Не е нужно да се регистрирате!
Помогнете за задача на Pascal
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hollerra
|
Пуснато на: Sun Oct 25, 2009 8:19 pm Заглавие: Помогнете за задача на Pascal |
|
|
<оля мякой да ми помогне за една задача на Pascal. Много ще съм благодарна ако някой откликне на молбата. Задачата е следната, като за малко повече инфо моля да ми пишете на лична:
I.Част: Създаване на алгоритъм и написване на програма за обработка на двумерен масив (ч.сл.-едномерен с 3-4 обработки).Програмата да се състои от следните съставни части: отпечатване на условието на задачата, отпечатване на данни за автора на програмата (име и презиме, фак. Nо и др.), въвеждане на входните данни, отпечатване на входните данни, изпълнение на отделните обработки на масива, отпечатване на получените резултати.Отчитането на етапа става след съставяне на алгоритъм, разпечатка на програмата и нейното изпълнение.
Срок за предаване – 27.10.2009г.
Задача IV.61:
Да се състави програма за обработка на масива A[8,10] съставен от реални числа със стойности в интервала [-999.99,999.99].Съответните подпрограми да извършват следните действия:
1.отпечатване на условието на задачата и отпечатване на авторо на програмата;
2.въвеждане на входните данни;
3.отпечатване на входните данни;
4.да се намери сумата на отрицателните елементи на реда и стълба, при пресичането на които се намира максималния елемент;
5.да се отпечатат получените резултати по време и след обработката;
6.входните данни да се прочетат от файл;
!!!Препоръки, насоки и изисквания от преподавателя:
1.задачата трябва да е направена с един масив и без подпрограми (А[8,10])
2.линейна задача без подпрограма
3.разпечатване (като протокол)
4.блок схема
5.кратка обяснителна записка
6.разпечатка на Source-а
7.разпечатка на входни данни, изходни резултати
8.Source – на носител |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: |
|
|
|
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Можете да пускате нови теми Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|