Не е нужно да се регистрирате!
Трябва ли да се учи паскал в училище?
Иди на страница Предишна 1, 2
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pavelludiq

|
Пуснато на: Tue May 19, 2009 9:52 pm Заглавие: |
|
|
| oracle написа: | | pavelludiq написа: | | не харесвам паскал, езици създадени с цел обучение са доста хмм второкласни според мен, а и това да се почва с C в даскало не мисля че е особено добра идея също, някой хубав скриптов език си е перфектен за тая работа, а да не говорим че ruby и python не са играчки, въпреки че са лесни за учене и са перфектния първи език. Но яко някой разчита на даскалото за да го научи да програмира има сериозен психичен проблем, аз вече не разчитам на даскалото за нищо, а като се има предвид че ни учиха как се сейва файл си представете на кво ниво сме, вярно че нащо даскало е хуманитарна гимназия и малко информатиката не е на ниво, но като изключим българския, историята и философията, сички други часове са скръб. Продсто деградиращото ни образование ни принуждава да търсим алтернативни средства за обучение, така че ако ще и със асемблер да се почва в даскало същата файда. |
не бих искал да те разочаровам, но на Паскал/Делфи съм писал комерсиални програми, на С/С++ - също, а така също и на i86 Assembler. С/С++ е труден за начинаещи... |
От какво да се разочаровам? Прекалено съм циничен за да се разочаровам от каквото и да е Не мисля че разбрах какво искаш да ми каже, обаче. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: |
|
|
|
|
|
|
 |
Vladi_mnt
|
Пуснато на: Tue May 26, 2009 6:56 pm Заглавие: |
|
|
pavelludiq, искам пак да се намеся....
Значи, ние / разбирай хората, които мислят като мен/ искаме да кажем на хората, чието мнение съвпада с твоето, едно нещо: PASCAL е най-добрият език за ОБУЧЕНИЕ / по-точно имам впредвид начално, когато хората си нямат хал-хабер от програми и езици и т.н. / и тепърва навлизат в света на информатиката.
Иначе, наистина прав съм със теб, че езикът С/С++ предлага много повече възможности и т.н. и е по-добър език за правене на програми и другите дейности, които можеш да правиш със или на С/С++
Нооооооооо.......
Езикът PASCAL е създаден с цел обучение, а не да бъде за поддръжка на операционна система както възниква С / за операционна система UNIX през 1970г. /.
Както казах току-що, езикът С "е бил написан за създаване и поддръжка на операционната система UNIX (до този момент всички програми на операционната система UNIX са били написани или на асемблер, или на B, разработен от Кен Томпсън - създателят на UNIX). " и така нататък....
Ако забележиш къде съм сложил bold-чето, бих пожелал да ме разбереш, защото в тази тема ние говорим за PASCAL като език за обучение, но /нз за кой път казвам/ той не е най-добрият език. Споделям твоето мнение, че С/С++ са много по-добри от него, но в писането на код. За обучение PASCAL e най-лесно смилаемият език и наистина, не е единодушно, но се приема, че е най-добрият такъв. Аз се придържам към това мнение.
А и вече мисля, че всички разбрахме омразата ти към PASCAL-а, затова нека да говорим по темата... Какво пише в нея: оставям на всички останали да прочетат, защото / честно казано малко се подразних на какво обръщаме темата и на това, че вместо да изкажеш мнение, Павеле, ти изказваш омразата си към Pascala, което ме кара да се увлека в спора и аз, за да се опитам да защитя езика И СЪОТВЕТНО ДА ПОКАЖА, ЧЕ НА МЕН ПЪК МИ Е ЛЮБИМ и сега не знам, но трябва да ме изкритикуваш, Павеле, защото и аз не се водех по темата, а говоря за това и вече тотално да забравим темата, която е "PASCAL ли е най-изучаваният език в училище". Сега аз предлагам всеки, вместо да пише и да коментира любимия си език /както направих и аз, за съжаление / просто да напише кой език се учи в неговото училище и накрая да си направим резултат или извод или заключение, кой език се изучава най-много..
P.S. Поледно нещо да кажа, НЕмалко извън темата / за което съжалявам, защото аз призовавам да се придържаме към нея/: доста чувам прогнози, че С/С++ няма да изместят Pascal-а като език с цел обучение. BTW, защо не сложим и анкетка към тая тема" Кой език изучавате в училище".. мисля, че идейката не е лоша / въпреки че няма да се наложи / |
|
|
 |
Vladi_mnt
|
Пуснато на: Tue May 26, 2009 6:59 pm Заглавие: |
|
|
| Vladi_mnt написа: | / честно казано малко се подразних на какво обръщаме темата и на това, че вместо да изкажеш мнение, Павеле, ти изказваш омразата си към Pascala, което ме кара да се увлека в спора и аз, за да се опитам да защитя езика И СЪОТВЕТНО ДА ПОКАЖА, ЧЕ НА МЕН ПЪК МИ Е ЛЮБИМ и сега не знам, но трябва да ме изкритикуваш, Павеле, защото и аз не се водех по темата, а говоря за това / |
Тук НЕмалко ми е гузно, защото това е така - на мен пък паскала ми е любим, а съдя друг, за това, което направих и аз. Моля те, Павеле да ми простиш великодушно, да ми теглиш една псувня /'щото съм голям ЗАДНИК/ и да се свърши с това... Но мисля, че се осъзнах, пък нз... другия път, ще те питам ТЕБ ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ какво мислите за моите тъпотии, които също не са по темата, а после гледам другите паници че са криви и грозни, като моята е най-счупена..........
Последна, 9 поредна промяна: просто мисля, че трябва да се върнем към темата, затова говоря за това, защото едва сега виждам колко сме се отклонили от нея. |
|
|
 |
pavelludiq

|
Пуснато на: Tue May 26, 2009 10:13 pm Заглавие: |
|
|
хм. Знаете ли какво ще направя. Ще медитирам цяло лято върху въпросите които ме мъчат относно обучението на млади програмисти и ще споделя резултатите от размишленията ми. Имам ИЗКЮЧИТЕЛНО силно чувство(подплатено с опит) че това което правим с децата в училищата в часовете по информатика повече прилича на лоботомия, от колкото на образование.
И паскал НЕ Е най добрия език за обучение. Той е просто приемлив избор. Приемлив избор и най добрият избор не са синоними. |
|
|
 |
KosSiO
Регистриран на: 20 Apr 2008 Мнения: 29 Местожителство: Pravetc Targovishte
|
Пуснато на: Thu May 28, 2009 8:03 am Заглавие: |
|
|
когато бях малко по малък си нямах на представа от каде да започна . Един приятел имаше интернет и го помолих нещо да ми потрърси . Той ми свали някакви лекции и DevCpp4 по някаква случайност се ориентирах . Така де първия ми и езиек е С++, не бих казал че е труден за начинаещо ,щом аз се справих и да изберете С++ като първи език не е грешка(се пак зависи и до мислене)
А Pascal - да паскал е стар ... и кво от това !
Паскал си остава велик език , той е предназначен за начинаещо , обаче това не означава че няма програмисти ,които пишат на този език(Delphi слагам в числото паскал).Дори BASIC е бил за обучение , ама вижте го сега !
Не подценявайте нито един език !
ПС :
Въпрос на вкус и на интереси е кой език ще предпочетеш за първи , дори понякога и с кой ще работиш .
За мен този език е С++ и по красиво нещо от него до сега не съм намирал ! |
|
|
 |
Vladi_mnt
|
Пуснато на: Fri May 29, 2009 10:51 pm Заглавие: |
|
|
Напълно съгласен съм със следните мнения:
| pavelludiq написа: | | хм. Знаете ли какво ще направя. Ще медитирам цяло лято върху въпросите които ме мъчат относно обучението на млади програмисти и ще споделя резултатите от размишленията ми. Имам ИЗКЮЧИТЕЛНО силно чувство(подплатено с опит) че това което правим с децата в училищата в часовете по информатика повече прилича на лоботомия, от колкото на образование. |
Евала, чичо /предполагам/.Аз пък ще наблегна на подготовката си занапред по информатика / през лятото / и получаваш едно плюсче от мен, че обръщаш внимание на всички нас  
| pavelludiq написа: | | И паскал НЕ Е най добрия език за обучение. Той е просто приемлив избор. Приемлив избор и най добрият избор не са синоними. |
Мда, не го отричам, а приемам на 100%
| KosSiO написа: | когато бях малко по малък си нямах на представа от каде да започна . Един приятел имаше интернет и го помолих нещо да ми потрърси . Той ми свали някакви лекции и DevCpp4 по някаква случайност се ориентирах . Така де първия ми и езиек е С++, не бих казал че е труден за начинаещо ,щом аз се справих и да изберете С++ като първи език не е грешка(се пак зависи и до мислене)
А Pascal - да паскал е стар ... и кво от това !
Паскал си остава велик език , той е предназначен за начинаещо , обаче това не означава че няма програмисти ,които пишат на този език(Delphi слагам в числото паскал).Дори BASIC е бил за обучение , ама вижте го сега !
Не подценявайте нито един език !
ПС :
Въпрос на вкус и на интереси е кой език ще предпочетеш за първи , дори понякога и с кой ще работиш .
|
Братле, ТИ НАПРАВО МИ ЗЕ ДУМИТЕ ОТ ГЛАВАТА  |
|
|
 |
masterfromkardjali
|
Пуснато на: Tue Jun 09, 2009 2:04 am Заглавие: |
|
|
Най-логично и нормално е да се изучава некомпилируем псевдокод в училищата, който просто да развива мисленето на децата и да не ги обвързва с определен език, прехода после е доста лесен . |
|
|
 |
pavelludiq

|
Пуснато на: Tue Jun 09, 2009 4:41 pm Заглавие: |
|
|
псевдокод? Нищо не помага за научаването на даден език от това да отвориш интерпретатора и да почнеш да пишеш работи в него, и когато ти избухне в лицето да се научиш да не правиш повече така. От 1 седмица уча clojure така и имам доста напредък. Преди това научих така python и малко ruby. Ако интерпретатора има вграден help механизъм, още по добре. Няма по добро обучение от самообучението, когато става дума за програмиране. Вече е друг въпроса че част от мнението ми за python(и ruby) като добри езици за обучение е именно свойството на кода им да бъде изпълним псевдокод(или поне да прилича на такъв), когато езикът има минимално колическтво синтаксис за учене е доста лесно. Фигурните скоби са за хора които могат да ги търпят. |
|
|
 |
pavelludiq

|
Пуснато на: Sat Jun 27, 2009 1:57 pm Заглавие: |
|
|
Щях да постна това в темата за _Why, но реших че тази тема вече се е заформила около образованието и обучението на начинаещи програмисти, за това ще го постна тук.
Ако ви мързи да четете темата за _Why, той е Ruby програмист, карикатурист, музикант и поет. Също така е луд(като всички програмисти които се занимават с рисуване и поезия).
Известен е най вече с интерактивния си туториъл за руби, с който може за 15-20 минути да научите езика: http://tryruby.hobix.com/ , Книгата му с комикси и карикатури за руби "Why's (Poignant) guide to ruby": http://poignantguide.net/ruby/ както и Ruby средата за програмиране за деца hackety hack(все още недовършена): http://hacketyhack.net/
Също така известното му есе The Little Coder's Predicament: http://whytheluckystiff.net/articles/theLittleCodersPredicament.html в което се оплаква от състоянието на модерните компютърни системи и неприветливоста им към начинаещи програмисти.
Днес попаднах на тази презентация на _Why:
http://vimeo.com/5047563
В нея говори разбира се за това как да учим децата да програмират.
Надявам се след като се запознаете с тези материали да разберете защо мнението ми по темата е такова каквото е.
+ това, _Why е супер забавен и само заради комиксите му си струва да се прочете книгата му. Смисъл, човекът се казва Why The Lucky Stiff!!!  |
|
|
 |
KosSiO
|
Пуснато на: Tue Jul 28, 2009 10:49 pm Заглавие: |
|
|
Не всичко е в тия уроци статискити и незнам си какво си !
Незнам дали знаеш за 9годишното лапе дето пише на С# за iPhone
Toва последното на всичко прилича ама не и на програмиране |
|
|
 |
pavelludiq

|
Пуснато на: Tue Jul 28, 2009 11:23 pm Заглавие: |
|
|
| В момента работя върху собствени видео уроци. Мисля че наистина тази тема за момента се е поизчерпала и би било интересно да я продължа с практически пример и личен опит, който се надявам да придобия при изработката на уроците. Всякакви съвети са много добре дошли. Скоро трябва да имам повече какво да покажа. |
|
|
 |
KosSiO
|
Пуснато на: Thu Sep 03, 2009 12:32 pm Заглавие: |
|
|
Много обичам като споря с някой да го слушам какво ми говори , колкото повече ми говори толкова повече се разбира колко дизориентирам е .
Програмиране е много общо понятие , то далеч не е просто набор от команди за компютъра които той да изпълни. Има огромна разлика дали пишеш на някои скрипт или на някои език . Глупаво е да сравняваш скрипт с език, просто е безсмислено . Повечето скриптове имат много готини красотиики , които обаче в езиците за програмиране или са ненужни или невъзможни , най-малко защото повечето скриптове нямат типове , само type-cast , а ако искаш език в който няма промнливите нямат типове , по добре си напишете(пхп не е език!) .
Така че гореспоменатото приграмиране аз го деля на програмиране и скриптване (аз така му викам).
Тъпия спор " колко реда ти е програмта " , между различните езици е прекалено тъп .
Неможеш да сравняваш векторите от СТЛ на С++ с паскалския масив и после да се кефиш колко по-малко си писал , глупаво е . Скриптовете са прекалено улеснини в тая насока , ама са доста глупави с организациятан а памметта си и ако пишеш нещо по голямо на някой скрипт ще разберете за какво си говорим .
Това че можеш да направиш нещо , незначи че е хубаво да го правиш . Всеки може с define да си направи С++ който си поиска език , ама изобщо това е доста тъпо .
Отноно ученето :
Ако започнеш с скрипт и преминеш в последствия към език ще се съсипеш от простата липса на типове , да не говорим за работа с низове , конкатенция и тнт , просто ще си мъртъв докато разбереш , защо в езика не е какво в скрипта , и както е в езика е правилно за разлика от скрипта . Да не си приказваме за камарата други неща от които ще ти пуши главата ... |
|
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: |
|
|
|
|
|
|
 |
pavelludiq

|
Пуснато на: Thu Sep 03, 2009 5:01 pm Заглавие: |
|
|
| ??? |
|
|
 |
pavelludiq

|
Пуснато на: Thu Sep 03, 2009 5:40 pm Заглавие: |
|
|
Поста ти за съжаление съдържа ПРЕКАЛЕНО много емоционални реакции и възклицания, и прекалено малко убедителни аргументи. Знам че начинаещите програмисти са доста емоционални, но все пак рационализма е доста важна част от това което правим, за това спокойно ще се опитам да се аргументирам водейки се от твоя пост.
| Цитат: | | Програмиране е много общо понятие , то далеч не е просто набор от команди за компютъра които той да изпълни. |
Програмирането преди всичко е инжинерна дисциплина, следователно това което може най бързо да продуцира най качествения код е най добрия избор. Изборът на език в различните контексти изисква опит, познаване на проблема който трябва да се реши и познаване на силните и слабите страни на езиците. Би се учудил какво колосално количество проблеми са перфектни за скриптови езици, и за това и съществуват, защото в МНОГО от случаите са НАЙ- ДОБРИЯТ избор за решаване на даден проблем. Надявам се че с времето ще разбереш какво говоря когато ти се наложи да решаваш истински проблеми.
| Цитат: | | Има огромна разлика дали пишеш на някои скрипт или на някои език. |
Мисля че тук имаш в предвид скриптов език. Скрипт е малка програма написана най често на интерпретиран език, а скриптов език е най често динамичен обектно ориентиран език от високо ниво на абстракция.
| Цитат: | | Глупаво е да сравняваш скрипт с език, просто е безсмислено . |
Да! Защото скриптът е програма, а езикът е инструмент за писане на програми Но ако наистина под "скрипт" имаш в предвид "скриптов език", глупаво е само в зависимост от контекста, т.е. за какъв вид проблеми говорим.
| Цитат: | | Повечето скриптове имат много готини красотиики, които обаче в езиците за програмиране или са ненужни или невъзможни , най-малко защото повечето скриптове нямат типове , само type-cast , а ако искаш език в който няма промнливите нямат типове , по добре си напишете(пхп не е език!) . |
??? Това освен че на места е граматически трудно за парсване(надявам се знаеш какво е това ), напълно пропуска същността на причината скриптовите езици да съществуват. Те не са просто разни "красотиики", създадени за мозачната мастурбация на уеб програмистите, а са практични инструменти за решаване на истински проблеми! А и скриптовите езици имат типове, просто променливите нямат типове, обектите имат типове. Красотата на duck-type-инга идва от прагматизма и.
[quoteТака че гореспоменатото приграмиране аз го деля на програмиране и скриптване (аз така му викам).[/quote]
Каква е разликата?
| Цитат: | | Тъпия спор " колко реда ти е програмта " , между различните езици е прекалено тъп . |
Защо? Колкото по малко редове, толкова по лесно за потдръжка, толкова по лесно за писане, толкова по малко бъгове, толкова по лесно за разбиране от нови програмисти които никога не са виждали съответния код, и толкова по лесно за самия теб след 6 месеца когато трябва да дебъгваш кода си.
Всъщност, прав си. Редовете не са точната мярна единица, да речем token-ите(не знам как е на БГ) трябва да са малко. Следния код има 10 token-а:
| Код: |
def square(x):
return x*x
|
но само 2 реда. Следния код пък има 1 реда, но 24 token-а:
| Код: |
filter(lambda x: x%2, filter(lambda x: x%3, range(100)))
|
Разбира се 2-та примера правят различни неща, но просто ги поставих за да обясня че РАЗМЕРЪТ на програмата има значение, просто редовете са груба мерна единица в някой случаи, но като цяло 10 000 реда код са за предпочитане пред 100 000, това са 90 000 реда повече!!!!
| Цитат: | | Неможеш да сравняваш векторите от СТЛ на С++ с паскалския масив и после да се кефиш колко по-малко си писал , глупаво е. |
Вектор и масив са 2 напълно различни неща, по правилно е да сравниш векторите на С++ със списъците на python. Но, да, глупаво е. Но както казах по горе, ако сравниш 100 000 реда С++ със 10 000 реда python, НЕ Е никак глупаво да се хвалиш колко малко си писал.
| Цитат: | | Скриптовете са прекалено улеснини в тая насока , ама са доста глупави с организациятан а памметта си и ако пишеш нещо по голямо на някой скрипт ще разберете за какво си говорим . | Ам Garbage collection-а е НЕЗАМЕНИМО УНИВЕРСАЛНО ЯКО НЕЩО, и ако някога си писал нещо по голямо от 100 реда С++ вероятно ще знаеш че ако трябва сичките malloc() и Free() да ги управляваш ръчно, вместо да оставиш компютъра да го прави вместо теб(компютрите са добри в тези неща, по добри от хората за големи проекти), най вероятно ще ги заобичаш. Мисля че с и с++ са ЕДИНСТВЕНИТЕ "мейнстриим" езици без GC. Но си прав че някой скриптови езици имат доста примитивни GC-та, но се подобряват постоянно, със сигурност в дългосрочен план са по ефективна стратегия от ръчното управление на паметта.
| Цитат: | | Това че можеш да направиш нещо , незначи че е хубаво да го правиш . Всеки може с define да си направи С++ който си поиска език , ама изобщо това е доста тъпо . |
Дай пример за НЕЩО, каквото и да е което редовно се прави в скриптовото програмиране, което не е хубаво да се прави?
| Цитат: | Отноно ученето :
Ако започнеш с скрипт и преминеш в последствия към език ще се съсипеш от простата липса на типове , да не говорим за работа с низове , конкатенция и тнт , просто ще си мъртъв докато разбереш , защо в езика не е какво в скрипта , и както е в езика е правилно за разлика от скрипта . Да не си приказваме за камарата други неща от които ще ти пуши главата ... |
Пробвал ли си? Не мисля че аз имах проблеми , причината поради която имах трудности със С е не защото знаех python, преди това, а защото С е труден език, ако беше първият ми език нямаше да мога да го науча дори и толкова зле колкото го знам сега  |
|
|
 |
KosSiO
|
Пуснато на: Sat Sep 12, 2009 9:09 pm Заглавие: |
|
|
Много работи каза само от
| Цитат: | Вектор и масив са 2 напълно различни неща, по правилно е да сравниш векторите на С++ със списъците на python. Но, да, глупаво е. Но както казах по горе, ако сравниш 100 000 реда С++ със 10 000 реда python, НЕ Е никак глупаво да се хвалиш колко малко си писал.
|
разбрах че си нямаш на представа за какво ти говоря .
| Цитат: | Да! Защото скриптът е програма, а езикът е инструмент за писане на програми Но ако наистина под "скрипт" имаш в предвид "скриптов език", глупаво е само в зависимост от контекста, т.е. за какъв вид проблеми говорим.
|
Опс ама май ти ме убеждава питона колко е по добре от С++ ....
А въпроса с редовете , незнам как да го ообясня ...
| Цитат: |
Цитат:
Отноно ученето :
Ако започнеш с скрипт и преминеш в последствия към език ще се съсипеш от простата липса на типове , да не говорим за работа с низове , конкатенция и тнт , просто ще си мъртъв докато разбереш , защо в езика не е какво в скрипта , и както е в езика е правилно за разлика от скрипта . Да не си приказваме за камарата други неща от които ще ти пуши главата ...
Пробвал ли си? Не мисля че аз имах проблеми , причината поради която имах трудности със С е не защото знаех python, преди това, а защото С е труден език, ако беше първият ми език нямаше да мога да го науча дори и толкова зле колкото го знам сега
|
Дам , не е хич добре особенно с това :
int x = (int)("10") ; // сам се сети
И тнт ...
| Цитат: |
Дай пример за НЕЩО, каквото и да е което редовно се прави в скриптовото програмиране, което не е хубаво да се прави?
|
#define FOR for(int& _i = (
#define TO ); _i <=
#define DO _i++)
еми как да ти го кажа...
В същност , незанам и аз вече за какво спорим защото темата е от много време ... ама се тая . Това което говорим е нещо като Уин вс. Мак . И всички казват ,че мак е по-добре от Уин , ама уин е по-използван щото е за тия ламери дето играят игри , нищо че за уин се програмира в пъти по лесно ама кой го интересува .
Има някой неща които като ги погледнеш от далеч ти изглеждат в пъти по яки от други . Как то с мак и уин , С++ и скриптовете .
Се тая не ми се спори вече  |
|
|
 |
pavelludiq

|
Пуснато на: Sun Sep 13, 2009 12:13 am Заглавие: |
|
|
Бих искал да бъда извинен за правописни грешки и неучтиви шеги, освен че съм почерпен, за последните 48 часа съм спал само около 3, празнувайки факта че от утре съм студент
Ам, съжалявам за това. Понеже чета доста дискусии с абсолютни Language nerd-ове като мене помислих че всички програмисти програмират в един и същ контекст(свръх high level на абстракция, мощтни езикови конструкции, мета програмиране, декларативен стил на програмиране и динамични типове ), а това не е така. Разбира се че Python е възможно НАЙ СМОТАНИЯ, СКАПАН и НЕКАДЪРЕН език ако ше си програмираш ardoino-то примерно. Въпреки че ако ползваш някой от ИЗРУДСКИТЕ Scheme компилатори(като Stalin) може да получиш свръх мощен и абстрактен език и приемлива производителност като за embeded система, някакъв така хакнал iphone-а, като използвал stalin компилатора който компилира Scheme до чисто С и после ползвайки Objective-C компилатора на Apple, и програмата бачкала, и не му се наложило и 1 ред С, или Obj-C да напише, което беше яко, утре може да ти дам линк ако те интересува(ако и го намеря де). И въпреки че е имало опити да се пишат операционни системи на Lisp и Smalltalk(технически успешни опити междо другото, но икономически провали), пак С е по добрия избор, дори и ако е само поради факта че ако е на чисто С, операционната система лесно може да работи и на часовник и на тостер и на сякакви видове процесори и неща, докато Lisp машините са имали специален хардуер.
А Що се отнася до ТАЗИ тема, която е за образованието, предположих че говорим за деца, а не брадати инжинери, въпреки че и аз съм от типа който обича да "ловува" за Segfault-ове, и ми се искаше да не бях толкова карък на С, предполагам че повечето деца(10-14-15) биха предпочели да не бърникат в свръх дълбоката магия която е ДИРЕКТНАТА МАНИПУЛАЦИЯ НА ХАРДУЕРА!!!!, и биха предполечи да карат две човечета да се фехтоват(ако това е правилната дума) на екрана
eddit: Бих се зарадвал ако обясниш ЗАЩО абстракциите са лошо нещо, освен явната истина че хабят ЦЕЕЕННИ цикли  |
|
|
 |
|
|
Можете да пускате нови теми Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|