Регистрирайте сеРегистрирайте се

Задача C++

Иди на страница Предишна  1, 2
 
   Форум за математика Форуми -> Информатика/Компютри
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
malka21kychka
Начинаещ


Регистриран на: 15 Jun 2009
Мнения: 6


МнениеПуснато на: Sun Jul 12, 2009 3:39 pm    Заглавие:

Сумата на елементати под главния диагонал на квадратната матрица a[n] [m] ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Реклама







Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
malka21kychka
Начинаещ


Регистриран на: 15 Jun 2009
Мнения: 6


МнениеПуснато на: Tue Jul 14, 2009 4:19 pm    Заглавие:

Moje li da mi pomogne6 otnovo za 3 zada4ki?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
krainik
Фен на форума


Регистриран на: 01 May 2009
Мнения: 697

Репутация: 51.8
гласове: 44

МнениеПуснато на: Tue Jul 14, 2009 4:37 pm    Заглавие:

Пиши ми на ЛС Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
malka21kychka
Начинаещ


Регистриран на: 15 Jun 2009
Мнения: 6


МнениеПуснато на: Tue Aug 04, 2009 1:48 pm    Заглавие:

Накой тук има ли представа от Матрици, че не мога да си реша 3 задачки ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NoThanks
Гост






МнениеПуснато на: Tue Aug 04, 2009 4:46 pm    Заглавие:

Пусни ги тук да ги видим Wink
Върнете се в началото
bedridden
Начинаещ


Регистриран на: 19 Oct 2009
Мнения: 8


МнениеПуснато на: Mon Oct 19, 2009 9:23 pm    Заглавие:

Здравейте,трябва ми помощ за домашното ми по Информатика.Tрябва да направя 2 програми с Borland C++


1.Зад..Да се състави програма,която въвежда от клавиатурата 3 реални числа и извежда наи-голямото от тях.

2.Зад...Да се състави програма за намиране на корените на квадратно уравнение като коефициентите a,b,c се въвеждат от клавиатурата и се извежда подходящо съобщение за решение на задачата.


Моля ви някой да ми помогне Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stflyfisher
Напреднал


Регистриран на: 26 Jan 2009
Мнения: 394

Репутация: 31.9Репутация: 31.9Репутация: 31.9
гласове: 10

МнениеПуснато на: Wed Oct 21, 2009 7:38 pm    Заглавие:

bedridden написа:
Здравейте,трябва ми помощ за домашното ми по Информатика.Tрябва да направя 2 програми с Borland C++


1.Зад..Да се състави програма,която въвежда от клавиатурата 3 реални числа и извежда наи-голямото от тях.

2.Зад...Да се състави програма за намиране на корените на квадратно уравнение като коефициентите a,b,c се въвеждат от клавиатурата и се извежда подходящо съобщение за решение на задачата.


Моля ви някой да ми помогне Sad


Като за начало, състави алгоритъм, който решава съответната поставена задача. Можеш ли? Wink


Последната промяна е направена от stflyfisher на Wed Oct 21, 2009 7:45 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
krainik
Фен на форума


Регистриран на: 01 May 2009
Мнения: 697

Репутация: 51.8
гласове: 44

МнениеПуснато на: Wed Oct 21, 2009 7:45 pm    Заглавие:

Задачите са лесни, а втората е и доста досадна. Не знам обаче какви са разликите между Dev C++ и Borland C++ и затова не пиша код(освен,че ме мързи).
За първата ще подскажа - въвеждаш си допълнителна променлива, която да ти е максът.Трябват ти и 2 if-a. Има и малоумно решение с три if-a, ама не те съветвам него да използваш Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ганка симеонова
SUPER VIP


Регистриран на: 10 Jan 2008
Мнения: 5985
Местожителство: софия
Репутация: 618.5Репутация: 618.5Репутация: 618.5
гласове: 298

МнениеПуснато на: Wed Oct 21, 2009 7:48 pm    Заглавие:

Нямам представа от синтаксиса на езика, но ето алгоритъм за 1) задача

1) Въведи a; b; c- реални числа; х- реална променлива
2) Присвои първото число на х, т.е. [tex]x:=a[/tex]
3)[tex]if x\le b, then x:=b[/tex]
4)[tex] if x\le c, then x:=c [/tex]
5) Извеждаш х [tex]put(x) [/tex]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bedridden
Начинаещ


Регистриран на: 19 Oct 2009
Мнения: 8


МнениеПуснато на: Wed Oct 21, 2009 8:16 pm    Заглавие:

благодаря за първата задача всички ми помогнахте.Моля ви ако може и за втората новак съм и ми е много трудно. Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ганка симеонова
SUPER VIP


Регистриран на: 10 Jan 2008
Мнения: 5985
Местожителство: софия
Репутация: 618.5Репутация: 618.5Репутация: 618.5
гласове: 298

МнениеПуснато на: Wed Oct 21, 2009 8:28 pm    Заглавие:

Виж, не знам кой клас си, но си мисля, че трябва да се справиш с корените на квадратното у- е Embarassed
Кажи, имаш ли някаква идея?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
_sssss
Фен на форума


Регистриран на: 07 Dec 2008
Мнения: 633

Репутация: 85.8Репутация: 85.8
гласове: 50

МнениеПуснато на: Wed Oct 21, 2009 8:37 pm    Заглавие:

За втората трябва да си проверяваш въведените стойности.
въвеждаш a, b, c
1. a<>0 - квадратно(знаеш как се решава)
2. a=0 - линейно

2.1. b=0, c=0 - всяко x
2.1.1. b=0, c<>0 - н.р.
2.2. b<>0 - x=-c/b
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bedridden
Начинаещ


Регистриран на: 19 Oct 2009
Мнения: 8


МнениеПуснато на: Wed Oct 21, 2009 8:38 pm    Заглавие:



Това сам написал.Иначе сам 10 клас знам ги корените дискриминантите но незнам какво да правя s borland.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
krainik
Фен на форума


Регистриран на: 01 May 2009
Мнения: 697

Репутация: 51.8
гласове: 44

МнениеПуснато на: Wed Oct 21, 2009 8:50 pm    Заглавие:

О, ще чакаш Laughing Не си проверил знака на дискриминантата. После не си разгледал случая, когато a=0 ;]. Кодът е някъде към 50 реда Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bedridden
Начинаещ


Регистриран на: 19 Oct 2009
Мнения: 8


МнениеПуснато на: Wed Oct 21, 2009 9:06 pm    Заглавие:

Не ми е проблем чакането имам 4 дена.Тя госпожата каза нещо за дискриминантите но аз немога да го измисля писах там някои работи но се ядосах и ги изтрих,но мисля че трябва да се използва if/else
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ганка симеонова
SUPER VIP


Регистриран на: 10 Jan 2008
Мнения: 5985
Местожителство: софия
Репутация: 618.5Репутация: 618.5Репутация: 618.5
гласове: 298

МнениеПуснато на: Wed Oct 21, 2009 9:21 pm    Заглавие:

bedridden написа:
Не ми е проблем чакането имам 4 дена.Тя госпожата каза нещо за дискриминантите но аз немога да го измисля писах там някои работи но се ядосах и ги изтрих,но мисля че трябва да се използва if/else

ОК, мани езика, напиши на чист бг език алгоритъма за пресмятане корените на квадратно у- е.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bedridden
Начинаещ


Регистриран на: 19 Oct 2009
Мнения: 8


МнениеПуснато на: Wed Oct 21, 2009 9:32 pm    Заглавие:

ами ето:Ако Д>0->има 2 решения(x1,x2)
Ако Д=0->има 1 решение
Ако Д<0->няма решение
Така трябва да е мисля.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ганка симеонова
SUPER VIP


Регистриран на: 10 Jan 2008
Мнения: 5985
Местожителство: софия
Репутация: 618.5Репутация: 618.5Репутация: 618.5
гласове: 298

МнениеПуснато на: Wed Oct 21, 2009 9:35 pm    Заглавие:

значи всичко е ок. само го напиши на съответния език..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bedridden
Начинаещ


Регистриран на: 19 Oct 2009
Мнения: 8


МнениеПуснато на: Wed Oct 21, 2009 9:46 pm    Заглавие:

Само немога да разбера със if/else ли трябва да е и ако е така след else незнам какво да пиша и трябва ли да пиша нещо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
krainik
Фен на форума


Регистриран на: 01 May 2009
Мнения: 697

Репутация: 51.8
гласове: 44

МнениеПуснато на: Wed Oct 21, 2009 9:53 pm    Заглавие:

if(d<0) cout<<"Nqma realni koreni";
else
{x1=...;
x2=...;
cout<<"Korenite sa"<<"x1="<<x1<<"\nx2"<<x2;}
ганка симеонова написа:
значи всичко е ок. само го напиши на съответния език..

То, ако всичко беше така лесно, половин България щеше да е програмисти.


Последната промяна е направена от krainik на Wed Oct 21, 2009 9:56 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bedridden
Начинаещ


Регистриран на: 19 Oct 2009
Мнения: 8


МнениеПуснато на: Wed Oct 21, 2009 10:11 pm    Заглавие:



Да кажем че е така.Но когато почвам да компилирам въвеждам a,b,c и после ми излиза sqrt DOMAIN error Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mkmarinov
Напреднал


Регистриран на: 08 Nov 2008
Мнения: 358
Местожителство: Враца
Репутация: 46.2Репутация: 46.2Репутация: 46.2Репутация: 46.2Репутация: 46.2
гласове: 32

МнениеПуснато на: Wed Oct 21, 2009 10:14 pm    Заглавие:

Редовете за x1 и x2 трябва да са във елс-а, където се знае, че d>=0. В противен случай коренуваш отрицателно число.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bedridden
Начинаещ


Регистриран на: 19 Oct 2009
Мнения: 8


МнениеПуснато на: Wed Oct 21, 2009 10:31 pm    Заглавие:


Мисля че вече се получи но немога да разбера какво е това подчертаното?

пп.Вече се оправих Благодаря много на всички наистина ми помогнахте. Very Happy Razz
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joki
Начинаещ


Регистриран на: 15 Nov 2009
Мнения: 1


МнениеПуснато на: Sun Nov 15, 2009 9:05 pm    Заглавие:

Ако може да ми напишете една програма:
В едномерни масиви въведете данни за трите страни на М на брой съществуващи триъгълника,където броят М се въвежда от клавиатурата и трябва да е М<30.
Пресметнете и съхранете в нови масиви медианите и радиуса на описаната окръжност на всеки триъгълник и ги отпечатайте в подходящ вид.
Намерете най-малката стойност на радиусите и разменете данните на съответния триъгълник с данните на първия.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
the_brain
Начинаещ


Регистриран на: 09 Dec 2009
Мнения: 1


МнениеПуснато на: Wed Dec 09, 2009 5:20 pm    Заглавие:

Здравейте, имам да пиша задача на C и ми трябва да присвоя точно определени цифри които се намират след текст в даден файл.
Пример:
JPY 1.34523
EUR 1.95583

И ми трябват числата след JPY и EUR Sad Shocked
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
eziki
Начинаещ


Регистриран на: 27 Dec 2009
Мнения: 1


МнениеПуснато на: Sun Dec 27, 2009 11:09 am    Заглавие:

del

Последната промяна е направена от eziki на Mon Jan 04, 2010 11:18 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martin123456
Фен на форума


Регистриран на: 23 Oct 2009
Мнения: 533

Репутация: 33.9Репутация: 33.9Репутация: 33.9
гласове: 15

МнениеПуснато на: Sun Dec 27, 2009 11:22 am    Заглавие: Re: Задача C++

a) bool expr = (x == max(a, max(b,c))) ? true:false;
b) bool expr = (x == max(a, max(b,c))) ? false:true;
опс някаква друга задча видях, на която отговорих
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kikinka
Начинаещ


Регистриран на: 24 Jun 2009
Мнения: 3

Репутация: 1.7

МнениеПуснато на: Sat Jan 02, 2010 11:05 am    Заглавие:

Къде ми е грешката? Embarassed
Да се запише булев израз, който да има стойност истина, ако посоченото условие е вярно и стойност - лъжа, ако условието не е вярно:
Цялото число р се дели на 4 или на 7.


#include <iostream.h>
bool main ()
{
bool p;
cout<<"Molq vavedete stoinost za p: ";
if (p/4)
{
cout<<"true";
}
else if (p/7)
{
cout<<"true";
}

else cout<<"false";

return 0;
}
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
_sssss
Фен на форума


Регистриран на: 07 Dec 2008
Мнения: 633

Репутация: 85.8Репутация: 85.8
гласове: 50

МнениеПуснато на: Sat Jan 02, 2010 3:09 pm    Заглавие:

Ами, проблемът е там, че нямаш булев израз. Wink
int p; cin>>p;
bool x=(p%4==0)||(p%7==0);

p%4==0 - дели се на 4
|| - или
p%7==0 - дели се на 7

% връща остатъка при деление. С p/4 не става. Задай си примерни стойности.
16/4=4≠0=true
17/4=4.25≠0=true
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Информатика/Компютри Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Може да прикачвате файлове
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2005-2021 math10.com.