Регистрирайте се
намиране на периметър на трапец
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rdpanchevi Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Nov 07, 2007 3:11 pm Заглавие: намиране на периметър на трапец |
|
|
| даден е правоъгален трапец с лице 34,5кв.см и бедра 6 см. и 7,5см.намерете периметъра на трапеца. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Pinetop Smith Фен на форума

гласове: 87
|
Пуснато на: Wed Nov 07, 2007 4:46 pm Заглавие: |
|
|
ЪгЪл!
Иначе ползвай формулата за лица на трапец , като в случая h съвпада с едно от бедрата. С кое? |
|
|
 |
зубърчето Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Dec 06, 2007 8:55 pm Заглавие: |
|
|
аз получих приблизително равно 5,1 дали е вярно не знам  |
|
|
 |
tanas Напреднал
     гласове: 10
|
Пуснато на: Fri Dec 07, 2007 9:37 am Заглавие: |
|
|
| зубърчето написа: | аз получих приблизително равно 5,1 дали е вярно не знам  | Хайде, моля те, не пише преди добре да си обмислил какво ще напишеш.
Това не е първата тема, в която мнението ти е някак...объркано, заплетено, или най-малкото неправилно изказано.
За кое си получил "приблизително равно 5,1"?За периметъра ли?
Ако да- замисли се как периметърът би могъл да е "приблизително равно 5,1", щом само едно от бедрата е 6.
Ако не - прочети пак условието и това, което се търси. |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3938 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Fri Dec 07, 2007 8:54 pm Заглавие: |
|
|
понеже двете основи са успоредни, то най-малкото разстояние, свързващо двете основи, е височината(това е така защото ако имаме една отсечка и спуснем височина, то винаги другата отсечка се пада хипотенуза тоест е по-голяма от другите две страни ) и така по-късата отсечка е височина - h=6 => a+b=34.5*2/6=69/6=11.5 => Pabcd=6+7+11.5=24.5  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|