| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DevilFighter Фен на форума

гласове: 5
|
Пуснато на: Sun Jul 08, 2007 6:40 pm Заглавие: |
|
|
| uktc написа: | | Можеш да я свалиш на компа си. |
Това ми е пределно ясно, но всеки път като отварям темата и снимката неприятно я разширява. Няма добър вид.
Добавка към решението на uktc :
1сл. - AD=4 , d = 4
2сл. AD=1 , d = 4√3 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
uktc VIP

гласове: 15
|
Пуснато на: Sun Jul 08, 2007 8:12 pm Заглавие: |
|
|
Обаче стереометричната е страшно добра. Поне има стереометрия в нея, а не както беше в ТУ... Не съм предполагал, че в нетолкова престижен университет като ЛТУ могат да дадат стереометрия, различна от правилна пирамида. Но бях изненадан приятно  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sun Jul 08, 2007 8:33 pm Заглавие: |
|
|
| Добра е задачата. Изисква се някаква съобразителност. |
|
|
 |
soldier_vl VIP
   гласове: 22
|
Пуснато на: Mon Jul 09, 2007 12:42 pm Заглавие: |
|
|
| Според вас колко ще имам ако не съм направил 2 в) до края и нямам втори случай на 4 задача??? |
|
|
 |
uktc VIP

|
Пуснато на: Mon Jul 09, 2007 12:50 pm Заглавие: |
|
|
| soldier_vl написа: | | Според вас колко ще имам ако не съм направил 2 в) до края и нямам втори случай на 4 задача??? |
Не знам каква е системата за оценяване там. Ако за всички подточки и задачи дават по равен брой точки и ако всичко друго ти е вярно и добре описано... над 5.50. |
|
|
 |
omeganet Напреднал

|
Пуснато на: Mon Jul 09, 2007 1:12 pm Заглавие: re |
|
|
| uktc написа: | | soldier_vl написа: | | Според вас колко ще имам ако не съм направил 2 в) до края и нямам втори случай на 4 задача??? |
Не знам каква е системата за оценяване там. Ако за всички подточки и задачи дават по равен брой точки и ако всичко друго ти е вярно и добре описано... над 5.50. |
Може и да е малко под 5.50  |
|
|
 |
soldier_vl VIP
|
Пуснато на: Mon Jul 09, 2007 9:09 pm Заглавие: |
|
|
| Между другото не съм сигурен че на 4та задача са 2 случая защото в условието пише че ACD сключва с ABC ъгъл 60 градуса а не с равнината ABC. Смисъл това не е ли същото като околната стена сключва с основата ъгъл 60 градуса, а не с равнината на основата. Защото когато е с основата е само един случай а когато е с равнината на основата 2. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Mon Jul 09, 2007 9:22 pm Заглавие: |
|
|
| soldier_vl написа: | | Между другото не съм сигурен че на 4та задача са 2 случая защото в условието пише че ACD сключва с ABC ъгъл 60 градуса а не с равнината ABC. Смисъл това не е ли същото като околната стена сключва с основата ъгъл 60 градуса, а не с равнината на основата. Защото когато е с основата е само един случай а когато е с равнината на основата 2. |
По принцип като се каже ъгъл между две равнини винаги се взима острия. Точно в тази задача трябва да се разгледат 2-ва случая, защото ортогоналната проекция на върха на пирамидата може да има 2-ве положения, отговарящи на условията на задачата.
"...околната стена сключва с основата ъгъл 60 градуса...." - и така да е казано, пак ъгълът(кой?) е между равнината на основата и равнината на околната стена . |
|
|
 |
soldier_vl VIP
|
Пуснато на: Mon Jul 09, 2007 9:29 pm Заглавие: |
|
|
Не има разлика четох го в една статия на Лозанов. Зависи от условието.
Ако пише околната стена сключва ъгъл 60 градуса с основата е един случай този нормалния.
Ако пише околната стена сключва ъгъл 60 градуса с равнината на основата може да са два случая, зависи и от другите данни.
Аз затова питам за тази задача. Аз много я подцених все пак е ЛТУ в СУ на предварителния нямаше 2 случая, където е най-престижния. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Mon Jul 09, 2007 9:33 pm Заглавие: |
|
|
| Прав си за това, което казваш. И в тази задача се гледа само острия ъгъл, но 2-вата случая са налице. Наистина тази задача не е за подценяване изобщо. (Не гледайте, че е ЛТУ, и там доцентите си разбират от работата). |
|
|
 |
uktc VIP

|
Пуснато на: Mon Jul 09, 2007 10:12 pm Заглавие: |
|
|
| soldier_vl написа: | Не има разлика четох го в една статия на Лозанов. Зависи от условието.
Ако пише околната стена сключва ъгъл 60 градуса с основата е един случай този нормалния.
Ако пише околната стена сключва ъгъл 60 градуса с равнината на основата може да са два случая, зависи и от другите данни.
Аз затова питам за тази задача. Аз много я подцених все пак е ЛТУ в СУ на предварителния нямаше 2 случая, където е най-престижния. |
Абе по принцип си прав, обаче нищо не губиш ако разгледаш 2 случая.
А в СУ стереометрията изобщо не е на ниво. Виж за алгебрата...  |
|
|
 |
soldier_vl VIP
|
Пуснато на: Mon Jul 09, 2007 10:30 pm Заглавие: |
|
|
| Мен планиметрията най-много ме затруднява, а иначе си прав че нищо не губиш за 2 случая! |
|
|
 |
Реклама
|
|
|
| Мен планиметрията най-много ме затруднява, а иначе си прав че нищо не губиш за 2 случая! |
|
|
 |
uktc VIP

|
Пуснато на: Mon Jul 09, 2007 10:33 pm Заглавие: |
|
|
Е то нормално от последния изпит най-много да те е затруднила планиметрията. То на практика нямаше друго  |
|
|
 |
soldier_vl VIP
|
Пуснато на: Mon Jul 09, 2007 10:42 pm Заглавие: |
|
|
| uktc написа: | Е то нормално от последния изпит най-много да те е затруднила планиметрията. То на практика нямаше друго  |
Да то останалите задачи нямаха нищо особено. Всичко беше стандартно. |
|
|
 |
virusa Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 1:06 am Заглавие: |
|
|
| uktc написа: | | На 4та получих и друг отговор: AD=1. |
хмм ... верно че седнах преди малко, а сега е 2 сутринта да видя кво представляват задачките, ама тр-к DAB по мойте скромни сметки трябва да е прав, а от там става че AD^2 = 29 - 25 = 4
=> AD = 2  |
|
|
 |
uktc VIP

|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 9:16 am Заглавие: |
|
|
| virusa написа: | | uktc написа: | | На 4та получих и друг отговор: AD=1. |
хмм ... верно че седнах преди малко, а сега е 2 сутринта да видя кво представляват задачките, ама тр-к DAB по мойте скромни сметки трябва да е прав, а от там става че AD^2 = 29 - 25 = 4
=> AD = 2  |
Предполагам за втория случай говориш. Виж сега...
Ортогоналната проекция на правата AD в/у равнината на основата е правата AD1. Тъй като AD1 не е перпендикулярна на AB(а на AC), то от теоремата за трите перпендикуляра следва, че и AD не е перпендикулярна на AB, т.е. <DAB≠90o. |
|
|
 |
soldier_vl VIP
|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 10:52 am Заглавие: |
|
|
| uktc написа: | | virusa написа: | | uktc написа: | | На 4та получих и друг отговор: AD=1. |
=> AD = 2  |
Предполагам за втория случай говориш. Виж сега...
Ортогоналната проекция на правата AD в/у равнината на основата е правата AD1. Тъй като AD1 не е перпендикулярна на AB(а на AC), то от теоремата за трите перпендикуляра следва, че и AD не е перпендикулярна на AB, т.е. <DAB≠90o. |
То ъгъл DAB немира по теоремата за 3те косинуса и в 2та случая. Ако работиш с нея няма как да получиш 90 градуса освен ако не си сбъркал някъде. |
|
|
 |
martinisled Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 1:18 pm Заглавие: |
|
|
| дайте поне отговорите на простите задачи за сверка (: (1-ва и 3-та А) |
|
|
 |
soldier_vl VIP
|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 5:48 pm Заглавие: |
|
|
1а
1б m=
3a и  |
|
|
 |
mdf Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 6:13 pm Заглавие: |
|
|
| 2 в) 5/3 или 3/5 |
|
|
 |
soldier_vl VIP
|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 6:15 pm Заглавие: Re: ре |
|
|
| omeganet написа: | Ще ползвам чертежа на name01.
 |
Ето ти 2в |
|
|
 |
aRteFaCt Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jul 13, 2007 5:46 pm Заглавие: Re: ре |
|
|
| soldier_vl написа: | | omeganet написа: | Ще ползвам чертежа на name01.
 |
Ето ти 2в |
Соред мен това решение не е напълно вярно , защото лицето на правоъгълник трябва да така както е написано но и върху 2. Сигурен съм, че съм решавал вярно, ако някой не е на моето мнение да ми каже поне защо бъркам  |
|
|
 |
Реклама
|
|
|
|
|
|
|
 |
soldier_vl VIP
|
Пуснато на: Fri Jul 13, 2007 6:24 pm Заглавие: |
|
|
Да прав си има грешка лицето на 4ъгълник е 1/2d1*d2sina. Аз не го бях гледал решението до край, то алгоритама беше важен за мен  |
|
|
 |
soldier_vl VIP
|
Пуснато на: Sun Jul 22, 2007 1:58 pm Заглавие: |
|
|
| Абе да ви питам. Някой знае ли дали проверяващите в ЛТУ са много взискателни? Смис дали са некви изроди, които гледат да ти вземат максимално за грешките или са нормални като тези в СУ??? |
|
|
 |
name01 Фен на форума

|
Пуснато на: Sun Jul 22, 2007 5:04 pm Заглавие: |
|
|
| soldier_vl написа: | | Абе да ви питам. Някой знае ли дали проверяващите в ЛТУ са много взискателни? Смис дали са некви изроди, които гледат да ти вземат максимално за грешките или са нормални като тези в СУ??? |
Никой няма да седне да те реже, щото е изрод. |
|
|
 |
soldier_vl VIP
|
Пуснато на: Sun Jul 22, 2007 5:09 pm Заглавие: |
|
|
| Ще спечеля 300лв ако имам над 5.5 мен за това ме интересува, а съм точно на границата според моите изчисления. |
|
|
 |
name01 Фен на форума

|
Пуснато на: Sun Jul 22, 2007 5:21 pm Заглавие: |
|
|
Интересно ми е как точно печелиш от явяването на кандидатстудентски изпити, ако си успял да се явиш на мястото на някой разбирам, но и това не е толкова лесно колкото звучи.
Мисля че все пак ще си вземеш парите, не са трудни задачите. |
|
|
 |
Methuselah VIP

гласове: 20
|
Пуснато на: Sun Jul 22, 2007 5:29 pm Заглавие: |
|
|
Хахахаха по повод офтопика: на мен ми предложиха 400 кинта за да се явя в ТУ, но, разбира се, отказах... Еба*и малоумната практика имат тия хора - защо искат да влязат някъде където ще учат математика, а нищо не разбират от нея ?  |
|
|
 |
soldier_vl VIP
|
Пуснато на: Sun Jul 22, 2007 5:29 pm Заглавие: |
|
|
| name01 написа: | Интересно ми е как точно печелиш от явяването на кандидатстудентски изпити, ако си успял да се явиш на мястото на някой разбирам, но и това не е толкова лесно колкото звучи.
Мисля че все пак ще си вземеш парите, не са трудни задачите. |
Хванал съм се на бас. Ако имам над 5.5 ще ми дадат 300лв, а ако имам под 5.5 аз давам 100лв. Чиста работа особено за лесото! Ма мен това с тия 2 случая ме притеснява щото аз имам само 1 и все пак си мисля че то си е един случай, а не 2. |
|
|
 |
name01 Фен на форума

|
Пуснато на: Sun Jul 22, 2007 5:37 pm Заглавие: |
|
|
Едно време соц-паспортите са били с една смешно залепена снимка, дето не е проблем да я смениш набързо за изпита, баща ми ми е разправял, че така е вкарал няколко души в ТУ.
Сега е малко затегнато, макар че си напълно възможно да се явиш на мястото на реалния кандидат. |
|
|
 |
|