Не е нужно да се регистрирате!
Елементарни задачи с които не мога да се справя!Хелп ;(
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
аврора
|
Пуснато на: Sat Jan 09, 2010 12:41 am Заглавие: Елементарни задачи с които не мога да се справя!Хелп ;( |
|
|
В момента в училище уча този език Паскал,но доста трудно ми се отдава да го разбера(учителите хич си нямат на идея за какво иде реч и как да обясняват като хората),а сега имам да правя 4 задачи,които за мен са много трудни,но мисля че на вас ще се сторят елементарни.Много ми е важно и ако можете да ми помогнете ще съм ви много благодарна :rolleyes:
зад1
Да се напише програма,която въвежда 4 цифрено число и да се провери дали произведението от цифрите на числата е кратно на 3.
(трябва да изплозваме div и mod , но честно казано изобщо не ми е ясно как точно)
зад.2
Проверете дали дадено число е четно.
зад.3
Въведете х и да изчислява
1- y=2x+5/x+7 x>=-2
y=8x3+12 x<-2
зад.4
Програма,която въвежда естествено число n и изчислява сумата на числата от 1 до n, както и произведението(отделлен алгоритъм).
Благодаря предварително :clap:
ПП-Правих някакви жалки опити сама,но не ми тръгват програмите по никакъв начин и ми дава много глупави грешки. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: |
|
|
|
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Можете да пускате нови теми Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|