4 задачи за 4 часа!!!??? Какво доказваме?!? Искаме да отчаяме и откажем и малкото деца, които имат желание да учат?!?
|
|
|
 |
aleks0* Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 8:15 pm Заглавие: |
|
|
| wizard_59 написа: | Срещам различни мнения...Вие писахте ли нещо на беловата? На нас ни казаха, че е задължително да се решат там задачите със свободен отговор? На други са им казали, че това е като допълнителна чернова, на трети са им казали, че не е задължително. Вие какво мислите?
ПП. Всички, който "са казали" са квестори.  |
Обаждах се в РИО.Казаха,няма никакви белови това са чернови,защото сме имали право само на 3/4 карирани и който не успее да вмести в тези листа.Проверяват се само бланките с отговорите
|
|
|
 |
wizard_59 Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 8:20 pm Заглавие: |
|
|
| aleks0* написа: | | wizard_59 написа: | Срещам различни мнения...Вие писахте ли нещо на беловата? На нас ни казаха, че е задължително да се решат там задачите със свободен отговор? На други са им казали, че това е като допълнителна чернова, на трети са им казали, че не е задължително. Вие какво мислите?
Обаждах се в РИО.Казаха,няма никакви белови това са чернови,защото сме имали право само на 3/4 карирани и който не успее да вмести в тези листа.Проверяват се само бланките с отговорите  |
На нас ни казаха, че е задържително да се попълнят с решените задачи, иначе ще ги анулират. И това бяха квестори, ние с какво сме виновни.
|
|
|
 |

|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 8:36 pm Заглавие: |
|
|
| wizard_59 написа: | Срещам различни мнения...Вие писахте ли нещо на беловата? На нас ни казаха, че е задължително да се решат там задачите със свободен отговор? На други са им казали, че това е като допълнителна чернова, на трети са им казали, че не е задължително. Вие какво мислите?
Отговарям, като човек, който е проверявал след 7 клас.
Гледат се само получените отговорим не и черновата.
|
|
|
 |
Bobkataaaaa Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 8:41 pm Заглавие: Въпрос? |
|
|
Приятели, някой може ли да ми каже отговора на задача 22, защото аз получих В)5, а отговора от ключа с отговори на МОН пише, че е А)4 ?
|
|
|
 |
bili78 Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 9:00 pm Заглавие: Re: Въпрос? |
|
|
| Bobkataaaaa написа: | Приятели, някой може ли да ми каже отговора на задача 22, защото аз получих В)5, а отговора от ключа с отговори на МОН пише, че е А)4 ?  |
Много ви моля, кажете ми откъде да си сваля теста. Споменавате ключа с верните отговори, а аз дори задачите не виждам поместени в сайта на МОН!
|
|
|
 |
Bobkataaaaa Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 9:43 pm Заглавие: ??? |
|
|
| Е, някой реши ли задачата?
|
|
|
 |
_sssss Фен на форума
   гласове: 50
|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 9:53 pm Заглавие: |
|
|
[tex]5x^2 + 4x -1=0 \\ \frac{1}{x_{1}}+\frac{1}{x_{2}}=\frac{x_1 + x_2}{x_1 x_2}=\frac{-\frac{4}{5}}{-\frac{1}{5}}=4[/tex]
Но аз квадратни уравнения учих в 8-ми клас.
|
|
|
 |
Spider Iovkov VIP

гласове: 129
|
Пуснато на: Thu Jun 25, 2009 9:59 pm Заглавие: |
|
|
[tex]9x^2-(2x-1)^2=0 \Leftrightarrow (3x)^2-(2x-1)^2=0 \Leftrightarrow (3x+2x-1)(3x-2x+1)=0 \Leftrightarrow (5x-1)(x+1)=0 \Leftrightarrow x_{1}=\frac{1}{5}, x_{2}-1[/tex]
Оттук и търсената сума от реципрочните стойности е [tex]S=4[/tex].
|
|
|
 |
cupboard Начинаещ
|
Пуснато на: Fri Jun 26, 2009 12:27 am Заглавие: |
|
|
| Има ли някаква вероятност да се вдигнат критериите?Имам впредвид дали има някаква вероятност да вдигнат точките нужни за 3-ка.
|
|
|
 |
yonity_ Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jun 26, 2009 4:34 pm Заглавие: Re: Въпрос? |
|
|
| Bobkataaaaa написа: | Приятели, някой може ли да ми каже отговора на задача 22, защото аз получих В)5, а отговора от ключа с отговори на МОН пише, че е А)4 ?  | 9x2 - (2х - 1)2 = 0 (3х - 2х - 1)(3х + 2х -1)=0 (х - 1)(5х - 1)=0 х-1=0 или 5х-1=0
х=1 5х=1
х= 1/5
реципрочни х= -1 х=5
-1 + 5 = 4
аз така я реших и явно сам получила вярно щом в ключа пише така
ето го и теста и ключа http://www.math10.com/forumbg/download.php?id=2903[/img]
|
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Fri Jun 26, 2009 5:02 pm Заглавие: |
|
|
Ей сега я реших матурата ... имам около 82 точки - 2 нерешени задачи(със знания за 7 клас, иначе можеше и да измисля нещо) и грешки от вида 1/25=0.4
|
|
|
 |
m_ilen Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jun 26, 2009 5:15 pm Заглавие: |
|
|
| Самият факт, че много от задачите на теста са взети от сборник на частна школа за подготовка, говори колко "много" горе от министерството ги интересува какво и как се изучава в училище, за тях е важно да направят реклама на тая школа, а за децата както виждаме не им пука.
|
|
|
 |
darkfenix Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jun 26, 2009 5:45 pm Заглавие: |
|
|
| Аз пък имам някъде 57 точки.Като видях вчера теста, изобщо не бях очаквал такова нещо.Мислех си, че ще е малко по-лесно, а то с тези логически задачи, и тези геометрични, които в училище изобщо, ама изобщо не са изучавани, не знам какво очакват тези от МОН.
|
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

гласове: 21
|
Пуснато на: Fri Jun 26, 2009 5:54 pm Заглавие: |
|
|
| Не изглеждат толкова трудни. Но е по-добре да са трудн отколкото лесни. Все пак това е изпит след който трябва да се направи класиране. Ако са лесни задачите и всички изкарват много точки, тогава ще има много хора с равен брой точки. Ако са трудни разпределенит ще е по-добро.
|
|
|
 |
aleks0* Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jun 26, 2009 6:10 pm Заглавие: |
|
|
| martin.nikolov написа: | | Не изглеждат толкова трудни. Но е по-добре да са трудн отколкото лесни. Все пак това е изпит след който трябва да се направи класиране. Ако са лесни задачите и всички изкарват много точки, тогава ще има много хора с равен брой точки. Ако са трудни разпределенит ще е по-добро. |
+1 За такъв изпит 100-те точки трябва да са мираж.90-те много труд и да го имаш от вътре.80-те много задачи решени.70-те отлични знания по математика.60-те липсват някой неща и под 50-болщинството.Демек както е на Запад
|
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

гласове: 21
|
Пуснато на: Fri Jun 26, 2009 6:16 pm Заглавие: |
|
|
| aleks0* написа: | | martin.nikolov написа: | | Не изглеждат толкова трудни. Но е по-добре да са трудн отколкото лесни. Все пак това е изпит след който трябва да се направи класиране. Ако са лесни задачите и всички изкарват много точки, тогава ще има много хора с равен брой точки. Ако са трудни разпределенит ще е по-добро. |
+1 За такъв изпит 100-те точки трябва да са мираж.90-те много труд и да го имаш от вътре.80-те много задачи решени.70-те отлични знания по математика.60-те липсват някой неща и под 50-болщинството.Демек както е на Запад |
Да и това трябва да е добре известно. За да не се отчайват учениците.
|
|
|
 |
|