Математика

Правила(обновени на 11.05.2008)   Търсене   Потребители   Потребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Не е нужно да се регистрирате!

Задача "Работа с едномерен масив"- Турбо паскал-СП

Създайте нова тема   Напишете отговор    Информатика Форуми -> Delphi(Pascal)
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
un_dj

МнениеПуснато на: Thu Oct 08, 2009 12:40 pm    Заглавие: Задача "Работа с едномерен масив"- Турбо паскал-СП Отговорете с цитат

Спешно ми трябва помощ за една задача по информатика на Паскал, ако някой знае как ще стане ще се радвам да помогне! Confused Sad ... ето я и задачата!

Даден е едномерен масив с "m" на брой реални числа.Всеки полжителен елемент на масива да се замени с произведението от стойността на елемента и неговия индекс, а всеки отрицателен елемнт да се замени с квадрата на индекса си.Да се разпечатат зададения и променения масив .Да се изброят ненулевите елемнти на променения масив,които се намират в интервал [-5;7] и да се пресметне тяхното произведение.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Реклама

Пуснато на:     Заглавие:

Върнете се в началото
un_dj

МнениеПуснато на: Thu Oct 08, 2009 8:46 pm    Заглавие: Re: Задача "Работа с едномерен масив"- Турбо паска Отговорете с цитат

un_dj написа:
Спешно ми трябва помощ за една задача по информатика на Паскал, ако някой знае как ще стане ще се радвам да помогне! Confused Sad ... ето я и задачата!

Даден е едномерен масив с "m" на брой реални числа.Всеки полжителен елемент на масива да се замени с произведението от стойността на елемента и неговия индекс, а всеки отрицателен елемнт да се замени с квадрата на индекса си.Да се разпечатат зададения и променения масив .Да се изброят ненулевите елемнти на променения масив,които се намират в интервал [-5;7] и да се пресметне тяхното произведение.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Embarassed Crying or Very sad
Някой знае ли Как ще изглежда на Турбо Паскал?

p.s Виж прикачения файл!!!

Някой знае ли Как ще изглежда на Турбо Паскал.doc
 Description:
Някой знае ли Как ще изглежда на Турбо Паскал?

Свали
 Име на файл:  Някой знае ли Как ще изглежда на Турбо Паскал.doc
 Големина на файла:  27 KB
 Свален:  255 пъти(s)

Върнете се в началото
Vladi_mnt

МнениеПуснато на: Fri Oct 09, 2009 7:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ама ти нямаш Паскал, така ли да разбирам? Rolling Eyes
Върнете се в началото
un_dj

МнениеПуснато на: Sat Oct 10, 2009 2:31 pm    Заглавие: Задача "Работа с едномерен масив"- Турбо паскал Отговорете с цитат

Vladi_mnt написа:
Ама ти нямаш Паскал, така ли да разбирам? Rolling Eyes

Имам паскал- Турбо Паскал ,а това решение е на free pascal 1.06 , та се чудя дали има разлика между тях? Rolling Eyes
Върнете се в началото
crashover

МнениеПуснато на: Fri Oct 16, 2009 3:01 pm    Заглавие: ПОМОЩ! Отговорете с цитат

Здравейте и аз имам проблем относно Турбо Паскал ако може някой да помогне и на мен мн ще съм благодарен!

това е задачата:
Да се състави и изпълни програма , която обработва едномерен масив с размер N ( в интервал от 1 до 50) , чийто стойности са в интервала от -60 до 60
програмата да извърши следните обработки на масива:
всеки положителен елемент на редицата да се замени с пройзведението от стойността на номера на максималния елемент и корена на стойнотта на минималния елемент.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Информатика Форуми -> Delphi(Pascal) Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
You cannot attach files in this forum
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2007-2013 math10.com.   изработка на сайт